ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Κοινωνία Παρ 29 Μαρ 2024

«Για το νησί της Κω, το ΚΤΕΛ έχει μια προτεραιότητα - Εκτελούμε χρόνια την συγκοινωνία, έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο, υπάρχει σταθμός, οπότε, έχουμε και τα εφόδια έχουμε και τις επαφές που μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να αυξήσουμε τον στόλο μας, να φέρουμε και άλλα αυτοκίνητα, να εξυπηρετήσουμε την πόλη της Κω»

«Το συγκεκριμένο όριο των 50km δεν δημιουργεί καλές συνθήκες εργασίας και παράλληλα δημιουργεί και κυκλοφοριακό πρόβλημα»

«Σε πολλά σημεία η άσφαλτος έχει φθαρεί υπερβολικά. Πρέπει να αντικατασταθούν κάποια κομμάτια, αλλά και σε κάποια σημεία να υπάρχει διάνοιξη. Εάν γίνουν αυτά, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό οδικό δίκτυο»

«Με το αεροδρόμιο έχουμε ένα θέμα γιατί δεν έχουμε στάση, Πιστεύω ότι θα προλάβουμε τη σεζόν για  να πάμε σε ένα καλύτερο σημείο ώστε να μπορούμε και να εξυπηρετούμε καλύτερα και να αυξήσουμε τα δρομολόγια»

Ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Α.Ε. Κω Αριστείδης Μαραγκός, μιλά στον «Σ» για τη νέα τουριστική περίοδο, για την κατάσταση του οδικού δικτύου, την επικινδυνότητά του και τις βελτιώσεις που απαιτούνται, για τα χιλιομετρικά όρια και πόσο αυτά πρέπει να αυξηθούν, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, για τον στόλο των αυτοκινήτων που διαθέτει η εταιρεία του αλλά και την ετοιμότητά τους, καθώς και για τις προθέσεις του αναφορικά με το έργο της αστικής συγκοινωνίας η οποία επί της ουσίας έχει καταργηθεί.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ερ: Κατ’ αρχάς κύριε Μαραγκέ, θα ήθελα μια εκτίμηση για την τουριστική περίοδο.

Α.Μ.: Μέχρι στιγμής, από ότι έχουμε ενημερωθεί, ακούγεται ότι θα κινηθούμε στα ίδια πλαίσια τα περσινά και ακόμα καλύτερα. Ήδη, τα πρώτα νούμερα που έχουν έρθει είναι αρκετά καλά, άρα θεωρούμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη.
Ερ: Λόγω επαγγέλματος, γνωρίζετε το οδικό μας δίκτυο απ’ έξω και ανακατωτά. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την κατάστασή του.

