ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 1 Οκτ 2021

Θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνα ή θα εξακολουθήσετε να παίζετε τις… κουμπάρες;

 

 

Όντως, ο δήμος Κω, ως μοναδική «οντότητα»,  «για πρώτη φορά διαθέτει εξειδικευμένο στέλεχος αποκλειστικά για την προβολή και διαφήμιση της Κω», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς στην απάντησή του προς την παράταξη του Γιώργου Κυρίτση..

Το αναφέρουμε αυτό διότι, για την προβολή και τη διαφήμιση της Κω και της Νισύρου, υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού, παρά το ότι, κάποιου ούτε το όνομά του δεν θέλουν να αναφέρουν… .

Ένας Φορέας με μεγάλη δράση, ο οποίος βέβαια, ουδέποτε στηρίχθηκε ουσιαστικά (εννοούμε οικονομικά, διότι η χρηματοδότησή του ήταν η ελάχιστη) από τα μέλη του.

Κι όμως. Έστω και με αυτή η την πενιχρή χρηματοδότηση, έκανε δράσεις ουσιαστικές και πολλαπλάσιες από όσες έχουν γίνει μέχρι και σήμερα. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, οι δράσεις του ΕΦΤ δεν συγκρίνονται με καμία άλλη περίοδο.

Εκτός όμως όλων αυτών το ουσιαστικό είναι πως, ο φορέας ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Δεν έχει διαλυθεί… Απλά «πάγωσε».

Άλλωστε, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς προεκλογικά είχε εξαγγείλει την επαναλειτουργία του ΕΦΤ, αλλά και μετεκλογικά με αφορμή την πανδημία, είχε δηλώσει πως θα τον επαναδραστηριοποιήσει. Το σημαντικότερο δε, διότι οι κάθε είδους εξαγγελίες είναι «αέρας», είναι ότι, τα δημοτικά συμβούλια Κω και Νισύρου, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών μας φορέων, έχουν λάβει απόφαση για την επαναλειτουργία του. Η όλη υπόθεση έχει «μπλοκαριστεί» από την περιφέρεια.

Να σημειώσουμε ότι, στην 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, τον Οκτώβριο του 2019, με την αρνητική ψήφο της Κ. Μακρή, πέρασε το θέμα για τον ορισμό τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Κω, το οποίο εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού Βασίλης Μανιάς, με την επισήμανση, η επιτροπή να έχει μεταβατικό χαρακτήρα, μέχρι, δηλαδή, τη δημιουργία του Φορέα Τουρισμού…

 

Κάποιοι μας δουλεύουν…

Κατάντησαν «φάντασμα» τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού και ο χρόνος περνάει…

Δεν είναι μια, δεν είναι δυο, δεν είναι τρεις… Είναι πάμπολλες οι φορές που έχουμε ασχοληθεί με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου και καλώς πράξαμε.

Δεν θα παρελθοντολογήσουμε, απλά θα αναφέρουμε το εξής παράδοξο:

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, σε συνέντευξή του στις 24 Απριλίου 2020, δηλαδή, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε αναφερθεί στα μέτρα και στις  προτάσεις για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας (ρεπορτάζ του «Σ» στο φύλλο 1006, 30/4/2020). Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Οργανώνουμε ξανά τον διαλυμένο Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ώστε να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο προβολής και διαφήμισης του νησιού μας».

Στο ίδιο φύλλο, είχαμε φιλοξενήσει συνέντευξη του αντιδημάρχου Παναγιώτη Αβρίθη.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

«Ερ: Υπάρχει κάποια εξέλιξη με την επαναλειτουργία ή επανασύσταση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού;

Π.Α.: Να επαναλάβω ότι, κακώς καταργήθηκε. Από εκεί και πέρα, να επισημάνω ότι, το να λες ότι την τουριστική πολιτική θα την ασκήσει ο δήμος, είναι λάθος. Θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και ο Ε.Φ.Τ. να δίνει την κατεύθυνση για το πού πρέπει να πάει το νησί. Από εκεί και πέρα, η τουριστική πολιτική θα πρέπει να ασκηθεί από φορείς οι οποίοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν, από ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι είναι κατάλληλοι. Όλοι εμείς είμαστε εδώ για να βλέπουμε προς την κατεύθυνση τού ποιος θα είναι ο καταλληλότερος για να μας διαφημίσει, να μας προβάλει. Όπως θα πούμε εάν θέλουμε μια άλλη κατεύθυνση, π.χ. να αναπτύξουμε έναν άλλο τομέα όπως τον αγροτικό ή άλλον.

