ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Πεμ 21 Απρ 2016

Έλα και εσύ στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Πάρκο Ξενία στην Κω!

 

Για άλλη μία χρονιά οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ διοργανώνουν την μεγάλη γιορτή των μαθητών! Εκεί όπου οι μαθητές και οι νέοι του νησιού μπορούν να ενώσουν την φωνή τους με τις δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και μαζί να σηκώσουν ένα μεγάλο τοίχος αντίστασης απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε εμείς και οι εργαζόμενοι γονείς, ώστε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν τεράστια κέρδη στις πλάτες μας!

Φέτος συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένες στην Προσφυγιά και στον Πόλεμο. Ακόμα και αν οι ροές προσφύγων προς το νησί μας έχουν μειωθεί, η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στις διατάξεις Δουβλίνο και Σένγκεν που εγκλωβίζουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην χώρα μας. Ενάντια στους πολέμους και στις δυνάμεις όπως ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ που τους προκαλούν και ευθύνονται για το ξεριζωμό εκατομμυρίων από τα σπίτια τους.

Απέναντι στις φασιστικές και ρατσιστικές φωνές διαφόρων οργανώσεων, κόντρα στην ala carte φιλανθρωπία των ΜΚΟ, χρειάζεται να αναδείξουμε την αλληλεγγύη των λαών, που δεν κοιτά τους πρόσφυγες «στα δόντια» αλλά από κοινού τους καλεί να παλέψουμε ενάντια στην κοινή ρίζα των προβλημάτων μας, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα.

Δεν μας αρμόζει να συμβιβαζόμαστε με 6 μήνες δουλειά μέχρι θανάτου και μισθούς πείνας και 6 μήνες ανεργία. Με σχολεία που πλημυρίζουν με την πρώτη σταγόνα βροχής και που δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές για να καλύψουν τα κενά. Με σχολεία-χωνιά όπου η γνώση είναι κομματιασμένη, η ιστορία και η επιστήμη διδάσκονται με τα πόδια πάνω και από όπου αποφοιτά κανείς μόνο αν η τσέπη των γονιών του είναι βαθιά και γεμάτη.

Κόντρα στα ταξικά εμπόδια που μας βάζει αυτό το σύστημα, μία είναι η λύση! Η οργανωμένη πάλη στο πλευρό των γονιών μας, του ταξικού εργατικού κινήματος!

Με στόχο την ανατροπή του σημερινού συστήματος και την οικοδόμηση του δικού μας κόσμου, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, φτώχια, ανεργία και που θα αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγής, για να ζούμε καλύτερα οι πολλοί και όχι για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι λίγοι.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους μαθητές του νησιού Μαθητικό Φεστιβάλ μας, την Κυριακή 24 Απρίλη, στις 7μμ, στο Πάρκο Ξενία! Που το χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είμαστε σαν εσένα κι εσύ είσαι ένας από μας. Πάλεψε στο πλευρό μας για να αλλάξουμε τον κόσμο! Το έχει ανάγκη!

Zogas_dimitris