ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Τετ 11 Ιαν 2017

 

Η βλάβη σταμάτησε τα σκοτεινά τους σχέδια και τα προσάραξε στα αβαθή της Λάμπης…;

Ο ενδοτισμός απέτυχε ο πατριωτισμός είναι χρέος

 

 

Τώρα, που έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας και καταλάγιασε ο δικαιολογημένος θόρυβος και η αναστάτωση που προκλήθηκε γύρω από το φερόμενο ως «καταδυτικό» τουρκικό πλοίο, που τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου προσάραξε σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές της Λάμπης, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, νηφάλια και με ψυχραιμία να εκφράσουμε τις δικές μας ανησυχίες και να θέσουμε ερωτήματα που χρήζουν απάντησης.

Το τουρκικό πλοίο, που με 5μελές πλήρωμα απέπλευσε από το λιμάνι Τούζλζα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια και τεχνικό εξοπλισμό φορτωμένο, λόγω βλάβης του πηδαλίου, σύμφωνα με τον πλοίαρχο, προσάραξε λίγα μέτρα από την βορειοδυτική ακτή του νησιού, στην περιοχή αμμόγλωσσα. Η πορεία όμως του συγκεκριμένου πλοίου δείχνει, πριν πλησιάσει την Κω και προσαράξει, να είναι όλη μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ξαφνικά να «ξεφεύγει» εντελώς από την πορεία του, όποιος και να ήταν ο προορισμός του. Η ευθύγραμμη δε και σταθερή πορεία και ταχύτητα προς το σημείο προσάραξης του κάθε άλλο παρά βλάβη δηλώνει στο πηδάλιο, όπως και άνθρωποι που γνωρίζουν από θάλασσα, χαρακτηριστικά μας τόνισαν. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν έκανε «κράτει» τις μηχανές του και δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά και γιατί αρκετή ώρα μετά την προσάραξή του κρατούσε «σιγή ασυρμάτου»; Γιατί, επίσης, είχε σβηστά όλα τα φώτα και δεν έφερε σημαία κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών ναυσιπλοΐας;

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

Κάτοικος της περιοχής, που ειδοποίησε και το Λιμεναρχείο, μας είπε ότι άκουσε ένα παράξενο θόρυβο, που υπέθεσε ότι προέρχονταν από απορριμματοφόρο του Δήμου, που η πρέσα του συνέθλιβε τα σκουπίδια. Βγαίνοντας και φωτίζοντας το χώρο παρατήρησε ένα μεγάλο κόκκινου χρώματος ψαράδικό να έχει προσαράξει στα αβαθή…! Παράλληλα, μας μετέφερε και το επιβεβαίωσαν μέλη της ομάδας «Θερμοπύλες», που και αυτά ήσαν από τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες, αφού κατοικούν πλησίον του σημείου προσάραξης και ξύπνησαν από το θόρυβο που προκλήθηκε, την αγωνιώδη προσπάθεια του πληρώματος να καλύψουν με μουσαμάδες το οπλικό σύστημα που μετέφερε στο κατάστρωμά του. Φυσικά, όταν το επόμενο πρωί της 26ης Δεκέμβρη μιλούσαν για πιθανά αντιαεροπορικό όπλο που έφερε, τους χλεύαζαν, οι αρχές ανακοίνωναν ότι δεν μετέφερε τίποτα το ύποπτο, διάφορα δε μέσα έκαναν λόγο για… σκάλες και άλλα υλικά.

Η αλήθεια όμως, δεν άργησε να φανεί, αφού την επόμενη ημέρα, γύρω στις 5 το απόγευμα, τουρκικό σκάφος μεταφόρτωσε όλο το ύποπτο στρατιωτικό υλικό! Γίνεται λόγος για δίδυμο αντιαεροπορικό πολυβόλο, για αντιπυραυλικό σύστημα και αριθμό πυραύλων εντός κοντέινερ και τον εκτοξευτήρα! Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, αν στο αμπάρι του πλοίου υπάρχουν όπλα, αφού πληροφορίες αναφέρουν για σκανάρισμα με ακτίνες, που έγινε από μηχάνημα εντός ειδικού οχήματος! Στο πλοίο, μετά την μεταφόρτωση παραμένει ένα λυόμενο γραφείο εργοδηγού, το άδειο κοντέινερ και ένα εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο δεν μεταφορτώθηκε λόγω έλλειψης χώρου και του οποίου το περίβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο, που προφανώς δηλώνει πως το φορτίο εντός του ήταν κάτι πολύτιμο, πιθανά ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου ή οτιδήποτε άλλο στρατιωτικό υλικό.

