Πολιτική Πεμ 19 Ιαν 2017

«Ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας»

 

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Παιδείας για την ίδρυση Λυκείου στο Ζηπάρι, μας ενημερώνει ο συμπατριώτης μας βουλευτής Ηλίας Καματερός, υπενθυμίζοντας πως είχε δεσμευτεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων ότι, δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των μαθητών και των γονέων της περιοχής θα ικανοποιηθεί. Σημειώνει δε πως, από δω και πέρα, ο δήμος θα πρέπει να συστήσει επιτροπή η οποία  θα προχωρήσει στην εύρεση του κατάλληλου χώρου, ώστε να στεγαστεί το νεοϊδρυθέν σχολείο.

Αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του Υπουργού Παιδείας για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Ζηπάρι, όπως είχε δεσμευτεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων ο συμπατριώτης μας βουλευτής Ηλίας Καματερός, ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των μαθητών και των γονέων της περιοχής.

«Αυτή η απόφαση φανερώνει την ευαισθησία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους και τις νέες μας και την προτεραιότητα που δίνει σε θέματα εκπαίδευσης και νησιωτικότητας», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου. «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και δίνει τις απαραίτητες λύσεις και απαντήσεις», τόνισε.

«Η ίδρυση του Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου», επισήμανε ο Ηλίας Καματερός, «καταδεικνύει πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ας μην ξεχνάμε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τις πολιτικές που εφάρμοζαν ήταν αυτοί που έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς, απαξιώνοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Για αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο εντάσσεται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο δράσεων αναβάθμισης της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, απαιτείται πλέον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η σύσταση της αρμόδιας επιτροπής από το Δήμο Κω, που θα προχωρήσει στην εύρεση του κατάλληλου χώρου, ώστε να στεγαστεί το νεοϊδρυθέν σχολείο»».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARINA NEGROY - GIORGARAS STAVROS ASFALEIES

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΩ

Ο πληρέστερος επαγγελματικός κατάλογος για τo νησί της Κω!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