ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Σαβ 24 Απρ 2021

«Αυτό που πάει να κάνει είναι έγκλημα. Του λέμε όσο είναι ευκαιρία να το πάρει πίσω γιατί σήμερα δίνει την καθαριότητα, αύριο τον ηλεκτοφωτισμό και μεθαύριο το πράσινο»

Ο Σύλλογος θα κινηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο ( δικαστικά και κινητοποιήσεις) ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά..

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Σάββατο στις 10:00 πμ. η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. .

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του συλλόγου Ηρακλής Παχωπός, τόνισε πως ο δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς, ψεύδεται  ασύστολα και δημοσίως, όταν είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του  συλλόγου, ότι θα διασφαλίσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας Καθαριότητας και δε θα δώσει τίποτα σε ιδιώτη. Ο κ. Παχωπός ζήτησε από τον δήμαρχο Κω, να πάρει το πάρει πίσω γιατί σήμερα δίνει τη καθαριότητα κι αύριο θα χει σειρά κάποια άλλη υπηρεσία. Ο πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε πως οι εργαζόμενοι του δήμου,  έχουν ανταπεξέλθει σε δύσκολα γεγονότα που βίωσε το νησί μας, τόνισε επίσης πως ο δήμαρχος ψεύδεται ότι δεν επαρκή προσωπικό όταν σήμερα,  έχει  80-110 άτομα στην καθαριότητα και 4  νέα απορριμματοφόρα. Ζητάμε ως σύλλογος επισήμανε ο κ.Παχωπός,  όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν και να γίνουν νέες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του δήμου, όπως και τα αυτονόητα, το επίδομα γάλακτος και τα είδη ατομικής προστασίας τα οποία έχει να δώσει στους εργαζόμενους, ένα χρόνο. Ο κ. Παχωπός ζήτησε επίσης από τον δήμαρχο να δημοσιεύσει τη σχετική μελέτη.

Το μέλος του συλλόγου Δημήτρης Μανασής, εξέφρασε την αντίθεση του στην παραχώρηση κομματιού της καθαριότητας σε ιδιώτη.  Η υπηρεσία έχει ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις τόνισε ο κ.Μανασής ο οποίος αναφέρθηκε στο 2019 όπου η υπηρεσία είχε απαρχαιωμένο στόλο, με λίγο προσωπικό,  ένα απορριμματοφόρο κι έκανε 4 δρομολόγια, κάλυπτε όλο το νησί , με το φιλότιμο των εργαζομένων. Έφερε ως παράδειγμα,  το μοναδικό απορριμματοφόρο που είχε τότε η υπηρεσία (τα άλλα ήταν απαρχαιωμένα)  και δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, μέχρι να πάνε στην υπηρεσία οι συμβασιούχοι . Πάντα το προσωπικό δούλευε 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς κανένα παράπονο σημείωσε ο κ.Μανασής ο οποίος επισήμανε πως η χαρά των εργαζομένων , όταν ήρθαν  φέτος τα 4 νέα απορριμματοφόρα ήταν απερίγραπτη, όμως η  χαρά κράτησε λίγο, αφού μετά ήρθε το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Μανασής υπερτόνισε πως «.. Είμαστε αντίθετοι  σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και πρέπει  σταματήσουν όλες οι ενέργειες προς σ’ αυτή την κατεύθυνση»

Ο ταμίας του συλλόγου Μ.Αλάβανος , επισήμανε πως σε κάθε συνάντηση με τον δήμαρχο Κω, πάντα τόνιζε την πρόθεσή του  να κρατήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό  χαρακτήρα της υπηρεσίας,  με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Πάντα οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας είναι παντός καιρού , είναι επί το έργο σ’όλες τις συνθήκες, επισήμανε ο κ.Αλάβανος ο οποίος ανέφερε πως τον Νοέμβριο έγινε επιτροπή έργου από τη δημοτική αρχή για να αποφανθεί τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ερωτηθείς για το πόρισμα ο κ.Αλάβανος σημείωσε πως δεν υπήρξε κάποιο πόρισμα. Σε ότι αφορά στις ανάγκες, σημείωσε πως για την καλοκαιρινή περίοδο υπολείπονται 4 άτομα. Δυο οδηγοί και δυο εργάτες κάτι το οποίο εύκολα καλύπτεται. Σε ότι αφορά στην ιδιωτικοποίηση, έφερε ως παράδειγμα το δήμο της Ρόδου, με τα μεγάλα προβλήματα που είχε όταν ανέθεσε σε ιδιώτη την καθαριότητα , με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να επιβαρύνεται σε κόστος ο δήμος.

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κω, ζητά καμιά ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους Δημότες της ενώ  ανακοίνωσαν πως θα κινηθούν με κάθε πρόσφορο μέσο ( δικαστικά και κινητοποιήσεις) ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά..

 

ΠΗΓΗ: https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/5812-synentefksi-typou-syllogou-ergazomenon-dimou-ko-me-thema-tin-idiotikopoiisi-ypiresion-kathariotitas

 

 

Zogas_dimitris