Πολιτική Σαβ 19 Σεπ 2015

Σε αυτές τις εκλογές η πολιτική δεν λειτουργεί ως φορέας ελπίδας.

Πριν λίγες μέρες:

--Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μας δήλωσε: ‘’φτιάξαμε ένα προτεκτοράτο, την Ελλάδα! Που είναι το κακό;’’!

--Ο αξιωματούχος της ΕΕ κ. Ρέγκλιγκ μας είπε: ‘’Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές’’!

--Ο Ντάισεμπλουμ μας συμπλήρωσε:’’ειστε ελεύθεροι να επιλέξετε αν θα γίνεται ‘’Βόρεια ή Νότια Κορέα’’!

--Ο Σόιμπλε ολοκλήρωσε: ‘’ελεύθεροι να εφαρμόσετε την ίδια πολιτική, είτε εντός είτε εκτός του Ευρώ’’!

--Στις 10.9.2015 αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το δικαίωμα των κρατών στην αναδιάρθρωση των χρεών τους! Βάσει του ψηφίσματος, πιέζεται το χρηματοπιστωτικό σύστημα λέγοντας: «Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους του».  "Δεν είμαστε αρμόδιοι", απαντά το υπουργείο Οικονομικών για την αποχή! Κατ’ εντολήν του ΕΚΟΦΙΝ η υπερχρεωμένη Ελλάδα απείχε από τη ψηφοφορία πράττοντας αντίθετα προς το συμφέρον της.

---Ακολούθησε η αποχή της Ελλάδας πάλιν κατ εντολήν των εταίρων σε βάρος της Παλαιστινιακής υπόθεσης σε αντίθεση με την πάγια υποστηρικτική μας στάση στην δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.  Κι αυτή κατ επιταγών των εταίρων και των ΗΠΑ.

---Την ίδια περίοδο η Ελλάδα υπερψήφισε την συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας που είναι σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων και των εμπορικών σχέσεων Ελλήνων παραγώγων και εξαγωγέων με την Ρωσική κοινωνία. Κι αυτή κατ επιταγή των εταίρων και των ΗΠΑ.

Τα σημάδια είναι σαφή. Τα γεγονότα μιλούν ότι δεν πορευόμαστε σωστά. Η Γερμανία κλείνει λέει τα σύνορα της στο κύμα προσφύγων και μεταναστών που έφρασε στις πόλεις της και μονομερώς ξαναστέλνει την συνθήκη Σέγκεν. Το ίδιο κάνουν Ουγγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Αυστρία. Για την Ελλάδα που κατακλύστηκε από το προσφυγικό ρεύμα, αυτό απαγορεύεται. Εντελώς ποταπά η Γερμανία δηλώνει: ’’να μην παίρνουν μονό τα χρήματα αλλά να κρατούν και τους μετανάστες σύμφωνα με την Σέγκεν’’ 

---Θα περίμενε κανείς μια εθνική αντίσταση στην ολισθηρή υποχώρηση. Αντί αυτού διαπιστώνουμε την ταχύτατη  διολίσθηση στον συντηρητισμό του συμβιβασμού. Αυτό που μέχρι χθες καταδικάζαμε και απορρίπταμε, σήμερα αναθεωρείται, αιτιολογείται, γίνεται αποδεκτό και προβάλλετε ως χρήσιμο, ώριμο, αναγκαίο. Τεράστια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που στη θέση ενός υψηλού επιπέδου επιδίκων θεμάτων εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας βάζει διαχειριστικές λεπτομέρειες, υποστέλλοντας την σημαία της αντίστασης και της αλλαγής στην τραπεζοκρατία, δημιουργώντας ευρύ έδαφος νέας εθνικής σιωπής και νέας υποτέλειας σε βάρος του τόπου και του Λαού μας. ‘’Εγώ πιστεύω μόνο στην μνημονιακή πολιτική!’’ ομολογούν πια ανερυθρίαστα οι γνωστοί θιασώτες του συμβιβασμού αλλά και μέχρι χθες αντι-μνημονιακοί πολίτες.

Ας δούμε το πολιτικό ιστορικό μας παρελθόν κι ας θυμηθούμε την Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων ΠΑΣΟΚ 3 Σεπτέμβρη 1974:

--- ‘’…Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση της νέας Ελλάδας.’’!

---‘’…η Εθνική Ανεξαρτησία είναι προϋπόθεση της Λαϊκής κυριαρχίας που και τα δυο είναι βασικές προϋποθέσεις της κοινωνικής απελευθέρωσης…’’

---Αλλάξαμε γιατί οι συνθήκες φτιάχνουν τον άνθρωπο και τις συνθήκες τις δημιουργούν οι ισχυροί!

---Ναι αλλά  μόνο όταν οι από κάτω σιωπούν ή συμβιβαστούν!

---Οι κάτω δεν πρέπει να συμβιβαστούν αλλά να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα!

Ν. Μυλωνάς

Zogas_dimitris