Στήλη Αλατος Παρ 23 Ιουν 2023

Ροδόπη-gate

Το παρακράτος Μητσοτάκη απειλεί ευθέως και απροκάλυπτα  Δημοκρατία και  ελευθερίες πολιτών. Ο πρωθυπουργός της χώρας, δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα και φωτογραφικό υλικό της ΕΥΠ με πρόθεση να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο ενώ η αδελφή Ντόρα απειλεί Έλληνες πολίτες ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ ‘’δεν θα περάσουν καλά…’’. Η κατάχρηση εξουσίας που ασκεί το σόι Μητσοτάκη μας γυρίζει πίσω σε μαύρα χρόνια για τη Δημοκρατία, μας παραπέμπει στο παρακράτος της Δεξιάς του ’63 με θύματα ανθρώπους και ιδέες (Λαμπράκης και Αριστερά). Η υποταγή της Εθνικής Υπηρεσίας στο βωμό των εκλογικών του συμφερόντων αποτελεί κίνδυνο κατά των Δημοκρατικών θεσμών και ανοίγει – όπως έδειξε η Ιστορία- δρόμους για ολοκληρωτικά καθεστώτα. Χθες ήταν ο Λαμπράκης, σήμερα ο Τσίπρας, χθες ήταν η ΕΔΑ σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Μητσοτάκης έθετε υπό την προσωπική του επίβλεψη ΕΥΠ και ΜΜΕ, το σχέδιο συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη έτοιμο. Δεν περιμένουμε από τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί μετά και τις αποκαλύψεις παρέμβασής του στο ρόλο της ΕΥΠ, από την Δικαιοσύνη όμως περιμέναμε άμεσα αντανακλαστικά!

Μια τελευταία ευκαιρία για ένα ανθρώπινο αύριο

Στρατηγικός στόχος της ΝΔ ήταν εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μέγεθος της πολεμικής φάνηκε από τα μέσα που μετήλθε από την πρώτη εκλογική περίοδο. Παραπληροφόρηση, ανακρίβειες, δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ τέθηκε υπό έναν ιδιότυπο εναγκαλισμό της ΝΔ  στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του ίδιου στρατηγικού στόχου , την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και από τον Κεντροαριστερό χώρο. Στην διάχυτη ανασφάλεια παντοκρατορίας του ο κ. Μητσοτάκης, παλινδρομεί. Τη μια μιλά για κλειστούς δρόμους με το ΠΑΣΟΚ και την άλλη δηλώνει ‘’σαφώς και υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης’’.

Σε όλη αυτή φαρσοκωμωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ –έστω και αργά- διαχώρισε τη θέση του. Καθαρές πολιτικές, ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σαφής προσανατολισμός.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ‘’έκανε λάθη’’ στα οποία οφείλει να απολογηθεί. Άσκησε αυστηρή αντιπολίτευση στον νεοφιλελευθερισμό Μητσοτάκη, κατακεραύνωνε πάντα τα αντιλαϊκά μέτρα, συμμετείχε ή διοργάνωνε λαϊκές διαμαρτυρίες, κι ο Αλέξης Τσίπρας λειτουργούσε πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου - αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης-  με πολλές κατά μέτωπο συγκρούσεις με τον Μητσοτάκη.

Ο Αλ. Τσίπρας,  ήρθε για να μείνει κι αυτό το διαπιστώνουν με δυσαρέσκεια οι πολιτικοί του αντίπαλοι, γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι και εσχάτως ΕΥΠ.

Είναι η πολιτική φυσιογνωμία του 21ου αιώνα. Ηγέτης δεν είναι όποιος απλά κερδίζει μάχες αλλά εκείνος που  μπαίνει μπροστά σε άνισους αγώνες και εμπνέει για την αξία να υπερασπίζεται κανείς τις ιδέες του και τα συμφέροντα του λαού.

Σ’ αυτές τις εκλογές, συγκρούονται δύο κόσμοι,

διαφορετικοί σε ιδεολογία και αξίες και είναι ο Έλληνας πολίτης που θα κρίνει ποια είναι η Ανάπτυξη που τον αφορά άμεσα, ποια είναι η Παιδεία που απευθύνεται στην ελληνική οικογένεια και τη Νέα Γενιά, ποια η Υγεία που θα τον περιθάλψει στα δύσκολα, ποιοι εγγυώνται σταθερές και έξω από τεχνάσματα θέσεις εργασίας, ποιοι θέλουν τον πολίτη συμμέτοχο και ποιοι συνένοχο.

Ο πόλεμος κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανίερος.

Ο Αγώνας της σύγχρονης Αριστεράς ήταν καθαρός, ‘’αντιπαρατέθηκε’’ σε πρόσωπα, δεν τα ‘’διέσυρε’’. Στον αντίποδα στάθηκε το γαλάζιο κατεστημένο από το χτες, που προστάτεψε το Τραπεζικό σύστημα, το Μιντιακό κατεστημένο (ιδιωτικό και κρατικό) και  μια Υπηρεσία- την ΕΥΠ(Υ),  Εθνική Υπηρεσία Παροχής Υπηρεσιών .

Την Κυριακή, ολοκληρώνεται η φαρσοκωμωδία

-όπως εξελίχθηκε, με την επικράτηση των επικοινωνιολόγων και ανάδειξης της νέας γενιάς πολιτικών -των κολάρων, με μόνο υπόβαθρο το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος.

Στις εκλογές του 2019 κρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, το 2023  κρίθηκε –πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ- ως αντιπολίτευση, η ΝΔ δεν κρίθηκε σε καμία από τις δύο εκλογές για το πρόγραμμά της γιατί απλά δεν είχε. Και της βγήκε! και χθες, και σήμερα.

 ‘’Ελλάδα και Αριστερά’’ τελούσαν πάντα υπό μια (Ιστορική) σχέση ανυπέρβλητων ισορροπιών. Τι να σου κάνει ένας λαός που δεν ζει χωρίς ‘’προστάτες’’ !

Κοινωνία μόνη παλεύει…

Με την εκπαραθύρωση και της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘’Αμβροσία’’ στο Μαρμάρι, έκλεισε άδοξα ο κύκλος μιας προσπάθειας ανάπτυξης της Κοινωνική Οικονομίας στην Κω -που πρωτοπόρησε μάλιστα σε αυτό το εγχείρημα. Χαιρόμαστε που οι Κυρίες αυτές (μετά και της Αίγλης) δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν  την συνεισφορά στη Τοπική Γαστρονομία,  όπως επίσης για τη δημόσια έκφραση ‘’πικρίας’’ για την αντιμετώπισή τους από το Δήμο της Κω. Πολεμική επί Κυρίτση, απροθυμίας επί της σημερινής. Οι Κοινωνικές αξίες δεν χωράνε σε αυτό τον κόσμο που χτίζουνε.

Απορώ γιατί ακόμα δεν μπορώ να αποδεχθώ τα ποσοστά της ΝΔ και στο νησί μου !

Η ψήφος της Κυριακής είναι ‘’ψήφος ευθύνης’’!

Zogas_dimitris