ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Τουρισμός Πεμ 17 Μαρ 2016

Το κεντρικό σλόγκαν & το συνολικό πλάνο της τουριστικής «αντεπίθεσης» της Κω

Με πολύ κόσμο η παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης της φήμης της Κω

 

 

«KOS MADE OF SUMMER»  είναι το κεντρικό  σλόγκαν γύρω από το οποίο βασίζεται το συνολικό πλάνο  της τουριστικής «αντεπίθεσης» της Κω με παραγωγή κειμένων, μηνυμάτων, εικόνων και βίντεο με θετικό περιεχόμενο για το τουριστικό προϊόν της Κω που θα αξιοποιείται σε on line επίπεδο από όλα τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με ειδικό site που θα περιλαμβάνει όλη την προωθητική αυτή καμπάνια της Κω, όπως την παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Παρσαλής.

Η παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης της φήμης της Κω, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016,  με  πολύ κόσμο που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, στο συνεδριακό κέντρο Κυπριώτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό - μήνυμα από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση, ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι επισημάνσεις - απολογισμός μέχρι σήμερα και στοχευμένων ενεργειών από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Η. Σιφάκη. Ακολούθως,  (με μία μικρή καθυστέρηση άφιξης λόγω συγκοινωνιακού) η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου που τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του στόχου είναι η καλή συνεργασία δήμου και περιφέρειας...

Η κ. Παπαβασιλείου έφτασε συνοδευόμενη από τον Γεν. Δντή της Marketing Greece Ιωσήφ Παρσαλή, ο οποίος τόνισε σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία του ΣΕΤΕ που προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, στοχεύοντας στην ενίσχυση των τουριστικών προορισμών και ειδικά σε περιπτώσεις όπως της Κω, όπου λόγω προσφυγικού, χρειάστηκε άμεσες τονωτικές ενέργειες από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «το 40% των συνολικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία όλο αυτό το διάστημα, αφορούν την Κω».

Την μελέτη αποκατάστασης της φήμης της Κω παρουσίασε ο Γεν. Δντής της εταιρείας Bakers Ανδρέας Βούρος, με τις βασικές διαπιστώσεις για την ζημιά που ξεκίνησε να υφίσταται στη φήμη του νησιού από το γνωστό δημοσίευμα της Daily Mail (Delivered from hell to the cauldron of Kos) το οποίο φέρεται να διαμόρφωσε συναισθηματικά όλη την άσχημη εικόνα για την Κω στο ευρύ κοινό και σε αναδημοσιεύσεις που ακολούθησαν.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Κώστα Τριανταφίλλη, Marketing Manager της Μarketing Greece, με όλες τις άμεσες προωθητικές δράσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (με πίνακες για τη δυναμικής και αποτελεσματικότητας - φωτό) ώστε να υπάρξει «επαναφόρτιση» της τουριστικής μας εικόνας με «βομβαρδισμό» θετικών μηνυμάτων παντού.

Εκτός από τις παραπάνω άμεσες προωθητικές ενέργειες (συν η φιλοξενία bloggers δημοσιογράφων, ο βομβαρδισμός με προσωπικά μηνύματα στο διαδίκτυο όπου θα καλούνται οι χρήστες σαν ένα είδος διαγωνισμού να αναρτήσουν φωτό με προσωπικές τους στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το hashtag #Kos made of summer#) υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός  τριετίας. Όπως για παράδειγμα, η πρόταση για καθιέρωση μεγάλου ποδηλατικού αγώνα κάθε Μάιο στην Κω (όπως ένας μαραθώνιος) με την ανάλογη προώθηση παντού και μιας μεγάλης καμπάνιας προώθησης της τοπικής γαστρονομίας, του τοπικού πολιτισμού, του nightlife και του δίπτυχου ήλιος και θάλασσα (παραλίες, σπορ κλπ).