Τι άραγε ετοίμαζε η Τουρκία στο Αιγαίο, που τελικά «προσάραξε» στα αβαθή της Λάμπης; Προφανώς, ήταν ένα ακόμα επεισόδιο από αυτά που κατά καιρούς η γειτονική χώρα στήνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τελευταία δε και την ίδια τη συνθήκη της Λωζάννης!

Όσο τη διακυβέρνηση (την εξουσία την έχουν κέντρα έξω από τη χώρα) την έχουν διαχρονικά, εδώ και δεκαετίες προδοτικές κυβερνήσεις και πολιτικοί απατεώνες, η χώρα θα βυθίζεται οικονομικά, η Τουρκία θα λειτουργεί και θα διεκδικεί με όλο και περισσότερο προκλητικό τρόπο ελληνικά εδάφη, αλλά και για τους δήθεν συμμάχους μας θα αποτελούμε την καλύτερη θεραπαινίδα!

 

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Όμως, ευτυχώς υπάρχει και Θεός και παράλληλα, παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ο λαός αγρυπνεί. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν αναφορές για ύποπτες κινήσεις τα τελευταία βράδια πριν την προσάραξη του «Αλκατράς» και μάλιστα για επαφές με την απέναντι ακτή μέσω σημάτων από φωτεινή πηγή! Σίγουρα, υπάρχουν άτομα που διαμένουν, κερδίζουν τα προς το ζην και απολαμβάνουν τα αγαθά της Δημοκρατίας και τελευταία της πλήρους ανεκτικότητας στη χώρα μας, που με σκοτεινό, ύπουλο και φθονερό τρόπο λειτουργούν κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Έχουν γνώση οι φύλακες! Πρόσφατα, είχαμε τη σύλληψη και καταδίκη Γερμανού κατασκόπου, που λειτουργούσε για λογαριασμό της Τουρκίας!

Κάποτε δε, έρχεται και η θεία δικαιοσύνη! Πόσες αθώες ψυχές, Τούρκων αλλά και ξένων πολιτών, ο Θεός να τους αναπαύει, πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη γειτονική χώρα, με τις βομβιστικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, την αλαζονεία, την ματαιοδοξία και τη βάρβαρη αντίληψη κυριαρχίας του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν! Η Τουρκία έσπειρε πολύ «δάκρυ και πόνο» στην Κύπρο, το Κουρδιστάν και τελευταία στη Συρία και τώρα θερίζει το δικό της θανατικό μερτικό, δυστυχώς, με αθώα θύματα. Αλλά και στην περίπτωση του «Αλκατράς», είτε βλάβη είτε η «ναυτοσύνη» του πληρώματος χάλασαν μάλλον τα σκοτεινά τουρκικά σχέδια, αφού η ώρα, 5το πρωί, η ημέρα, 26η Δεκέμβρη, όπου όλη η Ελλάδα «καθεύδει» λόγω Χριστουγέννων, η πλεύση χωρίς το παραμικρό φωτεινό ίχνος, η μη ύψωση σημαίας, μέχρι και σήμερα που παραμένει προσαραγμένο σε ελληνικά ύδατα αλλά και το σημαντικό φορτίο και η προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί, αποκαλύπτουν το «γκρίζο» και ύποπτο της όλης υπόθεσης.

Ας καταλάβουν, επιτέλους, οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι ο ενδοτισμός απέτυχε και ότι ο πατριωτισμός είναι χρέος, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως χώρα. Ας αφήσουν οι ξενόδουλοι και υποταγμένοι πολιτικοί τις αρμόδιες αρχές να κάνουν το έργο τους, όπως πολύ καλά ξέρουν και να μην τις «αφοπλίζουν» όπως έκαναν και στην περίπτωση των Ιμίων!

Σε πρόσφατη έρευνα εξάλλου, με ερώτημα «ποιους εμπιστεύεστε περισσότερο», το 78% απάντησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και μόλις το 6% τους πολιτικούς…!

Τέλος, τι γίνεται με τους χώρους προστασίας (καταφύγια) και παροχής πρώτων βοηθειών για τα παιδιά και τον άμαχο πληθυσμό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Οι «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» έχουν τα άτομα εκείνα που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόδειξη και οργάνωση τέτοιων χώρων σε κατάλληλα σημεία σε όλο το νησί, αν τους ζητηθεί. Μήπως είναι καιρός να οργανωθούμε καλύτερα και να αφυπνισθούμε;

 

Για την ομάδα πολιτών Κω «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»

Κρητικός Αντώνης

Τρακόσσας Μιχάλης

Δρόσος Νίκος

Κόλλιας Αναστάσιος

Τρακόσσας Βαγγέλης

Zogas_dimitris