ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Δευ 11 Απρ 2016

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω. Εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«O Δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης, στα πλαίσια της προγραμματισμένης διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα των δομών  δημόσιας υγείας στην Κω, συγκάλεσε σήμερα συνάντηση εργασίας στην Αντιμάχεια με αντικείμενο τα ζητήματα της δημόσιας υγείας στο τρίγωνο.

Είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων αφού θα ακολουθήσουν και άλλες πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Κω και εκτελών χρέη υποδιοικητή κ.Γιάννης Καμπανής, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, η Αντιδήμαρχος κ.Παπαχρήστου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ.Ζερβός και Σ.Λοϊζος και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ.Σκουφεζή.

Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου στηρίζουν τη δημιουργία υποσταθμού του ΕΚΑΒ στην Αντιμάχεια, ο οποίος θα λειτουργήσει στο κτήριο του Κέντρου Υγείας, μετά από συνεχείς προσπάθειες του Δήμου. Καλεί μάλιστα τη Β’ ΔΥΠΕ να δρομολογήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες τόσο για την εγκατάσταση της υπηρεσίας όσο και την παραχώρηση χώρων από τους ξενώνες του ΚΥ για την διημέρευση του προσωπικού.

Ο κ.Κυρίτσης επισήμανε ότι η λειτουργία υποσταθμού του ΕΚΑΒ στην Αντιμάχεια είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει άμεση παρέμβαση του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα ο κ.Καμπανής ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες ευοδώνονται οι προσπάθειες του δήμου και θα καλυφθεί η μία θέση αγροτικού γιατρού στην Κέφαλο, η αντίστοιχη δεύτερη θέση αγροτικού γιατρού στην Αντιμάχεια ενώ πρέπει να καλυφθεί και η θέση γιατρού στο αεροδρόμιο της Κω από το οποίο καθημερινά διέρχονται χιλιάδες άνθρωποι.

Ζητήθηκε επίσης από το δήμαρχο και ήδη έχει δρομολογηθεί, να βρίσκεται στο Κ.Υ Αντιμάχειας, δύο φορές το μήνα, μικροβιολόγος από το νοσοκομείο της Κω προκειμένου να εξυπηρετεί τη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών και τους κατοίκους , οι οποίοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να κατεβαίνουν στην πόλη και στο νοσοκομείο.

Όπως επισήμανε ο κ.Κυρίτσης στο Κ.Υ Αντιμάχειας υπάρχει η υποδομή και ο κατάλληλος εξοπλισμός, τον οποίο η ΔΥΠΕ οφείλει να αξιοποιήσει.

Ο Δήμαρχος Κω ζήτησε επίσης να παραμείνει το ασθενοφόρο στην Κέφαλο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ενώ ανακοίνωσε ότι πάγια θέση και διεκδίκηση του Δήμου Κω είναι η δημιουργία Οργανισμού του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και η σταδιακή στελέχωση του με προσωπικό.

Ο κ.Κυρίτσης μαζί με τον κ.Καμπανή αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα της άμεσης κάλυψης της θέσης παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Κω.

Παράλληλα ο Δήμος Κω αναμένει την έγκριση για να προχωρήσει η προκήρυξη της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ για τη θέση ιατρού γενικής ιατρικής στα πλαίσια της δημιουργίας του δημοτικού δικτύου υγείας που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες της Κω.»

Zogas_dimitris