ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 5 Φεβ 2021

«Προχωράμε άμεσα στη πρόσκληση ενδιαφέροντος για ανέγερση σχολικών κτιρίων»

 

Στη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς ιδιοκτήτες γης  προχωρά τις επόμενες μέρες ο δήμος Κω, προκειμένου να εξευρεθούν  εκτάσεις  για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου καθώς και για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και για το δημοτικό σχολείο στο Ζηπάρι.

«Αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα η εξασφάλιση σχολικής στέγης και η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών σε κάθε κοινότητα» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά ο δήμος μας ψήφισε ένα κτιριολογικό πρόγραμμα απ΄ άκρη σ’ άκρη του νησιού.

Μίλησε για καταλυτική παρέμβαση στους σχολικούς χώρους από τη πρώτη στιγμή.

«Καλύψαμε κενά και εκκρεμότητες πέντε χρόνων και συνεχίζουμε και σε επίπεδο κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων και σε επίπεδο προετοιμασίας αύλειων χώρων αλλά και παρεμβάσεων με συντηρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια μελέτης συντήρησης σχολικών κτιρίων ύψους 1.200.000 ευρώ ενώ ολοκληρώνεται και δεύτερη αντίστοιχη μελέτη ανάλογου κόστους.

Για την αναγκαιότητα 3ου Γυμνασίου στη δημοτική κοινότητα της Κω και όσον αφορά στο ενδεχόμενο συστέγασης με το 1ο Γυμνάσιο, ο κ. Νικηταράς διευκρίνισε πως, καταρχήν μελετάται η προσθήκη 4 αιθουσών για την αναβάθμιση του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου προκειμένου να καλύψει σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και παράλληλα προκηρύσσεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση χώρου ανέγερσης νέου σχολείου .

«Αν ακολουθούσαμε την πεπατημένη της προηγούμενης δημοτικής αρχής»  επεσήμανε, «δεν θα είχαμε κάνει απολύτως τίποτα, όπως δεν έκαναν εκείνοι  απολύτως τίποτα τόσα χρόνια».

Το ίδιο επιτακτική, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία και νέου δημοτικού σχολείου στο Ζηπάρι καθώς φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το πολυπληθέστερο δημοτικό σχολείο στα Δωδεκάνησα.

Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί δεν διατίθενται υπάρχουσες δημοτικές εκτάσεις, σημείωσε πως δεν είναι πολλά τα αδιάθετα οικόπεδα, ενώ κάθε οικόπεδο που έχει στη διάθεσή του ο δήμος έχει την ιδιαιτερότητά του καθώς συνδέεται με τη μεταγραφή του σχεδίου πόλης, εκκρεμότητα τριάντα χρόνων που παραπέμπει στην υποστελέχωση του Κτηματολογίου και η δημοτική αρχή προσπαθεί και αυτήν να την επιλύσει .

Ο κ. Νικηταράς δεσμεύτηκε επίσης πως, τις επόμενες μέρες θα ενισχυθούν τα σχολεία με προσωπικό καθαριότητας, με εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων στο δήμο, αφού το κράτος δεν προχωρά στις απαιτούμενες προσλήψεις που αποτελούν προϋπόθεση για τη προστασία και την ασφάλεια των μαθητών.

 

Έτοιμη η μελέτη για τον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου

Έτοιμη προς δημοπράτηση είναι η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, η οποία προβλέπει διπλασιασμό του προαύλιου χώρου του 2ου Γυμνασίου της πόλης της Κω προκειμένου το εκπαιδευτήριο να έχει επαρκείς χώρους για τον αυλισμό των μαθητών.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο» τόνισε ο Θεοδόσης Νικηταράς, «για να καλύψουμε κενά και εκκρεμότητες μιας διαχειριστικής αδράνειας της προηγούμενης περιόδου ετών και ετών, όμως θεωρώ ότι με πολύ φιλότιμο και φιλόδοξα θα καλύψουμε αυτό το χαμένο έδαφος».

 

«Θα υπερασπιστούμε το νέο Νοσοκομείο με πάθος και σε αυτήν και στην επομένη θητεία μας»

  Ο δήμαρχος Κω χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού στην ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου ενώ θεώρησε εφικτή τη χρηματοδότησή του είτε από το ταμείο ανάκαμψης, είτε από  το ΕΣΠΑ, είτε από αυτό των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα υπερασπιστεί την υπόθεση αυτή με πάθος και αδιάλειπτα μέχρι το τέλος αυτής της θητείας αλλά και της επόμενης που θα είναι πενταετής.

Εξήγησε  πως η  ευθύνη στα θέματα Υγείας ανήκει στη κεντρική διοίκηση, στα Υπουργεία, όμως υπογράμμισε «αφορά εμάς, στον τόπο μας και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Έπειτα, η Ιπποκρατική Κως, η Παγκόσμια Ιπποκρατική Κως, πρέπει να έχει τα επόμενα χρόνια ένα αντάξιο της ιστορίας της Νοσοκομείο».

Παράλληλα, επανέλαβε την εκφρασμένη θέση του δήμου να παλέψει για τη στελέχωση του υπάρχοντος ιδρύματος, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερης πολιτιστικής ιστορικής και οικονομικής αξίας τη δημιουργία του μεταπτυχιακού τμήματος στη Κω για το οποίο, όπως επεσήμανε, σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες ειδήσεις..

 

Ρεπορτάζ Πίτσα Βερβέρογλου

Για την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

 

 

Zogas_dimitris