Τέλος, έγινε πρόταση αλλαγής του επίσημου λογότυπου της Κω σύμφωνα με τις νέες τάσεις - όπως το παρουσίασε ο Γεν. Δντής της Marketing Greece (με τον κόσμο να επικροτεί όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις μάλλον την 4η πρόταση) που θα αποφασιστεί τελικά από τα αρμόδια όργανα τουριστικής πολιτικής.

 

Ομιλία Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση

«Κυρίες και Κύριοι,

Αν υπάρχει ένα μήνυμα που αναδεικνύεται από τη συλλογική μας προσπάθεια αλλά και την παρουσία όλων σας, το μήνυμα αυτό συμπυκνώνεται σε μία μόνο φράση: ο τουρισμός αποτελεί μια ιδέα που ενώνει όλη την Κω.

Είμαστε εδώ άνθρωποι που δεν συμφωνούμε σε όλα, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Στα ζητήματα όμως του τουρισμού και ιδιαίτερα της ενίσχυσης και υπεράσπισης της ταυτότητας του νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Το μήνυμα που στέλνει η Κως, ως τουριστικός προορισμός, είναι ενιαίο. Είναι ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα με θετικές και κυρίως αληθινές εικόνες. Γιατί η Κως είναι μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών για όσους την επισκέπτονται. Είναι ο όμορφος και φιλόξενος τόπος. Αυτή είναι η Κως. Αυτή την Κω προβάλλουμε και αναδεικνύουμε.

Ο Δήμος της Κω πριν από λίγες ημέρες υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Παυλόπουλο, με την τιμή που προσήκει στον Ανώτατο Πολιτειακό Παράγοντα και σε ένα σύμβολο της ενότητας του Ελληνικού λαού. Οι πολίτες της Κω έδειξαν το σεβασμό τους στο θεσμό, έδειξαν και δίδαξαν δημοκρατική συμπεριφορά, πολιτισμό και φιλοξενία. Αυτό έχουν μάθει να κάνουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.

Είναι γεγονός ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μας άγγιξε απλώς, βρεθήκαμε στο επίκεντρό του, σηκώσαμε μόνοι μας ένα δυσβάσταχτο βάρος. Λειτουργήσαμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας αλλά κυρίως απέναντι σε αυτό που πραγματικά είναι η Κως: ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Δικαιωθήκαμε σε όλες τις εκτιμήσεις μας, οι δημόσιες τοποθετήσεις μένουν για να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν.

Για εμάς όμως δεν είναι αυτό το μείζον και το σημαντικό. Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ως κυρίαρχη προτεραιότητα την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών, γιατί αυτό το νησί ζει για τον τουρισμό και ζει από τον τουρισμό. Με μια εξωστρεφή και δυναμική στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του νησιού. Με στοχευμένες και μελετημένες κινήσεις, που η αποδοτικότητά τους αξιολογείται.

Η μελέτη ενίσχυσης και διαχείρισης της φήμης της Κω, ως τουριστικού προορισμού, που θα παρουσιαστεί σήμερα, είναι ένας οδικός χάρτης πάνω στον οποίο θα κινηθούν οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του τουρισμού αλλά και του νησιού μας. Οι δράσεις αυτές αφορούν όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού, δεν απευθύνονται μόνο στους ξενοδόχους.

Η πολιτική που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή στο θέμα της προβολής και της προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις πρακτικές του χθες. Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, τις τεχνικές και τις δράσεις μιας ψηφιακής καμπάνιας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δυναμική τους. Χτίζουμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους tour operators και τη διεθνή τουριστική αγορά.

Η Κως πλέον έχει φωνή και παρουσία. Θεωρούμε ότι η προβολή και η προώθηση της Κω, ως τουριστικού προορισμού, είναι υπόθεση όλων των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του νησιού αλλά και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού. Ο Δήμος Κω αντέδρασε στην κρίση, χρηματοδότησε δράσεις που λειτούργησαν ανασχετικά στην αρνητική εικόνα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι.

