Πολιτική Πεμ 17 Νοε 2016

Γ. Ζερβός: «Καλώ τον Δήμαρχο να ξυπνήσει από τον διετή του λήθαργο…»

 

Ο επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, Γιάννης Ζερβός, σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του ΑΚΤΑΙΟΝ (βλ. επισυναπτόμενες φωτογραφίες) και με αφορμή τη σύνταξη του νέου προγράμματος δράσης για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μη συμπερίληψη της αποκατάστασης του ΑΚΤΑΙΟΝ στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου για το 2017, εκτός από παράλειψη προκλητική, είναι δηλωτική του μεγέθους της αδιαφορίας και του πολιτικού αριβισμού που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια. Θυμίζουμε ότι αν το έργο της αποκατάστασης του ΑΚΤΑΙΟΝ δεν είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και δεν είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια περισσότερα από 100.000 ευρώ, το κτήριο σήμερα θα είχε ήδη παραδοθεί στην κωακή κοινωνία, όπως ακριβώς παραδόθηκε προσφάτως το 7ο δημοτικό σχολείο.

Αντιθέτως, αυτό το ιστορικής αξίας οικοδόμημα, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε μέσω δημοπράτησης (όπως προπαγανδιζόταν αφελώς από τη Δημοτική Αρχή), αλλά αφέθηκε ελαφρά τη καρδία να ρημάζει εδώ και δύο χρόνια. Και όλα αυτά, στο κεντρικότερο και πιο τουριστικό σημείο του νησιού. Κατά τα άλλα, αυτή η Δημοτική Αρχή υποτίθεται ότι προασπίζεται την εικόνα του τέταρτου πιο δημοφιλούς προορισμού της χώρας. Έτσι το κάνει; Αφήνοντας στο έλεος του Θεού την περιουσία των δημοτών για τρίτο συνεχή χρόνο; Άραγε, η νεοσύστατη δημοτική επιτροπή αισθητικής αναβάθμισης τι έχει να μας πει για αυτό το κατόρθωμα;

Καλώ τον Δήμαρχο να ξυπνήσει από τον διετή του λήθαργο και να συμπεριλάβει την αποκατάσταση του ΑΚΤΑΙΟΝ στα έργα του 2017 που θα γίνουν με ίδιους πόρους του Δήμου. Παράλληλα, οφείλει να ανοίξει ένα διάλογος με τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες του νησιού για τον τρόπο που θα εκμεταλλευτούμε το εν λόγω κτήριο συνολικά ως τοπική κοινωνία. Οι αιτιάσεις του Δημάρχου περί επωφελούς αξιοποίησης του ΑΚΤΑΙΟΝ μέσω διαγωνιστικής εκμίσθωσης σε ιδιώτες μόνο γέλιο προκαλούνε πια. Έχουν καταρρεύσει προ πολλού. Τρεις διαγωνισμοί έγιναν και οι τρεις απέτυχαν παταγωδώς. Το κτήριο αυτό άνηκε, ανήκει και θα ανήκει σε όλους του Κώους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