ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Σαβ 20 Μαϊ 2023

«Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι να πάνε στη Βουλή σκληροί Δωδεκανήσιοι. Τίμιοι, υπεύθυνοι και ικανοί να προστατέψουν τα νησιά μας. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν τελικά καταφέρουμε να έχουμε ένα ισχυρό μπλοκ Δωδεκανήσιων βουλευτών»

 

Με την ορμή και το πάθος που διακρίνουν τους νέους ανθρώπους μίλησε στον «Σ» ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Κουνάκης για τις εκλογές, τον τόπο του και το όραμά του. Επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα στα κοινά, όντας μέλος του ΕΒΕΔ, αλλά και με συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση, αποδέχτηκε την «τιμητική», όπως την χαρακτήρισε, πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου.
«Η δική μου δέσμευση είναι να αγωνιστώ ώστε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν και τον χειμώνα, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα» δηλώνει, τονίζοντας παράλληλα πως, «για τα Δωδεκάνησα αυτό που ενδιαφέρει εμάς, είναι να πάνε στη Βουλή σκληροί Δωδεκανήσιοι. Τίμιοι, υπεύθυνοι και ικανοί να φέρουν εις πέρας αυτή τη δουλειά. Να προστατέψουν τα Δωδεκάνησα. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν τελικά καταφέρουμε να έχουμε ένα ισχυρό μπλοκ Δωδεκανήσιων βουλευτών». Στόχος του είναι, οι βουλευτές να μεταφέρουν το «μήνυμα» στο Κοινοβούλιο και όχι αυτό να μεταφέρεται προς τα κάτω από το κόμμα, όπως επίσης, η συνεργασία και των πέντε τοπικών βουλευτών για τη δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ το οποίο θα αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας.
Σημειώνει δε ότι, νούμερο ένα στην ατζέντα του είναι το θέμα των καρκινοπαθών της Δωδεκανήσου. «Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα πολύ καυτά θέματα της Δωδεκανήσου που πρέπει και οι πέντε βουλευτές να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας. Πιστεύω ότι στο Γενικό Νοσοκομείο στη Ρόδο μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα τέτοιο Ογκολογικό Τμήμα που να εξυπηρετήσει τον πολύ μεγάλο όγκο ανθρώπων που πηγαίνουν στην Αθήνα και διαλύονται και ψυχολογικά και οικονομικά» τονίζει.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κύριε Κουνάκη πείτε μας δυο λόγια για εσάς. Ποια η μέχρι σήμερα πορεία σας στα κοινά και στην πολιτική;
Π.Κ.: Ξεκίνησα από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης της Ρόδου το 2010. Στη συνέχεια, συμμετείχα στο ΕΒΕΔ με την παράταξη του κ. Κάρρα, αλλά όπως γνωρίζετε, στο Επιμελητήριο γινόμαστε ένα πράγμα γιατί έχουμε κοινούς στόχους. Μετά κατέβηκα με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου. Στα δύο χρόνια ανεξαρτητοποιήθηκα διότι δεν συμφωνούσα με αρκετές από τις συμπεριφορές και τις πολιτικές. Συμμετείχα στην παράταξη του κ. Γληνού και βγήκα δεύτερος. Πήγα πάρα πολύ καλά και τρέφω μεγάλη ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει.  Μου έγινε μια τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος με επέλεξε να βοηθήσω κι εγώ μέσα από το ψηφοδέλτιο για την ανανέωση και να δώσουμε μια καινούργια πνοή στο κόμμα μας και στον χώρο μας.
Ερ: Άνθρωπος της αγοράς, λοιπόν, και μάλιστα υπήρξατε σύμβουλος Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας. Άρα, γνωρίζετε πολύ καλά πού «πονάει» η αγορά και εκτιμώ ότι με αυτή σας την εμπειρία γνωρίζετε και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.
