ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

EVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Ελλάδα Πεμ 22 Οκτ 2015

Σε κάθειρξη 10 ετών και 4 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε χθες από το Εφετείο ανατολικής Κρήτης ο 22χρονος Ολλανδός ανιματέρ που μαχαίρωσε πολλαπλά σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Ανισσαρά Χερσονήσου πριν 2 χρόνια τον 11χρονο, τότε, Νικίτα από την Ρωσία.

Στον Ολλανδό αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός κατά την τέλεση αυτής της πράξης ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης να υπάρξει το ακαταλόγιστο.

Δεκτό έγινε το αίτημα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κανονικό σωφρονιστικό κατάστημα - και όχι σε ψυχιατρική κλινική που νοσηλευόταν μέχρι σήμερα - καθώς μπορεί να ευεργετηθεί από όσα προβλέπει ο νόμος και να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

 

Νωρίτερα, ο 22χρονος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από το παιδί - που όπως ανέφερε η μητέρα του είναι καθηλώμένο σε αναπηρικό καρότσι - και την οικογένεια του, ενώ ζήτησε τη βοήθεια του δικαστηρίου ώστε να γίνει καλύτερος και αιτήθηκε να φύγει από το ψυχιατρείο καθώς όπως υποστήριξε δεν τον έχει βοηθήσει ιατρικά μέχρι σήμερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ κατήγγειλε πως έχει πέσει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού.

Σε ερώτηση της εισαγγελίας για τους ανωτέρω ισχυρισμούς για κακοποίηση, οι συνήγοροι του υποστήριξαν πως έχουν γίνει καταγγελίες και έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Όπως γράφει το cretalive.gr, η δίκη που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι διεκόπη δυο φορές εξ αιτίας των εντάσεων που προκλήθηκαν. Την πρώτη φορά το δικαστήριο διέκοψε καθώς η μητέρα του μικρού αγοριού θέλησε να παρακολουθήσει τη διαδικασία από τα έδρανα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κατί ωστόσο που για λόγους ασφαλείας η έδρα δεν επέτρεψε. Η μητέρα αρνήθηκε να μετακινηθεί από τη θέση της και για το λόγο αυτό το δικαστήριο διέκοψε.

Στη δεύτερη περίπτωση η διακοπή ήταν αποτέλεσμα των διαξιφισμών μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αιχμή το θέμα του «ακαταλόγιστου» του νεαρού Ολλανδού που τέθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσης του ψυχιάτρου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να θεωρηθεί ότι ο 22χρονος σήμερα ανιματέρ είχε, πλήρως, το ακαταλόγιστο όταν μαχαίρωνε το μικρό παιδί, αν και πρωτόδικα η απόφαση εκδόθηκε με βάση την εκτίμηση ότι ο δράστης είχε μειωμένο καταλογισμό.

Όπως τόνιζαν ο 22χρονος δεν θα πρέπει να είναι στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού αλλά σε ένα άλλο ψυχιατρείο εκτός φυλακής που θα λαμβάνει ενταντικότερη φροντίδα και θα έχει καλύτερες συνθήκες παρακολούθησης. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής πάντως αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Όπως τονίστηκε απο την πλευρά της πολιτικής αγωγής η απόφαση του πρωτόδικο δικαστηρίου είναι ακατανόητη καθώς ο 22χρονος γνωρίζει πάρα πολυ καλά τι έκανε.Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το χρονικό

Το παιδί τότε είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι και που προσπάθησε μάταια να αμυνθεί. Προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό, κλείνοντας τα μάτια.

Ο δράστης τότε το έσυρε από τα πόδια και το έκρυψε πίσω από θάμνους για να εντοπιστεί ώρες μετά από αστυνομικούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα χρόνο μετά το αιματηρό περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο μικρός Νικίτα αδυνατεί να κινήσει τα πόδια του.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του, Αικατερίνα, σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι το παιδί κάποια στιγμή θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris