ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Δευ 6 Μαρ 2017

Δυναμική και η συμμετοχή του Σωματείου Ραδιοταξί Κω.

 

 

Με μία επιβλητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παρατάσσοντας στην οδό Αυστραλίας πάνω από διακόσια πενήντα ταξί, γύρω στους πεντακόσιους ταξιτζήδες, εκπροσωπώντας συναδέλφους τους από όλα τα Δωδεκάνησα, μετέβησαν χθες, νωρίς το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ, ζητώντας από τα μέλη της και τα τοπικά στελέχη να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με την εταιρεία UBER και να στηρίξουν την αντίδρασή τους, ακόμα και υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους!

Μέχρι εκεί…που έφθανε το μάτι παρατάχθηκαν τα ταξί χθες, κλείνοντας το μεγαλύτερο μέρος της οδού Αυστραλίας, ανάμεσά τους μάλιστα βρίσκονταν και αυτοκινητιστές από την Κω που εκπροσώπησαν στη διαμαρτυρία τους συναδέλφους τους και από την Κάλυμνο, και εκπρόσωποί τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου για αρκετή ώρα είχαν συζήτηση με τα μέλη της και άλλα τοπικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, παρόντες στη συνάντηση ήταν, βέβαια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς και η κα Μίκα Ιατρίδη. Ακόμη, στη συνάντηση μετείχαν ο κ. Τάκης Μιχαήλου, το μέλος της ΝΟΔΕ κ. Στέφανος Δράκος καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Μιχάλης Μάχλης.

 
Τη συζήτηση άνοιξε ο οικοδεσπότης κ. Μπακίρης ο οποίος τους είπε ότι είναι δίπλα τους και τους ευχαρίστησε που βρέθηκαν εκεί αλλά και για το ψήφισμα που τους επέδωσαν το οποίο, όπως είπε, θα μεταφερθεί στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ εμφανίστηκε συναινετικός λέγοντας ότι θα λύσουν τα προβλήματα και τους κάλεσε να συνεχίσουν να είναι κοντά στην παράταξη.

Τον λόγο πήρε, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Σωματείου της Ρόδου, κ. Καστανίδης, ο οποίος διατύπωσε ευθύς εξ’ αρχής τη θέση τους, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να εργαστεί κάποιος ταξιτζής με την UBER και κάποιοι προσπαθούν να τη φέρουν εδώ. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μία εφαρμογή στο Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ που μπορεί να τη βάλει οποιοσδήποτε και χωρίς άδεια να μεταφέρει κόσμο.

Ο κ. Καστανίδης ήταν κατηγορηματικός προς τα τοπικά στελέχη, εκφράζοντας τους συναδέλφους του: Εάν η Νέα Δημοκρατία πάει να φέρει την UBER θέλουν να τους στηρίξουν και να παραιτηθεί σύσσωμη η ΝΟΔΕ!

«Εάν έρθει η UBER ο κλάδος αφανίζεται. Θα είναι η ταφόπλακα», είπε ο Αντιπρόεδρος κ. Μανόλης Διακοσταμάτης ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου της Κω επέστησε σε όλους την προσοχή ότι για να μεταβούν εδώ χθες σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσουν και τους συναδέλφους τους στην Κάλυμνο μια και δεν μπόρεσαν να παραστούν εκπρόσωποί τους για οικονομικούς λόγους!
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η παράταξη που στηρίζουμε τόσα χρόνια να μας γυρνάει την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι εκείνο που θέλουν είναι από όλα τα τοπικά στελέχη να διατυπώσουν ξεκάθαρη άποψη.

Στη συνέχεια, διαβάστηκε η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας επί του θέματος, με τον κ. Μπακίρη να αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη παρεξήγηση. Όπως είπε στους εκπροσώπους των ταξιτζήδων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα UBER στη Ν.Δ. και τα στελέχη εκφράζουν προσωπικές τους απόψεις.

Κατά τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις, ιδιαίτερα στο διάλογο που είχαν εκπρόσωποι των ταξιτζήδων με τον κ. Υψηλάντη όταν τους είπε ότι η UBER ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα μας και εκείνοι τόνισαν ότι αυτό γίνεται αλλά χρησιμοποιούν μόνο ταξί.
«Είναι πρωτοφανές ότι κάνουμε κινητοποίηση σε μία εποχή που η Ν.Δ. είναι αντιπολίτευση», είπε άλλος θέλοντας να καταδείξει πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό για τους ίδιους.

Κατά τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων, ουκ ολίγες φορές, ζήτησαν επιτακτικά η Ν.Δ. αλλά και η ΝΟΔΕ να πάρουν θέση ξεκάθαρα εάν είναι υπέρ ή κατά της UBER. Μάλιστα, είπαν προς τα τοπικά στελέχη, σε υψηλούς τόνους, ότι, στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. δεν παίρνει θέση με σαφήνεια.