Π.Κ.: Να σας πω ότι έχω τελειώσει Μαθηματικός, έχω ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διατηρώ καταστήματα. Είναι μία οικογενειακή επιχείρηση την οποία έχουμε αναλάβει τα τελευταία 15 χρόνια στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Άρα, γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτά που περνάει ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Πιστεύω ότι, μέσα από το χώρο το δικό μας θα μου δοθεί η ευκαιρία να πολεμήσω και να διεκδικήσω πράγματα που χάσαμε τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, το 2015 – 2019 χάσαμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, χάσαμε το μειωμένο τέλος για το αλκοόλ και βέβαια, με τους τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. τίποτα δεν επανήλθε παρ’ όλες τις υποσχέσεις. Η δική μου δέσμευση είναι να αγωνιστώ ώστε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν και τον χειμώνα, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα. Πέρσι ήταν μια χρονιά, η οποία παρ’ όλο που πήγε πάρα πολύ καλά από πλευράς τζίρου, όταν κάποιος τραβήξει τη γραμμή αντιλαμβάνεται ότι δούλεψε άδικα. Δούλεψε για τις εταιρείες ρεύματος και για την ακρίβεια, κάτι το οποίο έγινε με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί επέτρεψε στα καρτέλ  να έχουν τέτοιες υψηλές τιμές σε αντίθεση με την δική μας πρόταση. Λέγαμε και πιστεύαμε ότι μπορούσε να μπει ένα πλαφόν στη λιανική, άρα, να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Το άφησε ανεξέλεγκτο, υπάρχουν υπερκέρδη τα οποία δεν φορολογηθήκανε, ο ένας αγόρασε τον άλλο… Όποιος γνωρίζει από επιχειρήσεις και από οικονομικά, αντιλαμβάνεται ότι, όταν κάποιος έχει πάρα πολύ μεγάλα κέρδη πρέπει με κάποιον τρόπο να επενδύσει. Άρα, εδώ έχουμε και μια εξαγορά μεταξύ τους και δεν θα φορολογηθεί κανένας στο τέλος.
Ερ:  Υπάρχει ένα εύλογο και χρόνιο ερώτημα, το οποίο συνάδει με αυτά που είπατε αναφερόμενος στη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Πώς είναι δυνατόν από την μία πολιτική περίοδο στην άλλη να αλλάζουν οι καταστάσεις; Δεν αναφέρομαι μόνο στα συγκεκριμένα κόμματα, αλλά και στα προηγούμενα μεταξύ των οποίων και το δικό σας. Προφανώς δεν είχαν θέσει γερές βάσεις έτσι ώστε να αντέξουν σε «ταρακουνήματα». Για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος, φταίει η άνοδος του πετρελαίου, φταίει ο… Χατζηπετρής. Πάντα, κάποιος άλλος ή κάτι άλλο μας φταίει. Ποια η άποψή σας;
Π.Κ.: Αυτό που έχουμε παρατηρήσει όλοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει και μια πολύ μεγάλη πρόσβαση στα ΜΜΕ, είναι ότι, όταν γίνεται κάτι καλό το έχει κάνει η κυβέρνησή του αλλά όταν γίνεται κάτι κακό φταίει ο Πούτιν, φταίει ο Χατζηπετρής όπως είπατε. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και αυτό μπορούμε να το δούμε και με την υπόθεση στα Τέμπη. Ο κ. Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές και το λυπηρό θα είναι εάν θα ξαναεκλεγεί που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι δεν αντιλήφθηκαν τι έχει γίνει. Για τα Δωδεκάνησα όμως, αυτό που ενδιαφέρει εμάς, είναι να πάνε στη Βουλή σκληροί Δωδεκανήσιοι. Τίμιοι, υπεύθυνοι και ικανοί να φέρουν εις πέρας αυτή τη δουλειά. Να προστατέψουν τα Δωδεκάνησα. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν τελικά καταφέρουμε να έχουμε ένα ισχυρό μπλοκ Δωδεκανήσιων βουλευτών. Οι πέντε βουλευτές πρέπει να συνεννοηθούμε για τρία βασικά ζητήματα: 1) Υγεία. Πονάμε πάρα πολύ.  2) ΦΠΑ. Δεν νοείται το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, οι Αρκοί, να έχουν 24%, η Κάλυμνος που είναι μεταξύ Κω και Λέρου και να έχει 24% ΦΠΑ. Είναι απαράδεκτο να θεωρούμε ότι τα χοτ σποτ διασφαλίζουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και 3) Διασύνδεση των νησιών. Πρέπει να έχουνε συχνή, πυκνή, ασφαλή και προσιτή διασύνδεση και μεταξύ μας και με το κέντρο. Και κάποια στιγμή δεν πρέπει να δεχόμαστε το λίγο.
Αυτά όμως, όπως περιέγραψα, είναι Δωδεκανησιακά προβλήματα. Δεν έχουν να κάνουν με το κόμμα. Έχουν να κάνουν με το πόσο διεκδικούμε για τον τόπο μας. Για εμένα, προτεραιότητα έχουν τα Δωδεκάνησα. Αγαπώ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι ο χώρος αυτός μας ταιριάζει καλύτερα σαν φιλοσοφία, είμαστε όλοι με όλους, δεν υπάρχουν τάξεις, άρα, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά και με την πολιτική, να μεταφέρουμε το μήνυμα μέσα από τον χώρο μας στο Κοινοβούλιο. Να μην κατεβαίνει το μήνυμα από το κόμμα κάτω, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Και γι αυτό δεσμεύομαι.  
