Πολιτική Σαβ 8 Αυγ 2015

Συνάντηση είχαν το πρωί της Παρασκευής στην Κω ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.Πατούλης με τον Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση.

Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησε η αντιμετώπιση και η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να εκφράζει την απόλυτη συμφωνία και τη στήριξη του στις προτάσεις και τις θέσεις του Δημάρχου Κω κ.Κυρίτση για το μεταναστευτικό.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω κ.Κυρίτση για την συνάντηση των δημάρχων των νησιών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, με τον κ.Πατούλη να εκφράζει τη στήριξη της ΚΕΔΕ σε αυτή την πρωτοβουλία αλλά και την συμμετοχή του σε αυτήν.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης προτίθεται, στα πλαίσια της επικείμενης επίσκεψης του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ.Αβραμόπουλου στην Κω, να καλέσει και τους Δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση του Επιτρόπου για το μέγεθος του προβλήματος.

Σε δήλωση του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Πατούλης δήλωσε:

‘’Η κεντρική εξουσία όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και έχει αφήσει αβοήθητο το Δήμο Κω αλλά προσπαθεί να μετατοπίσει και τις ευθύνες της.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις ρεαλιστικές προτάσεις και τις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Κω για την διαχείριση του μεταναστευτικού και θα έχει ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.’’

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης δήλωσε:

‘’Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για το αμέριστο προσωπικό του ενδιαφέρον και την στήριξη του στις θέσεις μας.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Δήμος Κω δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Η φωνή του ακούγεται, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς. Κανείς δεν θα μας επιβάλλει καταστροφικές λύσεις για το νησί μας.

Ο Δήμος Κω πιστεύει σε ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.’’

Zogas_dimitris