Ερ: Τελικά, έχει βρεθεί νομική άκρη για την επαναλειτουργία του;

Π.Α.: Βεβαίως.

Ερ: Χρονικά, πότε εκτιμάτε ότι μπορεί να ξεκινήσει;

Π.Α.: Πιστεύω ότι, όταν λήξει το θέμα με τον κορωνοϊό και επανέλθει σε κανονική λειτουργία ο δήμος, θα λειτουργήσει αμεσότατα».

Σε συνέντευξή της στον «Σ» ένα χρόνο αργότερα (φύλλο 1056, 29/4/2021), η αντιδήμαρχος Τουρισμού Σέβη Βλάχου, απαντώντας στο ερώτημά της εφημερίδας, «τι συμβαίνει με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού;», δήλωσε: «Περιμένουμε από την περιφέρεια την απόφαση που θα πει ότι αποχωρεί, για να τον διαλύσουμε και τυπικά. Αυτή την ενημέρωση έχω από τον προκάτοχό μου, ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασής της».

 

Η απάντηση του περιφερειάρχη

Σε επικοινωνία του «Σ» με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, του τέθηκε το εύλογο ερώτημα: «Κύριε Χατζημάρκο, τι συμβαίνει με τον Ενιαίο Φορέα τουρισμού, Γιατί καθυστερείτε την απόφαση αποχώρησής σας;».

Φανερά εκνευρισμένος ο περιφερειάρχης απάντησε: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση. Έχουμε πάρει αποφάσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί μου θέτετε αυτό το θέμα. Έχουμε πάρει δέκα αποφάσεις. Δεν μετέχουμε. Έχουν απόφαση του προηγούμενου περιφερειακού συμβουλίου».

 

Η παλιά απόφαση της περιφέρειας

Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε στην Ερμούπολη στις 3-3-2015 (Αρ. Συνεδρίασης 2η

12ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν: Λήψη απόφασης για τη λύση της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω - Νισύρου». ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Αριθμός απόφασης 34

Να σημειωθεί ότι, όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν, τόσο από την περιφέρεια όσο και από δημοτικά συμβούλια, ήταν παράτυπες και γι’ αυτό το λόγο ο ΕΦΤ δεν διαλύθηκε….

Η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω

Συνεδρίαση 2 Δεκεμβρίου 2019

Θέμα 11: Ορισμός εκπροσώπων στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αβρίθης Παναγιώτης).

«Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι παρατάξεις Κυρίτση και Ρούφα), τον ορισμό των παρακάτω εκπροσώπων στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, για την αναβίωσή του, όπως προβλέπεται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για τους λόγους που αναγράφονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσης, ήτοι:

Τακτικά μέλη: 1) του κ. Νικηταρά Θεοδοσίου, Δημάρχου Κω. 2) του κ. Μανιά Βασίλειου, δημοτικού σύμβουλού. 3) της κας Βλάχου Σεβαστή, δημοτικής συμβούλου. 4) του κ. Χόνδρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου. 5) του κ. Χατζηχριστοφή Παναγιώτη, δημοτικού συμβούλου. 6) του κ. Σουρασή Κωνσταντίνου, Προέδρου της κοινότητας Κω.

Αναπληρωματικά μέλη: 1) της κας Κυπραίου Αικατερίνης, κατοίκου. 2) του κ. Μαρκομιχάλη Ιωάννη, κατοίκου. 3) του κ. Έψιμου Ηλία, κατοίκου. 4) του κ. Ζαρίκου Κωνσταντίνου, κατοίκου 5) του κ. Ζωΐδη Μιλτιάδη, κατοίκου και: 6) κας Τριανταφυλλοπούλου Σταυρούλας, κατοίκου».

 

Εν κατακλείδι:

Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας ενημερώσει γιατί η υπόθεση «σέρνεται» εδώ και σχεδόν δύο χρόνια; Ψεύδεται κάποιος κι εάν ναι, ποιος είναι αυτός;  

Αυτό που ζητάμε σήμερα, είναι αφενός να μας πει η δημοτική αρχή ξεκάθαρα τι συμβαίνει με τον ΕΦΤ, αφετέρου, το «εξειδικευμένο στέλεχος αποκλειστικά για την προβολή και διαφήμιση της Κω» να αναφέρει τις δράσεις των δύο χρόνων εργασίας του.

Περιμένουμε.

 

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Παπαποστόλου

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1076/30-09-21

 

 

 

Zogas_dimitris