ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Υγεία Παρ 3 Ιουλ 2015

Πρόσωπο νεανικό και σφριγηλό χωρίς μπότοξ και νυστέρι!

 

Οι ασκήσεις-γκριμάτσες για το πρόσωπο ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τάση ομορφιάς κατά τη δεκαετία του '90, όμως υπέπεσαν σε αχρηστία όταν εμφανίστηκαν το μπότοξ και άλλες παρόμοιες μέθοδοι αντιγήρανσης.

Τώρα, αρχίζουν και διαδίδονται και πάλι ως φυσική εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Δέκα λεπτά εξάσκησης την ημέρα μπροστά στον καθρέφτη χαρίζουν στο πρόσωπο πιο νεανική όψη και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Όπως συμβαίνει με όλους τους μύες του σώματος, οι μύες του προσώπου χρειάζονται εξάσκηση για να παραμένουν σφιχτοί. Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει κολλαγόνο και ελαστίνη και γι' αυτό χαλαρώνει και εμφανίζονται ρυτίδες. Επειδή όμως το δέρμα συνδέεται με μύες, πρέπει οι μύες αυτοί να εκπαιδεύονται για να παραμένουν σε φόρμα.

Δείτε μερικές απλές ασκήσεις και ξεκινήστε να τις κάνετε σήμερα κιόλας!

wrinkle exer 1

Βοηθά να σφίξουν τα «μήλα» του προσώπου. Κοιτάζοντας ευθεία μπροστά και ξεκινώντας από το πιγούνι, πιέστε τα δάχτυλά σας κάθετα προς τα κάτω έως το κλειδοκόκαλο και κρατήστε τα εκεί ασκώντας συνεχώς πίεση. Σηκώστε ελαφρώς το πιγούνι προς τα επάνω και προς τα εμπρός και καλύψτε με το κάτω χείλος το πάνω χείλος. Θα νιώσετε το δέρμα του λαιμού να τεντώνει. Τεντώστε τις άκρες των χειλιών όσο περισσότερο μπορείτε. Κρατήστε αυτή τη θέση και μετρήστε μέχρι το δέκα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε.

wrinkle exer 2

Βοηθά να σφίξουν οι μύες κοντά στα μάγουλα. Σφίξτε ελαφρώς τα δόντια και τοποθετήστε τους δείκτες στα μάγουλα, στο σημείο που σχηματίζεται κοιλότητα όταν χαμογελάτε. Αρχίστε να σφίγγετε τους άνω μύες που βρίσκονται στα μάγουλα ώστε να ανεβαίνουν σταδιακά προς τα επάνω. Κρατήστε στην τελευταία θέση για έξι δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε.

wrinkle exer 3

Βοηθά να σφίξει η περιοχή γύρω από τα μάτια. Τοποθετήστε τρία από τα δάχτυλα σε κάθε χέρι επάνω στο κόκαλο που βρίσκεται κάτω από το φρύδι. Πιέζοντας με τα δάχτυλα, ανοιγοκλείστε τα μάτια έξι φορές. Μετά κλείστε τα μάτια και θα νιώσετε το δέρμα να «τραβάει». Κρατήστε για δέκα δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε.

wrinkle exer 4

Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους μύες και το δέρμα του προσώπου. Πιάστε με τα δάχτυλα το πάνω μέρος του αφτιού, όπως βλέπετε στην εικόνα, και τραβήξτε ελαφρώς προς τα επάνω. Κάντε μασάζ στην περιοχή με τα δάχτυλα, κάνοντας μικρές κυκλικές κινήσεις. Κατεβείτε σιγά-σιγά προς τα κάτω, τραβώντας ελαφρώς το αφτί συνεχώς, και κινηθείτε ξανά προς τα επάνω.

 

Zogas_dimitris