Αστυνομικά Τρι 29 Μαρ 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΡΘΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΚΩ

 

Από το Πειραιά προέρχονταν ο φάκελος με τα πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα αιτούντων ασύλου που προορίζονταν να δοθούν σε μετανάστες που βρίσκονται στο νησί της Κω, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο νέος Λιμενάρχης Κω πλοίαρχος Γιώργος Κασανδρινός.

Τον φάκελο, που ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής θα παραλάμβανε ένας 29χρονος από το Πακιστάν ξημερώματα Σαββάτου και θα προωθούσε τα πλαστά έγγραφα αίτησης ασύλου και υπηρεσιακά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας που περιέχονταν σ αυτόν, έναντι τιμήματος 150-200 ε, στους μετανάστες, αν δεν συλλαμβάνονταν από τα στελέχη της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου .

Στην υπόθεση, που εξιχνίασε η Λιμενική αρχή της Κω μετά από ενδελεχή αξιοποίηση στοιχείων εμπλέκονται συνολικά εννέα αλλοδαποί καταγόμενοι από το Πακιστάν, ένας εκ των οποίων είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση.

Και οι εννέα οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τη κατηγορία της παροχής διευκολύνσεων χορήγησης υπηρεσιακών σημειωμάτων και καρτών ασύλου, τουλάχιστον είκοσι. Οι εννέα συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Τετάρτη

Οι δυο από τους συλληφθέντες διέμεναν στο νησί ως νόμιμοι μετανάστες και εργάζονταν σε τοπικές επιχειρήσεις.

Στην έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Λιμενικής Ασφάλειας με τη συνδρομή του κλιμακίου ειδικών αποστολών σε τέσσερα σπίτια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν Η-Υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Η δράση των συλληφθέντων φέρεται να συνδέεται με υπόθεση σύλληψης μεταναστών από την Αστυνομία για διακίνηση πλαστών εγγράφων ενώ συνεχής είναι και η συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες δέχτηκαν το γεγονός της εμπλοκής τους στη διευκόλυνση χορήγησης των υπηρεσιακών σημειωμάτων η έρευνα από τη Λιμενική υπηρεσία συνεχίζεται.

 

ΕΡΤ Πίτσα Βερβέρογλου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