Πολιτισμός Παρ 8 Απρ 2016

Την ταινία "Το τίμημα της Δόξας" (La rançon de la gloire), παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία του Xavier Beauvoisμε τους: Benoît Poelvoorde, Roschdy Zem, Séli Gmach, θα προβάλλει την ερχόμενη Τρίτη 12 Απριλίου στις 21:15 η ΚΙΛΕΚΩ, στον "Ορφέα".

 

Η ταινία εμπνέεται από πραγματική ιστορία που συνέβη το 1978.

Βρισκόμαστε στο 1977 κι η μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση αναφέρεται διαρκώς στο θάνατο του Τσάρλι Τσάπλιν, την ιστορία της επιτυχίας του και την τεράστια περιουσία του. Τότε ο Έντι σκέφτεται – και πείθει τον φίλο του Οσμάν – να υλοποιήσουν ένα σχέδιο που θα τους αποφέρει μπόλικα εκατομμύρια! Μόνο που οι δυο φίλοι παραείναι καλοί άνθρωποι για να κάνουν καριέρα ως κακοποιοί... 

Πριν τέσσερα χρόνια ο Γάλλος Xavier Beauvois μάς συγκίνησε βαθειά με τη φιλοσοφική του διάθεση στο «Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων», ένα θρησκευτικό, αφαιρετικό δράμα που καταπιανόταν με τις ιδέες της πίστης, όχι απαραίτητα της θρησκευτικής. Με τη νέα του ταινία στρέφεται στην κωμωδία, διατηρώντας όμως ως κεντρικά του θέματα τα ηθικά διλήμματα, τη σημασία των κινήτρων και τη συγχώρεση. Αλλά διασκεδαστικά!

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Zogas_dimitris