Οι πρωτοβουλίες μας δεν τελειώνουν εδώ. Πολύ σύντομα θα δείτε και άλλες και ιδίως μια πολύ σημαντική πολιτική και διπλωματική πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την εικόνα της Κω, ως τουριστικού προορισμού.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Κω συνεργάζεται με όλους όσους συμμερίζονται την ανάγκη να υπάρξουν νέες και αποτελεσματικές δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος. Δεν έχουμε αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και εμμονές.

Θεωρούμε το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πολύτιμους εταίρους σε μια κοινή προσπάθεια. Θέλουμε και τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις. Ο Δήμος Κω, οι φορείς και οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί είναι ενωμένοι σε μια κοινή συλλογική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες.

Όλοι μαζί θα αναδείξουμε αυτό που πραγματικά είναι η Κως: ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός».

 

Εισήγηση Αντιδημάρχου Τουρισμού Η. Σιφάκη

«Η σημερινή εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης της διαχείρισης της φήμης και της εικόνας της Κω, ως τουριστικού προορισμού, απαιτεί τη δική σας παρουσία αλλά και ενεργό συμμετοχή. Απαιτεί την ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού και των πολιτών της Κω αλλά και την έκφραση της δικής τους άποψης. Όπως επισήμανε ο κύριος Δήμαρχος πριν, ο τουρισμός είναι μια ιδέα που ενώνει όλη την Κω. Τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό μας, δεν προσφέρονται για άγονες αντιπαραθέσεις, πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Αντίθετα. πρέπει να αποτελούν πεδίο σύγκλισης και συνεργασίας όλων των δημιουργικών πολιτών αυτού του νησιού αλλά και όλων των φορέων.

Είναι γεγονός ότι οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας και την εικόνα του νησιού. Η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από το Κράτος, επέτεινε τις επιπτώσεις.

Το 2015 ήταν μια χρονιά υψηλών προσδοκιών για τον τουρισμό μας. Η τάση που είχε διαμορφωθεί στις προκρατήσεις , έδειχνε μια αύξηση της τάξης του 15%.
Η έξαρση των μεταναστευτικών ροών είναι γεγονός ότι βρήκε ανέτοιμη την Πολιτεία. Το νησί μας όμως βρέθηκε κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

Οφείλαμε να αντιδράσουμε άμεσα με τις δικές μας δυνάμεις για να αναστρέψουμε τις αρνητικές εικόνες που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αλλά και τις αρνητικές συνέπειες που μεταφράζονταν σε ακυρώσεις διανυκτερεύσεων.

Ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος να τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου και οι ακυρώσεις να πάρουν μεγάλη έκταση. Και αντιδράσαμε. Άμεσα και πιστεύω ουσιαστικά. Συνεργαστήκαμε με τη Marketing Greece, έχοντας σαφή και συγκεκριμένη στόχευση.

Ποια ήταν αυτή.

Σε πρώτη φάση, επιδιώξαμε να αναστρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονταν στον τουρισμό μας και ως ένα σημείο το καταφέραμε, κλείνοντας τη χρονιά με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Σε δεύτερη φάση, προχωρήσαμε στην εκπόνηση μιας μελέτης για τη διαχείριση και κυρίως την ενίσχυση της εικόνας της Κω, ως τουριστικού προορισμού.
Αυτή τη μελέτη θα μας παρουσιάσει σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε την εκπόνηση της Μελέτης.

Είναι μια μελέτη που αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της Κω στη διεθνή αγορά και αποτελεί τη βάση για ένα νέο στρατηγικό σχεδιασμό για την επικοινωνία και την προβολή της Κω, ως τουριστικού προορισμού. Είναι μια μελέτη που συνοδεύεται από ιδέες και προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις.