Από πλευράς της ΝΟΔΕ και των τοπικών στελεχών, όλοι προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι πρόκειται για απόψεις μεμονωμένων στελεχών που εκφράστηκαν και ότι αυτό δεν αποτελεί επίσημη θέση του κόμματος, ωστόσο δεν φάνηκαν να πείθονται.

Μάλιστα, για ακόμα μία φορά, τους είπαν ότι εκείνο που ζητούν ως Σύνδεσμοι αυτοκινητιστών της Δωδεκανήσου είναι όλα τα τοπικά στελέχη να πάρουν θέση ξεκάθαρα και μετά να προωθήσουν το θέμα προς τα κεντρικά όργανα.

«Εσείς δεν πρέπει να φοβάστε», τους είπε ο κ. Κόνσολας και τόνισε ότι πρώτιστο μέλημά τους είναι η περιφρούρηση του κλάδου απ’ όσους δραστηριοποιούνται παράνομα. Όπως είπε, το κόμμα και ο ίδιος είναι αρωγοί σε ό,τι χρειάστηκε ο κλάδος και δημόσια αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου.«Δεν μπορώ να απολογηθώ για τις δηλώσεις κανενός», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής προς τους ίδιους.

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους, θα καταθέσει το ψήφισμα στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από εκεί και έπειτα θα αρχίσει ο διάλογος.

Το ψήφισμα
Χθες, οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων των αυτοκινητιστών της περιοχής μας, επέδωσαν στα μέλη της ΝΟΔΕ το παρακάτω ψήφισμα:
Συνηθίζεται τις απόκριες να φοριούνται οι μάσκες. Στη Νέα Δημοκρατία, όμως, όχι τα προσχήματα αλλά ούτε τα έθιμα δεν μπορείτε να κρατήσετε.

Ο κ. Κυρανάκης -αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος- φρόντισε να βγάλει τις μάσκες και να καταδείξει το τρομακτικό πρόσωπο μιας νεοφιλελεύθερης παρέας που ευελπιστεί ότι θα κυβερνήσει  τη χώρα.

Φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, ο κύριος Κυρανάκης είπε τα εξής:
«Να σας πω μια μεταρρύθμιση, η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει κόστος. Ήμουν νωρίτερα, σήμερα, με το διευθυντή της εταιρείας UBER εδώ στην Ελλάδα. Τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά τα οποία είναι άνεργα, τα οποία θέλουν να δουλέψουν και θέλουν ενδεχομένως να μπουν στην εταιρεία και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω. Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν λοιπόν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, λοιπόν, χωρίς να χρειαστεί ΤΡΟΪΚΑ, χωρίς να χρειαστεί μνημόνιο, να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο και να πει:
Κάθε άνθρωπος, κάθε πολίτης, ο οποίος θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα, μπορεί με μια απλή άδεια, η οποία δεν κοστίζει τίποτα, να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει δουλειές και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι μεταρρύθμιση κ. Τράγκα».

• Αν αυτή είναι η επίσημη πολιτική θέση της Νέας Δημοκρατίας για την UBER, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να το ξεκαθαρίσετε, με επίσημη ανακοίνωση ΤΩΡΑ.

• Αν ο κ. Κυρανάκης εξέφρασε τις δικές του απόψεις και όχι του κόμματος, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, την απομάκρυνσή του από τη Νέα Δημοκρατία. Ας συνεχίσει την καριέρα του στην UBER. Ούτε στην πολιτική θα λείψει, ούτε στην παράταξή σας.

• Σταματήσετε να στέλνετε σε τηλεοπτικές εκπομπές άσχετα κολεγιόπαιδα, που ακούσια ή εκούσια, παίζουν με τις ζωές χιλιάδων οικογενειών που ζουν από το ταξί. Αυτές οι οικογένειες υποφέρουν αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν τους φόρους και τις οικονομικές υποχρεώσεις που η αναποτελεσματική πολιτική σας επέβαλε. Και τους πληρώνουν εδώ, στην πατρίδα μας, όχι σε φορολογικούς παραδείσους.

• Αν για τη Νέα Δημοκρατία, κάθε  ΙΧ αυτοκίνητο νοείται αυτομάτως και ταξί, ας βγει ξεκάθαρα να το πει. Κι ας αναλάβει και την υποχρέωση να εξηγήσει σε όλους αυτούς που έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να πάρουν μια κρατική άδεια μεταφορέα ότι πιάστηκαν κορόιδα. Ας εξηγήσει σε όλους αυτούς, που πλήρωναν 460 ευρώ το μήνα ασφαλιστική εισφορά και βρέθηκαν υπερχρεωμένοι στον ΟΑΕΕ, ότι είναι κορόιδα, γιατί τα παιδιά της UBER θα κάνουν την ίδια δουλειά, χωρίς υποθήκες, χωρίς φορολόγηση, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές.

