ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Στήλη Αλατος Παρ 7 Ιουλ 2023

Μετά την απρόσμενη εξέλιξη που πυροδότησε η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να μην  είναι ξανά υποψήφιος, το πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και ηθικής!

Η απόφαση ήταν γενναία όπως και ο ίδιος ο Τσίπρας. Η απόφαση ήταν έντιμη όπως και ο ίδιος ο Τσίπρας, η απόφαση κατέδειξε άνδρα με κύρος, με πολιτικές αρχές και πολιτικό που δίδαξε μέχρι τελευταία στιγμή ιδεολογία, αυτό που λέμε στάση ζωής.  

Το πολιτικό προσωπείο που πρωτοστάτησε και ώθησε τον Τσίπρα σε αυτή την Ιστορική για το χώρο απόφαση - την επιστροφή της Αριστεράς στο περιθώριο, καλείται από σήμερα κιόλας να αντιμετωπίσει τα επίχειρα. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα προσπαθήσω να περιγράψω το μέγεθος Τσίπρα στη διαδρομή για μια σύγχρονη Αριστερά, με θέσεις και όραμα. Η Ιστορία γράφεται και σ’ αυτήν όλοι θα χρεωθούν τις ευθύνες τους.

Πολλοί όσοι δεν μπήκαν καν στον κόπο που μπήκε ο Τσίπρας, να περάσουν ένα διήμερο – τριήμερο κάπου μακριά, μόνοι, να σκεφτούν κι αυτοί αν η λύση –τούτων όλων δοθέντων- ήταν να ανοίξουν ή έστω να αποδεχθούν θέμα ηγεσίας. Ήταν μνημειώδης η ανευθυνότητα κι έτσι θα καταγραφεί. Οι ‘’ηγέτες’’ γεννιούνται! Δεν δημιουργούνται, δεν παράγονται, δεν αναπαράγονται.

 

Αυτές οι εκλογές δεν είχαν στο επίκεντρό τους τις πολιτικές θέσεις,

είχαν στόχο το νέο που αντιπροσωπεύει ο Τσίπρας ως σύμβολο για μια Νέα Αριστερά,

της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Αυτό, οι συνεχιστές του Σόιμπλε το αντιλήφθηκαν και σχεδίασαν το τέλος του.  Η Ευρώπη του Σόιμπλε, θέλει μια μαριονέτα τύπου Μητσοτάκη και μια ελιτίστικη Σοσιαλδημοκρατία τύπου ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε θυμίζει Τσίπρα-Αριστερά, πρέπει να καταστρέφεται πριν εξαπλωθεί.

 

Η μάχη  δεν χάθηκε στις 25 Ιουνίου αλλά στις 28 Ιουνίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ της ‘’Αριστεράς και της Προόδου’’ εκτίμησαν πως ο Τσίπρας, σε αυτή τη ‘’μάχη των μαχών’’ ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Πυροβόλησαν τα ίδια τα πόδια τους.

Σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα που αντιλαμβανόμαστε ότι τον υποχρεώνουν τώρα να δηλώσει ότι παραμένει μάχιμο στέλεχος του κόμματος -ως τιμωρητικό ‘’αντίδωρο’’ για τις ‘’αποτυχίες’’ του-  εμείς που πλαισιώσαμε την προσπάθεια για κάτι οραματικό στο χώρο της Αριστεράς έχουμε την επιλογή και να διαχωρίσουμε τη στάση μας από την τροπή των πραγμάτων. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο πού θες να πας αλλά με ποιους! Απ’ έξω λοιπόν κι εμείς για να μην μας χρεώσουν ως βαρίδια έστω και από  την ταπεινή πλην όμως τιμητική θέση του απλού στελέχους σε αυτό που πιστέψαμε, ‘’την εντιμότητα και την ιδεολογική ακεραιότητα του πολιτικού άντρα, του χαρισματικού ηγέτη’’. Όλα όσα συνθέτουν τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας και συνέχειας αγώνων μέσα στην Κοινωνία.

Η περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε.

 Ειλικρινά εύχομαι στο χώρο που πίστεψα μια δυναμική επιστροφή. Αυτήν που τους ‘’στέρησε ο Τσίπρας’’.

Ως  συνειδητοί Σοσιαλιστές, θα υπηρετούμε την ιδεολογία μας με τους ανθρώπους που την κοινωνούν. Οι ιδέες δεν νικιούνται.

Οι εκλογές του 2023, με άλλαξαν. Δεν μπορώ πια να κοιτάζω την πολιτική όπως από μια περίοδο και μετά πίστεψα. Άνισοι αγώνες, πουλημένες μάχες, πληρωμένοι στρατοί.

Στο ‘’Δημοκρατικό τόξο’’ που πολέμησε λυσσαλέα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, εύχομαι (φευ),  καληΝύχτα και καλή Τύχη!

 

Τώρα, για τον λαό που ‘’μίλησε’’,

δεν έχουμε να πούμε ασφαλώς τίποτα, σεβόμαστε τις επιλογές του και …συμμορφωνόμαστε! Εβδομήντα (σχεδόν) τοις εκατό το πακέτο της λαϊκής εντολής για ένα ταξίδι τετραετίας (;) στα τιρκουάζ νερά του Κοινοβουλίου!

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε το ωραίο ταξίδι στη σταθερότητα.

Σε εμάς που διατυπώσαμε την άρνηση να συνταξιδέψουμε προς τα βράχια, θα επιτρέψετε να σας εκφράσουμε την συμπάθειά μας!

Zogas_dimitris