Αστυνομικά Πεμ 6 Απρ 2017

Τα λόγια έγιναν πράξη. Χθες το πρωί αναχώρησαν από την Κω 35μετανάστες, οι οποίοι, μέσω Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν στην Τουρκία

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ (Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων) Ζαχαρούλα Τσιριγώτη προκειμένου να πληροφορηθούμε εάν απάντησε η Τουρκία στο αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για την επαναπροώθηση μεταναστών, ενημερωθήκαμε ότι και το αίτημα απαντήθηκε και η επαναπροώθηση έγινε πράξη.  

Να υπενθυμίσουμε ότι, την περασμένη Παρασκευή, σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Κω, είχαν συλληφθεί 50 μετανάστες, οι οποίοι «εγκαινίασαν» το Προαναχωρησιακό Κέντρο. Την ίδια ημέρα εστάλη αίτημα από την Ελληνική Αστυνομία στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Τουρκίας, για την επαναπροώθησή τους.

«Σήμερα Πέμπτη, επτά ημέρες μετά το αίτημα, οι 35 από τους 50 μετανάστες μεταφέρθηκαν με πλοίο στη Μυτιλήνη και από εκεί στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι, θα επαναπροωθηθούν εντός των επόμενων ημερών» μας δήλωσε η κα Τσιριγώτη, σημειώνοντας με νόημα «θα συνεχίσουμε…».

Εν κατακλείδι, διαπιστώνουμε ότι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση η ΕΛ.ΑΣ., τηρούν τις υποσχέσεις τους προς τους πολίτες του νησιού, πράττοντας αυτά που έχουν εξαγγείλει. Ήτοι, κατασκευή του Προαναχωρησιακού προκειμένου να φιλοξενούνται όσοι μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο και επαναπροώθηση προς την Τουρκία εκείνων που έχει απορριφθεί το αίτημά τους για άσυλο και σε δεύτερο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