Φίλες και Φίλοι

Πέρα από την παρουσίαση της μελέτης, στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια ενημέρωση των συμπατριωτών μας και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, για όλα όσα κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και για όλα όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν από εδώ και πέρα.

Τι κάναμε λοιπόν από τον Ιούνιο του 2015, όταν το μεταναστευτικό ζήτημα άρχισε να αποκτά διαστάσεις και να έχει επιπτώσεις στον τουρισμό μας, έως σήμερα.

Σε πρώτη φάση, προχωρήσαμε σε μια στρατηγική επιλογή: διαχωρίσαμε την τουριστική προβολή του νησιού από τις πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος.

- Επιλέξαμε να προτάξουμε τα θετικά μηνύματα και μια θετική εικόνα για την Κω, ως τουριστικό προορισμό αλλά και ως εμπειρία διακοπών.

- Αξιοποιήσαμε το δίκτυο διεθνών σχέσεων της Marketing Greece και τις συνεργαζόμενες με αυτήν Εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία για να αποκτήσει εμβέλεια και δυναμική το μήνυμά μας.

- Για πρώτη φορά η Κως ανέπτυξε δράσεις ψηφιακής επικοινωνίας και προβολής και αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) με περιεχόμενο τις ομορφιές του νησιού μας και με αναρτήσεις για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Αξιοποιήσαμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του discovergreece.com.

-Ήμασταν σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους tour operators αλλά και με ισχυρή παρουσία στις μεγάλες εκθέσεις για να αναδείξουμε το θετικό μήνυμα που εκπέμπει η Κως, ως τουριστικός προορισμός. Αυτό που εξέπεμπε η Κως μέσα από τις συνεντεύξεις του Δημάρχου ή και εκπροσώπων του τουρισμού στα διεθνή ΜΜΕ ήταν ένα θετικό μήνυμα. Το ίδιο μήνυμα πρέπει να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε.

-Έγινε η παρουσίαση της Κω σε Ολλανδούς δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ και εκδήλωση με πιστούς φίλους και επισκέπτες της Κω, με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων και του Corendon που ήταν ο μέγας χορηγός.

- Πραγματοποιήσαμε παρουσίαση της Κω σε Forum για τον Τουρισμό στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 500 πωλητών και με τη συνεργασία του Thomas Cook.

- Ενισχύσαμε την εικόνα της Κω στη Σκανδιναβική αγορά.
Σε συνεργασία με Tour Operators προγραμματίστηκαν και θα υλοποιηθούν μέσα στον Απρίλιο, σειρά παρουσιάσεων της Κω σε πωλητές και δημοσιογράφους των Σκανδιναβικών χωρών.

Οφείλω να επισημάνω ότι, οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο κόστισαν μέχρι σήμερα 150 χιλιάδες ευρώ και υπάρχουν όλα τα σχετικά παραστατικά. Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι, οι δράσεις αυτές χρηματοδοτήθηκαν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το Δήμο της Κω αλλά και την ίδια τη χώρα.
Κοινή είναι η εκτίμηση όλων ότι, οι δράσεις αυτές απέτρεψαν αρνητικές εξελίξεις και συνέβαλλαν ώστε να αρχίσουμε να βελτιώνουμε την εικόνα, σταδιακά, στις προκρατήσεις για το 2016.

Θέλω όμως να αναφερθώ και στις δράσεις που προγραμματίζουμε και βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και της υλοποίησης.

Πριν προχωρήσω αναλυτικά σε αυτές, οφείλω να πω ότι ο Δήμος της Κω θα συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και όλους τους φορείς του νησιού, με τους οποίους ήδη υπάρχει στενή και αποδοτική συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, σε αυτή τη συγκυρία, να έχουμε τη στήριξη της Περιφέρειας και της Πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Τουρισμού. Ο τουρισμός, όπως είπε και ο Δήμαρχος δεν ενώνει μόνο την Κω.

Ενώνει και όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή προσπάθεια.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός μας λοιπόν.

