ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Πεμ 3 Μαρ 2016

Καταγγελίες εργαζομένων στο ξενοδοχείο Neptune Hotel (Ολυμπιακές Διακοπές Α.Ε) δίνει στο σωματείο την αφορμή  να αναδείξει και με αυτή την περίπτωση ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν πάει χέρι-χέρι με την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων στον κλάδο πόσο μάλλον σήμερα  που η οικονομική κρίση  επιβάλλει  τσάκισμα όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, γερμανικών μάλλον συμφερόντων, χτισμένο  εκεί που σκάει το κύμα σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού  κατάφερε να παγιωθεί σε ευνοϊκές συνθήκες, να επεκταθεί, να διαφημίζεται ως η… καλύτερη πολυτελής μονάδα του νησιού που παρέχει υψηλές υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες βέβαια που προσφέρει δεν προσφέρονται με ρομπότ ή με ηλεκτρονικούς αυτοματισμούς.

Τα βραβεία που επιδεικνύει η διοίκηση του δεν ήρθαν από μόνα τους.

Για να θυμίζουμε στους παλιούς και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Έτσι γιατί ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός

Το Neptune Hotel από το ξεκίνημά του θέλησε να ξεκαθαρίσει τις –αυτονόητες για το σωματείο- προθέσεις του.

Την δεκαετία του ‘90 προσπάθησε  να απολύσει  την πρόεδρο του σωματείου μετά από συμμετοχή σε απεργία!

Είναι η επιχείρηση που εφαρμόζει μέχρι κεραίας  ότι  αντεργατικό έχει ψηφιστεί ,φυσικά με το πέπλο της νομιμότητας και της συμβατικότητας.

Είναι τόσο τυπική που τα ραβασάκια των απολύσεων που μοιράζει μέσα στον χειμώνα φροντίζει να τα συνοδεύει με την προβλεπόμενη αποζημίωση. Αποφασίζομεν και διατάζομεν.

Ευκολονόητο ότι οι όποιες αποζημιώσεις καταβάλει είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα εκατομμύρια τζίρου που καταφέρνει.

Είναι η επιχείρηση όπου η εργοδοτική τρομοκρατία δεν είναι άγνωστο «καιρικό φαινόμενο».

Είναι η επιχείρηση που στους εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία… επιτρέπει  να διαλέξουν  μεταξύ ανεργίας και μερικής απασχόλησης ή την εκ περιτροπής εργασίας. Μισή δουλειά δηλαδή, μισός μισθός, μισά ένσημα.

 Είναι η επιχείρηση που  δημοσιεύει  και καμιά φωτογραφία στον τύπο από «γιορτές προσωπικού» για να  μας δείξει το φιλεργατικό της πρόσωπο ή τις οικολογικές της ανησυχίες..

Είναι η επιχείρηση που ότι και να κάνει δεν μπορεί να κρυφτεί από τον συνειδητό της και ταξικό ρόλο

Η εφαρμογή των ελάχιστων συμβατικών υποχρεώσεων από μεριά της  δεν αλλάζει τον χαρακτήρα της.

Οι  εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Neptune, αυτοί που απειλούνται με απόλυση, αυτοί που απειλούνται με μειώσεις μισθών ή μετατροπή των συμβάσεων τους οφείλουν να δούν τα πράγματα καθαρά μπροστά τους.

Τα κέρδη, τα βραβεία, οι επεκτάσεις, οι φοροελαφρύνσεις  της επιχείρησης έρχονται μέσα από την δική τους δουλειά.

Τον καθημερινό ιδρώτα τους εκμεταλλεύεται και αυτή η επιχείρηση  για να περνάνε οι ιδιοκτήτες  και ορισμένα στελέχη της φίνα.

Την  ελευθερία και την «δημοκρατία» της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας  εξασφαλίζει το κυβερνητικό έργο.

Το Σωματείο έχει την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι ενωμένοι στο ξενοδοχείο μπορούν να μετατρέψουν τις συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου με όλους τους υπόλοιπους μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες ζωής τους.

Το Ασφαλιστικό που αυτό το διάστημα είναι στην επικαιρότητα δεν είναι το τελευταίο χτύπημα.

Έρχονται και άλλα ,φορολογία-συνδικαλιστικό

Κάθε χώρος δουλειάς ,κάθε ξενοδοχείο ,μπορεί να γίνει φρούριο αντίστασης σε αυτή την επίθεση.

Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουν στις δράσεις και κινητοποιήσεις του σωματείου

Καλούμε τους συνάδελφους  να συμμετέχουν στην 48 Απεργία που προγραμματίζεται σε περίπτωση κατάθεσης του Ασφαλιστικού εκτρώματος που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

     Το. Δ.Σ

2/3/2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris