ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 6 Δεκ 2019

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες από την Κυβέρνηση της ΝΔ, για το αν αυτοί που μας έρχονται είναι πρόσφυγες η μετανάστες και αν το πρόβλημα είναι Προσφυγικό η Μεταναστευτικό.                                                      

Πρέπει κατ’ αρχήν να γνωρίζουμε ότι ο Πρόσφυγας υπόκειται σε καθεστώς Διεθνούς προστασίας, κάτι που δεν ισχύει με τον Μετανάστη. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΝΔ μας λέει για μετανάστες και για Μεταναστευτικό και όχι για πρόσφυγες και Προσφυγικό. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλώντας για μετανάστες και Μεταναστευτικό, αισθάνεται ότι έτσι αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία για πιο σκληρή αντιμετώπιση τους και έτσι μας μιλάει για Κλειστά Κέντρα Κράτησης, ικανοποιώντας έτσι το Ακροδεξιό της ακροατήριο.                                                                                                                          

Δεν θα ασχοληθώ με το προφίλ των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας, ζήτημα το οποίο το θεωρώ δευτερεύον .                                                                                      

Ποια είναι η ουσία του προβλήματος που πρέπει να κατανοήσουμε;                                                        

Πρόκειται για μετακινήσεις πληθυσμών για διάφορους λόγους :

α) Πολέμους          

β) Φτώχια και εξαθλίωση λόγω της άνισης κατανομής του πλούτου

γ) Κλιματική Αλλαγή ( Υπάρχουν μέρη του πλανήτη στα οποία έχει να βρέξει 2 η 3 χρόνια και στα οποία δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι, έτσι μετακινούνται ).                                

Μετακινήσεις πληθυσμών πάντα συνέβαιναν στη Ιστορία, με την πρώτη ιστορικά γνωστή την «Κάθοδο των Δωριέων» ( Ήταν και οι Δωριείς πρόσφυγες η μετανάστες,).                                                                                                                            

Το πρόβλημα που ζούμε σήμερα είναι τεράστιο. Δεν είναι Ελληνικό είναι Πανευρωπαϊκό είναι Παγκόσμιο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη. Δεν πρόκειται να λυθεί σε 1 σε 2 ούτε σε 5 χρόνια.                                                                  

Πως το ονομάζουμε όμως εμείς: Προσφυγικό η Μεταναστευτικό; Επιτρέψτε μου, έχει τεράστια σημασία.                                                                                                       

Κατ’ αρχήν πρέπει να κατανοήσουμε το εξής απλό: Το Προσφυγικό είναι Πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Το Μεταναστευτικό είναι διμερές πρόβλημα.                  

Για το Προσφυγικό ζητάς και τη βοήθεια της Ευρώπης.                                                

Για το Μεταναστευτικό οι Ευρωπαίοι σου λένε: Δες τι θα κάνεις μ αυτόν που σου τους έστειλε, δηλαδή με την Τουρκία.                                                                            

Άρα ανεξάρτητα από το τι είναι αυτοί που μας έρχονται αυτό που συμφέρει εμάς ως Ελλάδα, είναι να τους λέμε πρόσφυγες και όχι μετανάστες και το πρόβλημα Προσφυγικό και όχι Μεταναστευτικό. Στο Προσφυγικό μπορούμε να έχουμε Ευρωπαϊκή βοήθεια, στο Μεταναστευτικό μένουμε μόνοι. Η επιμονή της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν να αναφέρεται σε Μεταναστευτικό και όχι σε Προσφυγικό είναι Εθνικά επικίνδυνη και πρέπει να μας προβληματίσει.                                                                                                                  

Φοβάμαι μήπως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μας πάει σιγά σιγά σε Διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, όπου στο τραπέζι θα μπουν πακέτο για συνολική λύση Μεταναστευτικό και Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ΑΟΖ κλπ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ                                                                                                                   

Μπουζιώτας Σωτήρης                     

Zogas_dimitris