Πολιτική Τρι 14 Φεβ 2017

«Ο κ. Ζερβός απέστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο τονίζοντας την αναγκαιότητα να ιεραρχηθούν ως υψίστης προτεραιότητας εκείνα τα έργα που αφορούν στο Πυλί»

 

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης #Δίεση, σε απάντηση της δήλωσης του Αντιδημάρχου, κ. Χατζηκαλύμνιου, σχετικά με το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα γραφόμενα του κ. Χατζηκαλύμνιου έχουν τόση αξία όσο και το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Είναι ο φερόμενος ως Αντιδήμαρχος Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας που βλέπει άπραγος επί δυόμισι χρόνια το ιστορικό κτήριο του ΑΚΤΑΙΟΝ να ρημάζει, ενώ προηγουμένως ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Αρχής φρόντισαν να πετάξουν από το παράθυρο 100.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, εμποδίζοντας έτσι την αποκατάσταση του κτηρίου και την έγκαιρη απόδοσή του στην τοπική κοινωνία. Είναι ο ίδιος Αντιδήμαρχος που στο όνομα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας μαζί με τους λοιπούς της Δημοτικής Αρχής, εκμίσθωσαν τα τουριστικά τρένα του δήμου με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το κέντρο της Κω σε Λούνα-Παρκ κυκλοφοριακής αναρχίας και παράνοιας. Είναι ο ίδιος Αντιδήμαρχος που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την καταγραφή του δημοτικού περιουσιολόγιου και δεν έχει φέρει στο ΔΣ ολοκληρωμένο Σχέδιο Αξιοποίησης παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του επικεφαλής της παράταξης #Δίεση, Γ. Ζερβού.
Η μόνη αξία που έχουν τα γραφόμενα της αστείας απάντησης του κ. Χατζηκαλύμνιου προς τον κ. Ζερβό, είναι ότι, αντανακλούν τον πανικό που έχει κατακυριεύσει τη Δημοτική Αρχή, καθώς συναισθάνεται την καθημερινή της κατάρρευση και τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοτών. Την αναντιστοιχία των μεγάλων εξαγγελιών της σε σχέση με τα πενιχρά της αποτελέσματα. Και η μόνη έμμονη δικαιολογία για την απώλεια προσανατολισμού, και άρα την ελεύθερη πτώση, στην οποία σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έχει περιέλθει, είναι πως πάντα της φταίει κάποιος άλλος. Είτε η Κυβέρνηση είτε η Περιφέρεια είτε κάποιοι εκ των παραγωγικών φορέων του νησιού. Αν η Δημοτική Αρχή πίσω από τον καθένα που της ασκεί κριτική βλέπει κάποιον κυβερνητικό δάχτυλο ή άλλα πολιτικά φαντάσματα, τότε το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό της. Σύντομα θα διαπιστώσει ότι η #Δίεση είναι η παράταξη που θα αγκαλιάσει τους Κώους δημότες με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, έξω και πέρα από τη διχαστική τακτική, στην οποία η νυν Αρχή επενδύει προκειμένου να συσπειρώσει όσους της έχουν απομείνει.
Κλείνοντας, όσον αφορά στο ειδικό αναπτυξιακό, η παρέμβαση του κ. Ζερβού είχε να κάνει με το γεγονός ότι δήμοι άλλων νήσων που πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχουν ήδη στείλει τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας. Βάσει των ιεραρχημένων προτάσεων διαμορφώνεται ο ακριβής προϋπολογισμός και άρα επιμερισμός των κονδυλίων στο κάθε νησί. Όσο αργούμε τόσο χάνουμε. Η δε πρόταση του κ. Ζερβού για σύγκληση ειδικής συνεδρίας με ταυτόχρονη κλήση όλων των Βουλευτών Δωδεκανήσου (ελπίζουμε ο κ. Χατζηκαλύμνιος να ξέρει ότι είναι πέντε οι Βουλευτές και όχι μόνο οι τρεις της Κυβέρνησης) εδράζεται στην αναγκαιότητα σύμπηξης ενός ισχυρού μετώπου διεκδίκησης αντισταθμιστικών μέτρων για το νησί μας. Και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Τέλος, ας μην ανησυχεί ο κ. Χατζηκαλύμνιος, ο κ. Ζερβός, μετά την ανεκδιήγητη απάντηση του Αντιδημάρχου, έστειλε σήμερα (Δευτέρα, 13/2/2017) υπόμνημα στο Υπουργείο με το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, ζητάει την πρόκριση των έργων που αφορούν στο Πυλί, ως έργων υψίστης σημασίας και αναγκαιότητας. Αν περιμέναμε την ειδική συνεδρία του Μάρτη, ζήτω που καήκαμε.ΥΓ: Για την αναφορά ότι δήθεν ο κ. Ζερβός είναι ένας εκ των κατασκευαστών του Hotspot στην Κω... τι να πούμε... γελούν μέχρι και τα κατσίκια... και τα παρδαλά και τα μονόχρωμα, ανεξαιρέτως!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