ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

EVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 23 Σεπ 2016

Ο Αντιδήμαρχος κ.Ηλίας Σηφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

‘’ Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη της Κω, στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού με τη γλώσσα της λογικής και της αλήθειας.

Σήμερα είχα συνάντηση με την ένωση ξενοδόχων και αύριο με όλους τους φορείς του τουρισμού ώστε να συμφωνήσουμε και να σταλεί  κοινή επιστολή προς τη Ryanair που να αποτυπώνει τη βούλησή μας για να συνεχίσει η εταιρεία τα δρομολόγια της προς την Κω.

Αντιπαρέρχομαι τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν δημοτικές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα με ‘’βεβαρυμένο’’ μητρώο , σε ότι αφορά τους χειρισμούς τους στα ζητήματα της Ryanair αλλά κυρίως του τουρισμού.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι το πρόβλημα της Ryanair δεν είναι η Κως ούτε ότι δεν υπάρχει μία συμφωνία διαφήμισης και προώθησης με την Κω.

Την προηγούμενη χρονιά ο Δήμος Κω , στις συζητήσεις που έκανε με τη Ryanair, κατέθεσε πρόταση για μια συμφωνία συνδιαφήμισης του νησιού.

Η Ryanair όμως έχει πρόβλημα με τις χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων. Τόσο στην κυβέρνηση Σαμαρά όσο και στην κυβέρνηση Τσίπρα έθεσαν το ζήτημα της απαλλαγής της από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης ( το γνωστό σπατόσημο).

Η Κως όπως και η Κέρκυρα, στην οποία ανακοινώθηκε περικοπή δρομολογίων, αποτελούν παράπλευρες απώλειες αυτής της διαμάχης.

Η Ryanair μετέφερε φέτος στην Κω, και στα νησιά που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» 55.000 επιβάτες. Θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε να είναι περισσότεροι.

Είχε ανακοινώσει ότι θα σταματούσε τις πτήσεις προς την Κω τον Σεπτέμβριο αλλά τις συνεχίζει για το λόγο ότι η Κως έχει ζήτηση και κίνηση.

Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης της Κω το μέγεθος της εμπάθειας αλλά και της φαιδρότητας ορισμένων, που θεωρούν ότι ασκούν αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα στηρίξει κάθε αεροπορική εταιρεία που επιλέγει ή θα επιλέξει να συνδέσει το νησί μας.

Η Νέα Δημοτική Αρχή σέβεται και θα σεβαστεί τις συμφωνίες της. Άλλοι ήταν αυτοί που δεν τήρησαν τις συμφωνίες που έκαναν, όπως η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η Νέα Δημοτική Αρχή είναι σε επαφή και επικοινωνία με εταιρείες low cost. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και όταν υπάρξει κοινό έδαφος συνεργασίας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και ενημέρωση.

Αυτο που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι η Κως κατάφερε να κρατηθεί όρθια με πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχοντας να αντιμετωπίσει και το μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα που άλλοι φόρτωσαν στις πλάτες μας για να θυσιάσουν την Κω , ως τουριστικό προορισμό.

Μείναμε όρθιοι και ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται πολύ καλά για τον τουρισμό μας.

Προφανώς αυτοί που κατηγορούν τη δημοτική αρχή θα ήθελαν να είχαμε κάνει ανάλογους χειρισμούς στο μεταναστευτικό με αυτούς της Μυτιλήνης ή της Χίου.

Κάθε πολίτης της Κω αντιμετωπίζει με δέος το ενδεχόμενο να διαχειριζόταν το μεταναστευτικό η προηγούμενη δημοτική αρχή ή κάποιοι άλλοι...η Κως θα είχε διαλυθεί και θα είχε σβήσει από τον χάρτη ως τουριστικός προορισμός.

Σε ότι αφορά τον Ενιαίο Φορέα, προγραμματική μας δέσμευση ήταν η υπέρβαση αυτού του χρεοκοπημένου και παρωχημένου μοντέλου.

Για αυτό προχωράμε στη δημιουργία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με την ισότιμη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών, επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ιδρυτική πράξη του νέου οργανισμού, που θα διαθέτει ευελιξία και υψηλές δυνατότητες και  στον οποίο όλοι θα συμμετέχουμε ισότιμα.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται ενότητα.

Να καταλάβουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την Κω, πέρα από εμπάθειες και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Η Κως του τουρισμού και της ανάπτυξης θα είναι ελκυστικός προορισμός για τις αερροπορικές εταιρείες και τους επισκέπτες μας.

Αυτή την Κω οφείλουμε πάντα να αναδεικνύουμε.’’

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris