ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Δευ 18 Φεβ 2019

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαικούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την απώλεια του φούρναρη της Κω.

«Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Γιούνκερ, εκφράζοντας παράλληλα θα ειλικρινή του συλλυπητήρια στου οικείους του».

 

 

Μαργαρίτης Σχοινάς (εκπρόσωπος Κομισόν)

«Καλό ταξίδι Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους»

 

 

Προκόπης Παυλόπουλος (Πρόεδρος της Δημοκρατίας)

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον Πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσ’ από τις εμβληματικές αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του φούρναρη της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες». 

 

 

Αλέξης Τσίπρας, (πρωθυπουργός της Ελλάδας)

«Στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων», τόνισε σε σχετικό μήνυμα του στο twitter. Ο Δ. Αρβανιτάκης είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

 

 

Νίκος Βούτσης (πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων)

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης μάς έκανε υπερήφανους. Όταν οι άνθρωποι αποκαμωμένοι έφταναν στις ακτές της Κω, εκείνος ήταν εκεί για να τους προσφέρει.

Το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών που απονεμήθηκε στον «φούρναρη της Κω», το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ήταν το λιγότερο, αφού για τον ίδιο μεγαλύτερη αξία είχε η προσφορά στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους.

Αυτό που όλοι χρειαζόμαστε σήμερα, για να διατηρήσουμε στη μνήμη μας την καθημερινή προσφορά του Διονύση Αρβανιτάκη, δεν είναι μόνο το χαμόγελό του και ο αλτρουισμός που έδειξε. Είναι κυρίως το μήνυμα της αλληλεγγύης σε όσους είχαν ανάγκη και η ηχηρή απάντηση στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό που έδωσε ο ίδιος με την καθημερινή προσφορά του.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

 

Κυριάκος Μητσοτάκης (πρόεδρος ΝΔ)

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Σε αναγνώριση της προσφοράς του, το Ευρωκοινοβούλιο του απένειμε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, μετά από πρόταση της @MariaSpyraki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του» αναφέρει χαρακτηριστικά».

 

 

Φώφη Γεννηματά (πρόεδρος ΚΙΝΑΛ)

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης συμβόλισε το «μεγαλείο των απλών καθημερινών ανθρώπων». 

Το παράδειγμα του αποτελεί έμπνευση για όλους μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

 

Δημήτριος Γάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου)

«Σήμερα, έφυγε από τη ζωή ένας συμπατριώτης μας από την Κω που οι πράξεις του αποτέλεσαν σύμβολο αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης σ’ όλο τον κόσμο. Ο Διονύσης Αρβανιτάκης με το ψωμί που μοίραζε σε πεινασμένους και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που έφταναν για σωθούν από τον πόλεμο στο φιλόξενο νησί του, έπραττε αυτό που του ‘λεγε η καρδιά του. Πρόσφερε μ’ αυτόν τον τρόπο στην πατρίδα του και ταυτόχρονα, έστελνε απ’ την μικρή αυτή γωνιά του Αιγαίου ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς σ’ όλο τον πλανήτη. Με το παράδειγμά του, ο Διονύσης Αρβανιτάκης ανέδειξε τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας θέτοντας κάθε άνθρωπο προ των ευθυνών του. Ευθύνες, που οι νησιώτες του Αιγαίου με περίσσευμα ψυχής αναλαμβάνουν στο προσφυγικό και εκδηλώνουν με πράξεις αλληλεγγύης καθημερινά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Διονύση Αρβανιτάκη. Η ανθρωπιά του και η μεγαλοψυχία του θα βρίσκουν κάθε μέρα δικαίωση στο πρόσωπο όλων όσοι συνεισφέρουν καθημερινά με την ίδια ευαισθησία, ανιδιοτέλεια και αλτρουϊσμό στην επίλυση του ανθρωπιστικού δράματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές και οικογένειες.

Στους οικείους του θέλω να απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

 

 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη προς την οικογένεια και τους συγγενείς του.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης υπήρξε "Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΤΗΣ ΚΩ" ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που με την προσωπική του στάση στην προσφυγική κρίση τίμησε το νησί της Κω.

Όλοι θυμόμαστε τον κυρ Διονύση με το φορτηγάκι του σταματημένο στο λιμάνι της Κω να μοιράζει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες.

Η συμπαράστασή του, η καθημερινή έκφραση αλληλεγγύης και η έμπρακτη βοήθεια στους κατατρεγμένους, θα είναι πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Την ώρα που στην Ευρώπη και στην Ελλάδα η ακροδεξιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προσπαθεί να σπείρει μίσος στις ψυχές των ανθρώπων, αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ύψωσε το ανάστημα του με αγάπη, συμπόνια, αλληλεγγύη.

Θα σε θυμόμαστε πάντα κυρ Διονύση».

 

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ)

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου  του Κινήματος Αλλαγής, μετά την  αναγγελία  θανάτου  του συμπολίτη μας  Διονύση Αρβανιτάκη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του κατά την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης, συμβολίζοντας  με την ανιδιοτέλεια του το μεγαλείο των απλών καθημερινών ανθρώπων, αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης για όλους μας,  

Εκφράζει  τα ειλικρινή  συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

Γιώργος Χατζημάρκος (Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου)

«Το 2015, στη μεγάλη κρίση της Κω,  έζησα από κοντά την εμπειρία της δράσης του Διονύση Αρβανιτάκη.

Κάθε μέρα, ένα άσπρο βαν σταματούσε στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και τους μοίραζε ψωμί από τον φούρνο του. Μοίραζε αγάπη, χαμόγελο και καλοσύνη.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μας έκανε υπερήφανους, έμαθε σε όλον τον κόσμο τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη μεγάλη καρδιά των νησιωτών. Μας ψήλωσε.

Θα θυμάμαι πάντα τα λόγια του: «Είναι σκληρό αυτό που περνούν, αν μπορούμε να βοηθήσουμε πρέπει να το κάνουμε, Έλληνες είμαστε».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

 

Μανώλης Γλυνός (υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου)

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης ήταν ο νησιώτης που πρέπει όλοι να επαναφέρουμε, να ξαναβρούμε μέσα μας.

Δουλειά, χαμόγελο, ταπεινοφροσύνη, φιλοξενία, προσφορά, αλληλεγγύη.

Έξι βασικά χαρακτηριστικά που πάντα έδεναν αρμονικά με τον ήλιο, την θάλασσα και όσα απλόχερα χαρίστηκαν στον τόπο μας και έκαναν τα νησιά μας ξακουστά στα πέρατα της οικουμένης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

 

Γιώργος Κυρίτσης (Δήμαρχος Κω)

«Ο Διονύσης δεν ήταν “ο Φούρναρης της Κω”, όπως τον αποκαλούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Διονύσης ήταν η ίδια η Κως.

Η Κως των εργατικών ανθρώπων, που ξέρουν να δημιουργούν μέσα από το μόχθο και την προσπάθεια.

Η Κως που ξέρει να δουλεύει, να δημιουργεί και να μοιράζει αγάπη.

Η Κως των καλών ανθρώπων που έχουν ψηλά αξίες όπως η οικογένεια και η ανθρωπιά.

Οι σκέψεις οι δικές μου αυτή την ώρα είναι κοντά στην οικογένειά του, στην οποία εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 

 

Θεοδόσης Νικηταράς (επικεφαλής παράταξης «Ισχυρή Κως»)

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Διονύση Αρβανιτάκη, που απεβίωσε σήμερα. Έναν αγωνιστή της ζωής, έναν πραγματικά Ευρωπαίο πολίτη που λάμπρυνε με την προσφορά του το όνομα του νησιού μας στα πέρατα του κόσμου.

Ο Διονύσης, που έζησε τις σκληρές μέρες της μετανάστευσης στη μακρινή Αυστραλία, με την συμπαράσταση της αγαπημένης του συζύγου, δημιούργησε μια μεγάλη και αγαπητή σε όλους οικογένεια, με πρότυπο την εργατικότητα και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Με επίπονη εργασία έφτιαξε μια δυναμική επιχείρηση αναγνωρισμένη σε όλη την Κω.

Ανέδειξε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Κωακής κοινωνίας στα δύσκολα χρόνια της προσφυγικής κρίσης, εξυψώνοντας την αξία της αλληλεγγύης, δίνοντας καθημερινά βοήθεια στους ανθρώπους που έφταναν κατά εκατοντάδες στο νησί μας.

Αυτή η στάση του αναγνωρίστηκε σε όλο τον κόσμο. «Ο φούρναρης της Κω» έγινε παγκόσμιο πρότυπο. Γι΄αυτό τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016. Γι΄ αυτό ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αναφέρθηκε προσωπικά σε αυτόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παρακαταθήκη του Διονύση Αρβανιτάκη είναι ισχυρή και ακολουθεί την οικογένειά του. Η μνήμη του θα παραμείνει άσβεστο πρότυπο προσφοράς για όλους μας».

 

 

ΔΙΕΣΗ ΚΩΣ

«Ο κυρ-Διονύσης, ο Φούρναρης της Ευρώπης, με τη μεγαλόψυχη στάση που έδειξε τα τελευταία χρόνια απέναντι στους κατατρεγμένους της προσφυγιάς, απέδειξε ότι το ανθρώπινο μεγαλείο μπορεί να αναδειχθεί και να εξυψωθεί μέσα από απλές πράξεις αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλό του Παράδεισο... θα τον μνημονεύουμε πάντα».

 

 

Κική Μακρή  (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω)

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω με θλίψη ενημερώθηκε για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη.

Του  συμπολίτη μας  που η προσφορά του στους ξεριζωμένους πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2015 συγκίνησε και ενίσχυσε την αξία της αλληλεγγύης που έκφραζε η πλειοψηφία των  κατοίκων του νησιού.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

 

 

Μηνάς Χατζηαντωνίου (επικεφαλής της «ΠΑΝΔΗΜΑ-ΚΩΣ 2040»)

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του καλού μας συμπατριώτη Διονύση Αρβανιτάκη και τα ολόψυχα συλλυπητήρια μου στην αγαπητή και προσφιλή οικογένεια του. Θα θυμόμαστε πάντα το γλυκό του χαμόγελο που εξέφραζε την καλοσύνη της καρδιάς του, τη βραχνή φωνή του, με τα λόγια αγάπης και θυμοσοφίας που θα μας θυμίζει, πως μέσα από την καταχνιά που μας επέβαλαν και μας επιβάλουν οι πολιτικοί και οικονομικοί καιροσκόποι, θα αναδύεται και αναδεικνύεται πάντα  η καθαρότητα της ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, των απλών ανθρώπων του αγώνα της ζωής και της εργασίας.

Μας συνέδεε μια ολόκαρδη αγάπη, μια προσωπική και οικογενειακή αληθινή αλληλοεκτίμηση! Το εκφράζαμε με ένα χαιρετισμό, με ένα χαμόγελο, με μια κουβέντα για τη ζωή. Καμάρωνε με ταπεινότητα γι` αυτό που έκανε με τους πρόσφυγες και για την τιμητική αναγνώριση από τόσες ηγεσίες και θεσμούς. Μα κυρίως την αναγνώριση του κόσμου, σε όλο τον κόσμο! Άνθρωπος «της πιάτσας» καταλάβαινε κι άλλα κι ας μην τα έλεγε. Μακάρι η πράξη του, μαζί με τις πράξεις τόσων άλλων συμπατριωτών μας, να είναι ουσιαστικό  παράδειγμα αλληλεγγύης και όχι άλλοθι του όποιου ελλείμματος μας για αλληλοκατανόηση, συνεργασία και πραγματική έννοια για τους συνανθρώπους και τον τόπο μας.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!»

 

 

Εμπορικός Σύλλογος Κω «Ο Ερμής»

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κω ‘Ο ΕΡΜΗΣ’ αποχαιρετά με οδύνη το μέλος του Διονύσιο Αρβανιτάκη, που  έφυγε χτες από το ζωή.

Ο εκλιπών υπήρξε  μέλος  του Συλλόγου και είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Διονύσης με την ανθρωπιά του και τη μεγαλοψυχία του τίμησε την πατρίδα μας κι έκανε εμάς υπερήφανους.

Στους οικείους του εκφράζουμε  τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει».

 

 

Zogas_dimitris