-       Κατά πρώτον η συνεργασία μας με την Μarketing Greece, ως στρατηγικό σύμβουλο, συνεχίζεται και ισχυροποιείται με την υποστήριξή της σε προωθητικές δράσεις δημοσιότητας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

-       Αξιοποιούνται περαιτέρω τα Κοινωνικά δίκτυα από ομάδα επαγγελματιών που θα προκύψουν μετά από διαγωνισμό.

-       Διαμορφώνουμε ειδική σελίδα για την υποστήριξη της καμπάνιας της Κω στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ θα υπάρχει διαχείριση των σελίδων από ειδικούς της επικοινωνίας.

-       Οπτικοποιούμε το τουριστικό μας προϊόν με ψηφιακό περιεχόμενο και με μηνύματα σε διάφορες γλώσσες, με την εφαρμογή τεχνικών επικοινωνίας του σύγχρονου ψηφιακού marketing.

Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το Δήμο. Ενώ, με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
- Λειτουργούμε γραφείο δημοσίων σχέσεων και τύπου ώστε τα μηνύματα που θα στέλνει η Κως σε όλο τον κόσμο να έχουν επαγγελματική προσέγγιση με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
- Δημιουργούμε νέο τουριστικό λογότυπο. Το τουριστικό μας λογότυπο, που δημιουργήθηκε το 2009, αλλάζει, ανανεώνεται, συνδέεται με μια νέα και θετική εικόνα για το νησί, που θα περιλαμβάνει και θα αναδεικνύει τα κεντρικά μηνύματα του τουριστικού μας προϊόντος, με δημιουργική εκτέλεση και γραφικά.
Οι δράσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Θα προχωρήσουμε όμως και σε συνέργειες με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Σχεδιάζουμε μια νέα καμπάνια επικοινωνίας, προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος με συγκεκριμένες δράσεις όπως:

- Η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων μέσα από ένα διαφημιστικό πρόγραμμα προβολής της Κω.

- Η αξιοποίηση των social media για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

- Η αποστολή και φιλοξενία δημοσιογράφων και κυρίως bloggers του τουρισμού με δυνατότητα άμεσης αναπαραγωγής θετικής δημοσιότητας σε αγορές-στόχους.

Οι δράσεις αυτές θα αποτελέσουν προϊόν συνεργασίας και συγχρηματοδότησης από το Δήμο Κω, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Τουρισμού.

Φίλες και Φίλοι

Η Κως μας χρειάζεται όλους.

Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να υπερβούμε εντάσεις και άγονες αντιπαραθέσεις. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια. Κυρίως των συμπατριωτών μας.

Όλες αυτές οι δράσεις που έγιναν ή που πρόκειται να γίνουν, στοχεύουν σε ένα ορατό και χειροπιαστό αποτέλεσμα, στοχεύουν στη διαχείριση της φήμης της Κω ως τουριστικού προορισμού και στην αύξηση της επισκεψιμότητας.
Τα αποτελέσματα αυτά έχουν αποδέκτη τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο στον τουρισμό.

Η Κως συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ο τέταρτος κορυφαίος προορισμός.

Ας βάλουμε πιο ψηλά τον πήχη. Ας βάλουμε σαν στόχο το 2017 να είμαστε ο τρίτος κορυφαίος προορισμός.

Θέλω να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: ότι δουλεύουμε σκληρά και υπεύθυνα.
Με αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Λάθη μπορεί να κάνουμε.

Θέλουμε όμως να δούμε το νησί μας να προοδεύει, να παράγει πλούτο για όλους, να εξελίσσεται ως τουριστικός προορισμός.

Για εμένα προσωπικά είναι χρήσιμη και πολύτιμη η άποψη, οι προτάσεις και οι ιδέες όλων των συμπατριωτών μου.

Και η πόρτα μου είναι ανοιχτή».

 

Πηγή: www.aegeanews.gr

 

Zogas_dimitris