ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Πεμ 10 Δεκ 2015

«Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από την πρώτη της διατύπωση στη  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (10 Δεκεμβρίου 1948) σηματοδοτεί το συλλογικό όραμα ενός κόσμου απαλλαγμένου από κάθε είδους διακρίσεις, ενός κόσμου στα θεμέλια του οποίου εγγράφονται η  Αρχή της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η κυρίαρχη κατάσταση του σύγχρονου παραδείγματος δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας αναφορικά με την αφομοίωση του μαθήματος της Οικουμενικής Διακήρυξης. Tα αίτια που οδήγησαν πρωτογενώς στην υιοθέτησή της δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί.

Λαοί υποφέρουν υπό το βάρος των πολεμικών συρράξεων, ενώ δεν παύουν να εμφανίζονται παραδείγματα ανθρώπινης εκμετάλλευσης, βίας,  εμπορίας ανθρώπων, βασανιστηρίων. Το όραμα ενός κόσμου ελευθερίας και ισότητας  δεν φαίνεται να μεταφράζεται υπό όρους καθημερινής ζωής για όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως.

Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, σήμερα, ημέρα μνήμης αυτού του ενιαίου, φιλόδοξου οράματος, του οράματος της διεθνούς κοινότητας ανθρώπινων αξιών, στρέφει το βλέμμα της στην άμεση ανάγκη προτεραιοποίησης και υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.

Η αποστολή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής εμπεριέχει την διαρκή και σθεναρή Υποστήριξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και στις Κινητές Μονάδες,  συχνά φέρνουν στο φως πλήθος ανθρώπινων ιστοριών και δεσμών εκμετάλλευσης  έναντι των οποίων το προσωπικό της ΥΠΥ και των συνεργαζόμενων φορέων, καλείται σε καθεστώς απόλυτης εμπιστευτικότητας και διακριτικότητας να παρέμβει προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε ένα δυνητικό θύμα να βρει μια ομπρέλα προστασίας, μια ευκαιρία στην ενδυνάμωση και τη χειραφέτησή του, μια ευκαιρία στην απεμπλοκή του από έναν ιστό εκμεταλλευτικής πρακτικής. Η ορθή καταγραφή, η ταυτοποίηση, η αναγνώριση σημείων ενδεικτικών ενός εγκλωβισμού σε εξαρτησιακή σχέση εκμετάλλευσης και ακολούθως η κατηγοριοποίηση, το screening  προφανώς δεν συνιστούν συνολική λύση, ή θεραπεία του προβλήματος, δεν χτυπούν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα στη ρίζα, ωστόσο αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τον δρόμο της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Με οδηγό το πνεύμα της αλληλοβοήθειας και την αξία της ενσυναίσθησης η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, δεσμεύεται ότι δε θα πάψει να εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση της προστασίας, του κάθε υποψηφίου θύματος, του κάθε ευάλωτου ατόμου που θυματοποιείται με αφετηρία την προσωπική του απελπισία.  Ενώπιον μελλοντικών προκλήσεων η ΥΠΥ εμπνέεται από το παράδειγμα ηρώων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την δυναμική και την ουσία ενός κειμένου όπως αυτού της Οικουμενικής Διακήρυξης».

Zogas_dimitris