Πολιτική Τρι 8 Δεκ 2015

Ιδιαίτερα σοβαρά ερωτήματα τα οποία είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προκύπτουν στην υπόθεση της περίφημης μελέτης για τη διαχείριση της φήμης της Κω από το μεταναστευτικό όπως τα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 4/12 η Επικεφαλής του Οράματος Ιωάννα Ρούφα.

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την 366/24.09.2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (επισυναπτόμενο 1) ανατέθηκε η μελέτη που αφορούσε στη διαχείριση της φήμης της Κω από τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στη discovergreece συνολικού προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. (θυμίζω ότι η παράταξη μας για λόγους που επαρκώς εξηγήσαμε δεν το ψήφισε)

Στις 24/9 ελήφθησαν δύο αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης η πρώτη για 25.000 και η δεύτερη για 75.000 ευρώ(αρ. πρωτοκόλλου 33756 και 33757 αντίστοιχα) η περιγραφή των οποίων αναφέρεται στο ίδιο αντικείμενο (επισυναπτόμενo 2 & επισυναπτόμενo3).

Στις 5/11, ημέρα Πέμπτη, η αντιδήμαρχος οικονομικών υπογράφει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάθεση της μελέτης με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα στις 14:00 χωρίς να αναφέρει ποια Δευτέρα, χωρίς ημερομηνία (επισυναπτόμενο 4).

Στις 13/11 με την υπ’ αριθμόν 1374 απόφασή του, ο δήμαρχος κος Κυρίτσης αναθέτει  απευθείας την μελέτη αποκατάστασης της φήμης της Κω στην εταιρεία ΒΑΚERS Α.Ε. (επισυναπτόμενο 5).

Σε αυτήν την απευθείας ανάθεση ο δήμαρχος επικαλείται την απόφαση 366 του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αναθέσατε στην discovergreece  αλλά και τον κωδικό 00611720 με τον οποίο επιβαρύνατε τον προϋπολογισμό με 25.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα σας παρείχε σύμφωνα με την εισήγηση η μοναδική στο είδος της discovergreece.

Στις 23/11 δελτίο τύπου του δήμου αναφέρεται στη συνεργασία με την Marketing Greece - discover greece και την πρόοδο των εργασιών.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα παρακάτω:

Υλοποιήθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Έχει υπογράψει σύμβαση ο δήμος με την discovergreece;

Γιατί ο δήμαρχος ανέθεσε την μελέτη σε μιαν άλλη εταιρεία, την BAKERS Α.Ε.  για την οποία το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε γνώση και γιατί επικαλείται την 366 η οποία αναθέτει στη discovergreece και μάλιστα πιστώνει τον ίδιο ακριβώς κωδικό του προϋπολογισμού;

Τι αφορά η ανάληψη υποχρέωσης των 75.000 ευρώ;

Γιατί κρατάτε κρυφή την σύμβαση με την Bakers Α.Ε.;

Ποια είναι η μετοχική σύνθεση της εν λόγω εταιρείας;

 

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Κω»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ

Zogas_dimitris