• Πείτε ξεκάθαρα στον κόσμο ποιο είναι το πρόγραμμά σας. Για ποιο λόγο προωθείτε τις πολυεθνικές και τα καρτέλ και ο κόσμος θα κρίνει αν πρέπει να σας στηρίξει ή όχι.
Πάψτε, όμως, να παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων!!

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας: Για το Δ.Σ.
Καστανίδης Θεοδόσης: Πρόεδρος
Διακοσταμάτης Εμμανουήλ:  Αντιπρόεδρος
Ισκάς Ιωάννης: Γενικός γραμματέας
Κάλλας Ιωάννης: Ταμίας
Χατζηγεωργίου Σάββας: Μέλος
Νικολόπουλος Παναγιώτας: Μέλος
Πέτας Αντώνιος: Μέλος
Παμπάκας Ιωάννης: Μέλος
Κιαουρτζής Εμμανουήλ: Μέλος

 
 
 

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ραδιοταξί του νομού

Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου ανταποκρινόμενος στο αίτημα για πραγματοποίηση συνάντησης, των εκπροσώπων Συνδέσμου Ράδιο Ταξί του νομού Δωδεκανήσου και ενεργώντας μέσα στο πλαίσιο που έχει τοποθετήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για πόρτες ανοικτές στην κοινωνία, δέχτηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε αντιπροσωπεία των  σωματείων ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης  ο εκλεγμένος  κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του νομού κ. Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές  κ. Μ. Ιατρίδη, κ. Β.Υψηλάντης  και κ. Ι. Παππάς  καθώς και ο πολιτευτής κ. Στ. Δράκος.

Σε μία ανοικτή δημοκρατική συνάντηση παραλάβαμε  ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ράδιο Ταξί για το θέμα  που προέκυψε με την λειτουργία της UBER στην Ελλάδα, το οποίο αναγνώστηκε.  Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις όλου του προεδρείου των Συνδέσμων του Νομού μας οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την προστασία του επαγγέλματος τους .  

Αναγνώστηκε επίσης η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας όπως εκφράστηκε από το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 24/2/2017 :

«H Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά υποστηρίζουν την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Έναν ανταγωνισμό, όμως, που θα εκφράζεται μέσα σε ένα γενικώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο, με πλήρη σεβασμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μόνο μέσα από ένα αμιγώς κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, προς το συμφέρον όλων των πολιτών.

Αυτή, άλλωστε, είναι και η πολιτική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας».

Στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού προς τον αδικοχαμένο οδηγό Ταξί που δολοφονήθηκε  την ώρα της βάρδιας του από παρανοϊκό δολοφόνο . Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις επί του θέματος της συναντήσεως του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. και όλων των νυν και πρώην κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού μας καθώς και των πολιτευτών μας. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν τα ακόλουθα σημεία :

  1. H Uber αυτή την στιγμή λειτουργεί στην Ελλάδα χωρίς την ύπαρξη νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που αποκλειστικά υπεύθυνη για την οριοθέτηση του είναι η υπάρχουσα κυβέρνηση.
  2. Κατανοήσαμε και αποδεχόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών Ταξί για το μέλλον του επαγγέλματος τους και την αναγκαιότητα που υπάρχει περί δημιουργίας ισχυρού νομικού πλαισίου που να προστατεύει το επάγγελμα τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
  3. Θα μεταφερθούν άμεσα οι θέσεις τους και το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους , στα αρμόδια κομματικά όργανα και στην κοινοβουλευτική επιτροπή του κόμματος 
  4. Θα κρατήσουμε ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας με τους συνδέσμους  ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ προκειμένου να συνδιαμορφωθεί  ένα αμιγώς κατοχυρωμένο πλαίσιο με πλήρη σεβασμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων έτσι ώστε να δοθεί μία δίκαιη λύση στους προβληματισμούς  και στις αγωνίες τους .
  5. Η Νέα Δημοκρατία ως η μόνη υπεύθυνη πολιτική παράταξη δεν φοβάται να μιλήσει στη κοινωνία να ακούσει την φωνή της , να καταθέσει με παρρησία  και με όρους υπευθυνότητας την άποψη της, σε αντίθεση με τους ψευδο-φιλολαϊκιστές της ανάλγητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι κρύβονται από την κοινωνία και οδηγούν με την πολιτική τους στο γκρεμό  την πατρίδα μας.  

Συνεχίζουμε δυναμικά με όλες τις δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας . Ακούμε ενεργά τις απόψεις της  , αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της , διαβουλευόμαστε μαζί της για την εξεύρεση δίκαιων λύσεων στα προβλήματα και τις αγωνίες της προκειμένου  να φέρουμε το οξυγόνο στην πατρίδα μας . 

Zogas_dimitris