Ερ: Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό που λέτε; Δηλαδή, να συνεργαστείτε οι πέντε Δωδεκανήσιοι βουλευτές; Επίσης, πείτε μου, ποιος είναι τελικά ο ρόλος του βουλευτή; Να υπακούει στις εντολές του κόμματός του ή να φέρει το βάρος όλων αυτών που έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει για τους πολίτες;
Π.Κ.: Κατ’ αρχάς να πούμε ότι, το οξύμωρο που έχουμε δει είναι ότι είδαμε τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. να μην πίνουν καφέ μαζί, να μην συνυπογράφουν ούτε ένα χαρτί για τα απαραίτητα. Σημαίνει ότι χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Ερ: Αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα. Έχουμε διαπιστώσει αντιπαλότητα μεταξύ των βουλευτών του ιδίου κόμματος και όχι αυτό που λέμε, ευγενή άμιλλα…
Π.Κ.: Στον δικό μας το χώρο, δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Θα συνεργαστούμε. Πιστεύω ότι, αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το επιδιώξω και θα το καταφέρω. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε οι πέντε βουλευτής της Δωδεκανήσου να κάνουμε ένα ισχυρό μπλοκ για τα ζητήματα που σας προανέφερα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Ερ: Ακόμα και να έρθετε σε κόντρα με κυβερνητικές αποφάσεις; Ας υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές και πάρει αποφάσεις που δεν ευνοούν την περιοχή μας. Θα μπορεί ο Δωδεκανήσιος βουλευτής να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να αντιδράσει;
Π.Κ.: Εξαρτάται τι ειδικό βάρος έχει και τι προσωπικότητα. Επειδή στην δική μου την πολιτική καριέρα, την μικρή, αυτή στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχω αποδείξει ότι  δεν έχω πρόβλημα να συγκρουστώ με οποιονδήποτε, θεωρώ ότι εγώ τουλάχιστον δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ξανακάνω αρκεί να υπερασπιστώ τους φίλους μου, τους συμμαθητές μου, αυτούς που με στηρίξανε και αυτούς που μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Είναι πολύ τιμητικό να είσαι βουλευτής Δωδεκανήσου και πρέπει να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια, να τους μιλάς στον ενικό και να τους καταλαβαίνεις. Αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτή τη νέα κουλτούρα πρέπει να μεταφέρουμε επάνω ότι, το ισχυρό μπλοκ των Δωδεκανησίων πρέπει να είναι καλύτερο κι από τους Κρητικούς. Μπορούμε να το κάνουμε. Εγώ θα το επιδιώξω.
Να σας πω ότι, ένα από τα θέματα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι το θέμα
των καρκινοπαθών της Δωδεκανήσου. Το έχω νούμερο ένα στην ατζέντα μου γιατί έχω περάσει δύσκολα, έχω φίλους που έχουν περάσει δύσκολα, στο οικογενειακό μου περιβάλλον… Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα πολύ καυτά θέματα της Δωδεκανήσου που πρέπει και οι πέντε βουλευτές να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας. Πιστεύω ότι στο Γενικό Νοσοκομείο στη Ρόδο μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα τέτοιο Ογκολογικό Τμήμα που να εξυπηρετήσει τον πολύ μεγάλο όγκο ανθρώπων που πηγαίνουν στην Αθήνα και διαλύονται και ψυχολογικά και οικονομικά. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτό το θέμα. Μπορούμε να το κάνουμε.
Ερ: Είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε δομές υγείας στα νησιά μας. Γνωρίζετε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κω…
Π.Κ.: Νομίζω ότι ήταν σχεδόν πριν ένα χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης μαζί με στελέχη της Ν.Δ. ανήγγειλε ότι θα γίνει νέο Νοσοκομείο στην Κω. Δεν κατάφερε να έχει έναν Παθολόγο. Αντιλαμβάνεστε ότι η Ν.Δ. δεν έχει προτεραιότητα την υγεία. Αυτό που θα ήθελε ιδανικά είναι να την ιδιωτικοποιήσει γι αυτό κι ο νόμος που καταργεί κατά κάποιον τρόπο το ΕΣΥ και δίνει τη δυνατότητα να ιδιωτεύουν οι γιατροί το απόγευμα. Εμάς, πάγια θέση μας είναι η δωρεάν δημόσια υγεία. Αν για ένα από τα πράγματα που είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, είναι το ΕΣΥ που εξυπηρετεί τους πάντες ανεξαρτήτως τι ψηφίσανε.
