ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Παρ 29 Μαρ 2024

«Το επαρχιακό μας δίκτυο είναι εν τη γενέσει του προβληματικό»

«Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει ο περιφερειακός δρόμος της πόλης για να φύγει ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων από το κέντρο»

«Ο δήμος θα λειτουργήσει και φέτος την αστική συγκοινωνία - Είμαστε πάντα ανοιχτοί για να αναλάβουμε το έργο της»

Αισιόδοξος για τη νέα τουριστική περίοδο η οποία μόλις πριν λίγες ημέρες άνοιξε τις «πύλες» της, δηλώνει στον «Σ» ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Κω Μανόλης Κίνας, ο οποίος επανεκλέχθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες για νέα τριετή θητεία. «Η νέα τουριστική περίοδος θα είναι περίπου όπως και η περσινή» δηλώνει, εκτιμώντας πως θα είναι μια εξίσου καλή χρονιά.

Με δεδομένο πως, οι οδηγοί ταξί διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα ετησίως, ως είναι φυσικό, ζητήσαμε την άποψη του κ. Κίνα για την κατάσταση του οδικού μας δικτύου, για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι… «Το οδικό μας δίκτυο έχει τα προβλήματά του, ο όγκος των αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ μεγάλος, χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ουσιαστικές και όχι πρόχειρες. Κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει ο περιφερειακός δρόμος της πόλης για να φύγει ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων από το κέντρο» σημείωσε ο κ. Κίνας, συμπληρώνοντας πως «το επαρχιακό μας δίκτυο είναι εν τη γενέσει του προβληματικό. Αντί να γίνουν δύο λωρίδες άνοδος δύο κάθοδος με μπάρα στη μέση, γινόντουσαν μπαλώματα με αποτέλεσμα να έρθει το πλήρωμα του χρόνο και να είμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε».  Όσο για τον φωτισμό του, εκφράζει την άποψη πως, «είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως το κακό είναι πως σε κάποια σημεία ο δρόμος έχει στενέψει κι άλλο…».  

Σχετικά με τη συνάντηση στο επαρχείο, ανέφερε πως, τα ζητήματα που έθεσαν ήταν τα πολυθέσια αυτοκίνητα και η έγκριση των υπολοίπων 15 αδειών, καθώς και η καλή συνεργασία με την αστική και το ΚΤΕΛ, για να βελτιωθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα.

«Με τα 15 νέα πολυθέσια αυτοκίνητα, συν τα 7 που είχαμε, αυξάνονται οι θέσεις των επιβαινόντων» σημείωσε, προσθέτοντας πως, «θεωρούμε ότι, τα ταξί που υπάρχουν στο νησί, είναι απ’ τους καλύτερους στόλους στην Ελλάδα και πρέπει να είναι λόγω του τουρισμού, λόγω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος».

Για δε τα παράπονα που είχαν εκφραστεί την περσινή χρονιά και αφορούσαν στην μη εξυπηρέτηση του κόσμου, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι, «η μεταφορά του κόσμου δεν γίνεται μόνο από τα ταξί, αλλά από όλους τους εμπλεκόμενους. Όταν, λοιπόν, και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι λειτουργήσουν με τον τρόπο που πρέπει στο δικό τους κομμάτι, θα λειτουργήσουν όλα καλύτερα».

Τέλος, για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την αστική συγκοινωνία, η οποία καταργήθηκε αυτόματα μετά την εκ του νόμου κατάργηση της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, ο κ. Κίνας μας ενημέρωσε πως συζήτησε με τον δήμο. «Μας είπαν ότι σκοπεύουν να την λειτουργήσουν και φέτος» μας δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση, εάν ο σύνδεσμος ενδιαφέρεται να αναλάβει και το συγκεκριμένο έργο, απάντησε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί».    

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Zogas_dimitris