Πολιτισμός Παρ 5 Φεβ 2016

Την ταινία Inherent Vice / Έμφυτο Ελάττωμα, θα προβάλλει την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 21:15 στον Κινηματογράφο Ορφέα η  Κινηματογραφική Λέσχη Κω.

Η ταινία είναι παραγωγής του 2014 σε σενάριο σκηνοθεσία του Αμερικανού Paul Thomas Anderson με τους: Joaquín Phoenix, Katherine Waterston, Josh Brolin21:15 στον Κινηματογράφο Ορφεα

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Λος Αντζελες, αρχές της δεκαετίας του ’70, όπου τα διαγγέλματα του Ρίτσαρντ Νίξον και το θρίλερ της σύλληψης του Μάνσον μπερδεύονται με τα παιδιά των λουλουδιών, τη γενική αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται και τα ναρκωτικά κάθε είδους. Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο κινείται ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ.
Αν υπάρχει ένας κοινός άξονας ανάμεσα σε όλες τις ταινίες του Αντερσον, από το «Hard 8» και το «Boogie Nights» μέχρι το «There Will Be Blood» και το «The Master», είναι ότι ο σκηνοθέτης υπηρετεί απόλυτα, κάθε φορά, το όραμά του. Έτσι κι εδώ, υιοθετεί το ύφος του νουάρ για ν’ αποτυπώσει το «χάσιμο» μιας ολόκληρης εποχής: των εκπροσώπων της αντικουλτούρας του ’70, των ναρκωτικών και των προτύπων. Η αστυνομική ιστορία είναι μόνο αφορμή, για να αναδυθεί ένας ήρωας μεγαλειώδης και ταυτόχρονα ένα τίποτα, ένας loser που βγαίνει πικραμένος νικητής, ένας μονίμως αταίριαστος αντιήρωας που προτιμά τα «ταξίδια» απ’ το ν’ αντιμετωπίζει την πραγματικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=hkiYuCfjMOo

Zogas_dimitris