Ερ: Πάμε πίσω στον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά ο οποίος έβαλε τις βάσεις για το ΕΣΥ, αλλά δυστυχώς η υπόθεση δεν προχώρησε.
Π.Κ.: Τελικά, οι πολιτικοί που άφησαν ιστορία στα Δωδεκάνησα είναι αυτοί που αφήσανε λίγο την κομματική τους ταυτότητα δίπλα κι εξυπηρετήσανε όλους τους Δωδεκανήσιους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που τελικά κρατήσανε μόνο μια κομματική ταυτότητα, δεν καταφέρανε και πολλά. Αυτοί που αγαπήσανε τον κόσμο, αυτοί που κάνανε κάτι για όλους, αφήσανε και πάρα πολύ καλό όνομα ανεξαρτήτως χώρου. Κι αυτή είναι η οδός που εμείς οι νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτό είναι το καλό παράδειγμα και μπορούμε να αναφέρουμε τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, τον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος άφησε έργο. Εγώ διαφωνούσα, παρ’ όλα αυτά, άφησε δυο πράγματα. Πρέπει να κοιτάμε τους Δωδεκανήσιους στα μάτια και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Εμείς εξάλλου, ζούμε εδώ στα νησιά μας, δεν ζούμε στην Αθήνα. Δεν έχουμε δουλειές στην Αθήνα και κάνουμε βόλτα εδώ.
Ερ: Αυτό όμως, δεν σημαίνει κάτι. Κι άλλοι βουλευτές μένουν στα νησιά, αλλά…
Π.Κ.: Να σας πω κάτι; Τα νησιά τα αγαπάω πάρα πολύ. Περνάω υπέροχα, με έχουν αγκαλιάσει, με έχουν φιλοξενήσει… Είμαι πολύ ευγνώμων που έχω αυτή την ευκαιρία και πιστέψτε με, είναι πολύ ωραία να συναντάς φίλους νησιώτες, να σου λένε τα προβλήματά τους και να συνδιαμορφώνεις πολιτικές, παρά να κάθεσαι σε ένα γραφείο στην Αθήνα και να κοιτάς τα τσιμέντα.  
Ερ: Πάμε σε άλλο θέμα, αυτό των συνεργασιών. Μοιάζει με «πολύφερνη νύφη» το ΠΑΣΟΚ, σας φλερτάρει και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Π.Κ.: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα. Είναι ένα κόμμα το οποίο πάντα είχε να προσφέρει κάτι. Το ΕΣΥ, τον ΑΣΕΠ, κ.ά. Επομένως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, σε οποιαδήποτε φάση έρθουμε μετά τις εκλογές, να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εάν βρεθεί αυτός ο συνεργάτης που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αγαπήσουμε όλοι τον κόσμο, να επαναφέρουμε το χαμόγελο, θεωρώ ότι αυτή την ευκαιρία θα την αξιοποιήσουμε. Εάν θεωρούν ότι είμαστε ένα συμπλήρωμα, δεν θα συμμετέχουμε.
Ερ: Θέλω την εκτίμησή σας για το πόσο καλά θα πάει το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα.
Π.Κ.: Να είστε σίγουρη ότι αυτό πάει ανάλογα με το πόσο καλά θα πάνε οι νέοι υποψήφιοι. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στα Δωδεκάνησα και ένας νέος υποψήφιος θα είναι βουλευτής Δωδεκανήσου, γιατί οι νέοι φέρνουν την ελπίδα.   
Ερ: Κύριε Κουνάκη, αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία, πείτε μου, αυτό εισπράττετε από τις επαφές σας με νέους ανθρώπους;
Π.Κ.: Όλοι οι νησιώτες ψάχνουν να βρουν έναν καλό λόγο να πάνε κατ’ αρχάς να ψηφίσουν και τον δικό μας τον χώρο τον αγαπάνε. Ψάχνουν κι εκεί να βρουν ένα καλό λόγο να επανέλθουν, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που την προηγούμενη 10ετία ψήφισαν και ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και θέλουν να γυρίσουν πίσω. Ο καλός λόγος είναι οι νέοι υποψήφιοι, αυτοί που κατεβαίνουν για πρώτη φορά. Σ’ αυτούς έχουν ελπίδα κι εμείς, να ‘στε σίγουρη, ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΦΥΛΛΟ 1159/18-05-2023

 

 

Zogas_dimitris