ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Τουρισμός Τρι 2 Ιουν 2015

Αγαπητοί φίλοι, δημοσιογράφοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του νησιού.

Αναγκάζομαι να αποταθώ σε εσάς με την ελπίδα ότι ίσως κάποιος να συγκινηθεί και να πράξει κάτι, αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών που βιώνει το νησί μας και το όποιο δυστυχώς κατά τα ελληνικά πρότυπα το αφήσαμε στην τύχη του να σκάσει και τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα που κυκλοφόρησε το λιβελογράφημα στην γνωστή για το ύφος και ήθος της κίτρινη φυλλάδα της Αγγλίας, γίνομαι καθημερινά - όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι - δέκτης άπειρων τηλεφωνημάτων από τους Tour Operators του εξωτερικού, οι όποιοι τρομοκρατημένοι με ρωτάν τι ακριβώς συμβαίνει και εάν είναι ασφαλές για τους πελάτες τους να έρθουν για διακοπές στην Κω.

Με όση δύναμη έχω, προσπαθώ να τους πείσω να μην πιστεύουν αυτά που γράφονται και ότι η Κως παραμένει το ασφαλές και πολιτισμένο μέρος που γνωρίζουν.

Έχοντας όλη την καλή θέληση να με πιστέψουν οι άνθρωποι ζήτησαν και μια επίσημη δήλωση από επίσημα τοπικά χείλη. Φυσικά θεώρησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο, αλλά φευ!

Από την προηγούμενη Παρασκευή προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο, το γραφείο του οποίου με ενημέρωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Σιφάκης μίλησε με τον πρέσβη μας στην Τσεχία και τον ενημέρωσε και ότι όντος της ημέρας θα είχαμε εμείς και ο πρέσβης την επίσημη ανακοίνωση. (Η όποια σημειωτέον ποτέ δεν έφτασε).

Σήμερα (Τρίτη 2/6/2015) επικοινώνησα εκ νέου και ενημερώθηκα ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο «τριήμερο». Από πότε ο τουρισμός έχει τριήμερα άραγε;;; Και ότι σήμερα θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ σε καθημερινή βάση πάνω από 20 δωμάτια ακυρώνονται από τον μεγαλύτερο Τσέχο Tour Operator και συνεχίζουν να ακυρώνονται με αμείωτο ρυθμό.  Πότε λοιπόν θα έρθει αυτή η πολυπόθητη ανακοίνωση η οποία σίγουρα δεν είναι πανάκεια, αλλά θα λειτουργήσει κάπως πυροσβεστικά και θα ανακόψει τον ρυθμό των ακυρώσεων;

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρω ότι προσπάθησα να επικοινωνήσω τουλάχιστον 5 φορές την Παρασκευή με τον κ. Έπαρχο ο οποίος ήταν σε συσκέψεις και όταν του δόθηκε το τηλέφωνό μου και ο λόγος για τον όποιο ήθελα να του μιλήσω, ούτε καν έκανε τον κόπο να καλέσει. Μάλλον ο τουρισμός που τόσο καλά γνωρίζει ο κ. Έπαρχος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τον κάνει να ασχοληθεί!!

Ελπίζω να δοθεί άμεσα μια λύση ή μια απάντηση πριν η ζημιά που υφίσταται το νησί μας είναι ανεπανόρθωτη.

 

Με εκτίμηση

Ektoras Skitzis

Regional Manager Kos

 

Zogas_dimitris