Αστυνομικά Παρ 21 Απρ 2017

Εξήντα (60) παράτυποι μετανάστες, από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, επαναπροωθήθηκαν με τη διαδικασία της απέλασης χθες Πέμπτη 20/4/2016 από το ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω, προς την Τουρκία, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, όπως δήλωσε στη Δημοτική Τηλεόραση η αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη επαναπροώθηση. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες μέσω Μυτιλήνης και η δεύτερη χθες απευθείας από Κω.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της πόλης Γκιουλούκ (είναι το λιμάνι που θα δέχεται μετανάστες από την Κω), σύμφωνα με τα ορισθέντα στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.

Να σημειώσουμε ότι, επικεφαλής της επιχείρησης ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με την υποστήριξη μελών της Frontex, η οποία μίσθωσε τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες από το Πυλί στην Κω, αλλά και το πλοίο που τους μετέφερε στην Τουρκία.

Απαντώντας η κα Τσιριγώτη σε σχετικό ερώτημα, δηλαδή, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα επηρεάσει τη συμφωνία, τόνισε: «Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το δημοψήφισμα έγινε την περασμένη Κυριακή και σήμερα επαναπροωθούμε στην Τουρκία μετανάστες. Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας εφαρμόζεται κανονικά».

Να σημειώσουμε ότι χθες Πέμπτη το βράδυ, έφυγαν από την Κω για την Αθήνα άλλα 25 άτομα με εθελούσια επιστροφή, ενώ παραμένουν στο ΠΡΟΚΕΚΑ άλλοι 28 που και αυτοί είναι για εθελούσια επιστροφή, για τους οποίους όμως πρέπει γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ετοιμαστούν τα έντυπα που απαιτούνται.

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