ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 1 Οκτ 2021

Ενημέρωση των πολιτών μέσω face book… «Τρώνε πόρτα» δημοσιογράφοι από στελέχη της δημοτικής αρχής

 

 

Καινούργια ήθη και «έθιμα» στον δήμο μας.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Επί δημαρχίας Γιώργου Κυρίτση ξεκίνησε μια νέα «μέθοδος» ενημέρωσης των πολιτών – δημοτών. Ποια ήταν αυτή; Τα δελτία τύπου.

Τι εννοούμε.

Συγκαλείτο σύσκεψη μέσω δελτίου τύπου (άρα, την γνωστοποιούσαν) για σημαντικά ζητήματα, πήγαιναν οι δημοσιογράφοι, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές. Ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν επί ώρες εκτός αιθούσης και να παίρνουν δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης όπου, ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε.

Την επομένη δε, εξέδιδε ο δήμος ένα δελτίο τύπου και αυτό ήταν όλο.

Παρά τις αντιδράσεις και τα παράπονα, όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα η πρώην δημοτική αρχή, αλλά και οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις, είτε δημοτικές παρατάξεις είτε φορείς, δεν έκαναν καμία νύξη για την απουσία δημοσιογράφων. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις και γι αυτό δεν λαμβάνονταν υπόψη.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε και να τονίσουμε ότι, όποτε ο «Σ» ζητούσε συνέντευξη είτε από το δήμαρχο, είτε από αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, πάντα υπήρχε ανταπόκριση. Ουδέποτε αρνήθηκαν συνέντευξη.

Παράπονα σαφώς υπήρχαν, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν η κριτική είναι κριτική κι όχι «γλείψιμο» και η άποψη συγκρούεται με την αντίστοιχη των τοπικών «αρχόντων».

Η «μέθοδος» συνεχίζεται και επί δημαρχίας Θεοδόση Νικηταρά, αλλά πιο… εμπλουτισμένη. Εκτός του ότι, εξακολουθούν συσκέψεις για ζητήματα που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας και μας αφορούν να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και ενημερωνόμαστε την επόμενη ημέρα είτε μέσω δελτίων τύπου, είτε μέσω της δημοτικής τηλεόρασης, είτε μέσω face book (καινούργια κόλπα τούτα…), για να βρει ένας δημοσιογράφος το δήμαρχο ή κάποιον πρόεδρο δημοτικής επιχείρησης πρέπει να έχει κάνει… τάμα. Εάν δε, δεν πιστεύει στα τάματα, τότε την έχει πατήσει. Περιμένει στο… ακουστικό του.

Να σημειωθεί ότι, δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τους συναδέλφους άλλων τοπικών ΜΜΕ, αλλά ο «Σ» βρίσκει πόρτες κλειστές.  

Και η κατάσταση χειροτερεύει!!!

Προς το παρόν δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα, παρά το ότι υπάρχουν στελέχη της δημοτικής αρχής πρόθυμα να απαντήσουν όταν τους καλούμε και ίσως αισθανθούν αδικημένα.

Τους διαβεβαιώνουμε όμως πως, εάν συνεχιστεί αυτή η «μέθοδος», τότε θα αναφέρουμε και ονοματεπώνυμα.   

Κλείνοντας, να εκφράσουμε την άποψη πως, όταν ένας δημοσιογράφος «τρώει πόρτα» από έναν αιρετό, υπάρχει πρόβλημα και είναι όλο του αιρετού.

Πρόκειται για άνθρωπο που δεν αντέχει στην κριτική οποιασδήποτε «μορφής», δηλαδή, καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη, προβοκατόρικη ή αβανταδόρικη, αν και την αβανταδόρικη την επιθυμεί άσχετα εάν δεν το παραδέχεται. Έχει ανάγκη μόνο από κόλακες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός που δεν αντέχει στην κριτική, είναι άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει ο ναρκισσισμός, η αλαζονεία και εν τέλει ο φόβος. Με λίγα λόγια, άνθρωπος ακατάλληλος για να διοικεί.

Δυστυχώς όμως, κατακλυζόμαστε από «ακατάλληλους» και όχι μόνο τοπικά, αλλά και κεντρικά.

Θα επανέλθουμε.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1076/30-09-21

 

Zogas_dimitris