Αστυνομικά Τετ 18 Νοε 2015

Ήδη βρίσκονται στα χέρια της ασφάλειας του Υ.Ε.Ν. για περαιτέρω έρευνα

 

Με απόλυτη μυστικότητα διενεργήθηκε η όλη διαδικασία ελέγχου, σύλληψης και μεταγωγής στην Αθήνα από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω, δύο ύποπτων Σύρων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Σ», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, το Λιμενικό Σώμα είχε λάβει εντολή από το Υπουργείο για αυξημένη επαγρύπνηση. Ξημερώματα της Τρίτης 17/11/2015, άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου εντόπισαν στο λιμάνι της Κω δύο ύποπτα άτομα (είχαν έρθει με φουσκωτό από τα απέναντι παράλια) και μετά από έλεγχο των προσωπικών τους αντικειμένων, βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, κ.α. επιβαρυντικά στοιχεία.

Η Λιμενική Αρχή Κω ανέφερε τα ευρήματα, καθώς και το κατά κάποιο τρόπο πρώτο «ανακριτικό υλικό» στην ανώτερη αρχή, η οποία έκρινε ότι η περίπτωση χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και ζήτησε την μεταγωγή τους στην Αθήνα, όπως και έγινε. Οι δύο ύποπτοι Σύροι βρίσκονται από σήμερα το πρωί στα γραφεία της ασφάλειας του ΥΕΝ (μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής) και εκεί θα κριθεί εάν κατά πόσο η οργάνωση στην οποία παραδέχτηκαν στην ασφάλεια του Λιμεναρχείου Κω ότι ανήκουν, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, συνιστούν κίνδυνο και ανησυχία ή όχι.

Να σημειώσουμε ότι, ο εντοπισμός των δύο υπόπτων από άνδρες του Λιμεναρχείου Κω θεωρείται σημαντική επιτυχία, εάν υπολογίσουμε τα μέσα που διαθέτει σε σχέση με το τι αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.  

Αναμένεται πλέον σχετική ενημέρωση από το ΥΕΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