Α.Μ.: Το οδικό μας δίκτυο, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πάρα πολύ επιβαρυμένο, υπάρχει πάρα πολύ αυξημένη κίνηση. Θεωρώ ότι αν ξεκινήσουμε κάποιους καθαρισμούς δεξιά αριστερά, να καθαρίσουμε κάποια χαντάκια και να κλαδευτούν και κάποια δέντρα ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη ορατότητα εμείς τα βαριά και μεγάλα οχήματα, θα ήταν πιο εύκολη η κυκλοφορία μας. Εάν δούμε λίγο και το όριο ταχύτητας, θεωρώ ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση.
Ερ: Εσείς ποιο όριο ταχύτητας προτείνετε;
Α.Μ.: Για παράδειγμα, μετά το Ζηπάρι προς την πόλη το όριο είναι στα 50 km. Εάν ανέβη στα 70km όπως ήταν, θα μπορούμε να υπολογίσουμε και τους χρόνους των δρομολογίων μας και θα είμαστε πιο άνετοι στην οδήγηση, γιατί, βλέπουμε το κοντέρ, ξεφεύγουμε λίγο, πηγαίνουμε στα 60km, προσπαθούμε να το μειώσουμε, προσπαθούμε να προλάβουμε ένα δρομολόγιο, ένα καράβι, ένα αεροδρόμιο… Το συγκεκριμένο όριο δεν δημιουργεί καλές συνθήκες εργασίας και παράλληλα δημιουργεί και κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ερ: Τίνος αρμοδιότητα είναι ο προσδιορισμός των χιλιομέτρων;
Α.Μ.: Ο επαρχιακός  ανήκει στην περιφέρεια. Μας είπαν ότι θα το εξέταζαν το θέμα. Να σας πω ότι είχα κάνει και πέρσι το συγκεκριμένο αίτημα και μου είπαν ότι θα το συζητούσαν για να δουν τι μπορούν να κάνουν. Έκτοτε δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ή κάποια απάντηση.  Ερ: Για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου τι έχετε να πείτε; Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα;
Α.Μ.: Σε πολλά σημεία πιστεύω ότι η άσφαλτος έχει φθαρεί υπερβολικά. Πρέπει να αντικατασταθούν κάποια κομμάτια, αλλά και σε κάποια σημεία να υπάρχει διάνοιξη, όπως για παράδειγμα είναι ο δρόμος προς το Μαστιχάρι. Εάν γίνουν αυτά, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό δίκτυο.
Ερ: Πριν λίγες μέρες συναντηθήκατε με την Έπαρχο. Ποια ζητήματα θέσατε;
Α.Μ.: Μιλήσαμε για ένα πρόβλημα που υπάρχει στο Πυλί με τους μετανάστες, πώς μπορούμε με κάποια δρομολόγια να εξυπηρετήσουμε ώστε να μην εγκλωβίζονται και να μην υπάρχει μεγάλη κίνηση μέσα στο χωριό. Αν μπορούμε, είτε να μεταφέρουμε τη στάση που υπάρχει στον Άγιο Γεώργιο, είτε να φορτώνουμε έξω από τη δομή. Ένα άλλο ζήτημα ήταν η στάση που υπάρχει στο αεροδρόμιο να μπορέσουμε να την μεταφέρουμε σε πιο εμφανές και ασφαλές σημείο, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης και να την βρίσκει πιο εύκολα και εάν υπάρξει αύξηση των επισκεπτών και των επιβατών μας να αυξήσουμε τα δρομολόγια ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα και πιο συχνά το αεροδρόμιο.
Ερ: Αυτά θα τα υλοποιήσετε;

Α.Μ.: Αυτό προσπαθούμε βάσει νόμου βέβαια. Έχουμε κάνει τα αιτήματά μας, θα τα εξετάσει η κατάλληλη επιτροπή για να μας τα εγκρίνει. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε τη σεζόν για  να πάμε σε ένα καλύτερο σημείο ώστε να μπορούμε και να εξυπηρετούμε καλύτερα και να αυξήσουμε τα δρομολόγια.
Ερ: Αυτό ήταν το επόμενο ερώτημα, διότι, υπάρχουν παράπονα για την μη επαρκή σύνδεση των χωριών με την πόλη αλλά και με το αεροδρόμιο. Τι θα κάνετε πάνω σε αυτό;

Α.Μ.: Θεωρώ ότι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετούμε άψογα και τα χωριά. Το  Μαστιχάρι έχει 14 δρομολόγια, η Καρδάμαινα έχει 16, για τους καλοκαιρινούς μήνες μιλάμε γιατί το χειμώνα όντως υπάρχει θέμα, αλλά εμείς δεν έχουμε μεταφορικό έργο το χειμώνα. Το μοναδικό μεταφορικό μας έργο είναι οι μαθητές. Να σας πω για παράδειγμα, από Κέφαλο ξεκινάει το λεωφορείο το πρωί και μέχρι την πόλη κάτω βαριά να μαζέψουμε 20 άτομα, βαριά βαριά το χειμώνα. Και είναι η καλή μας μέρα αυτή.  Το καλοκαίρι αυξάνουμε τρομερά τα δρομολόγιά μας. Με το αεροδρόμιο έχουμε ένα θεματάκι, το οποίο, όπως σας είπα και πριν, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε γιατί δεν έχουμε στάση. Να σας το πω απλά, είναι σαν να έρχεται το Blue Star στο λιμάνι να δέσει και δεν υπάρχει λιμάνι. Τέτοια παρομοίωση έχω, οπότε, πώς θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο εάν δεν έχει λιμάνι; Πώς θα βρει το λεωφορείο εάν δεν υπάρχει στάση;
Ερ: Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι που ελέγχουν το αίτημά σας θα απαντήσουν σύντομα και θετικά, για να λυθούν αυτά τα ζητήματα.
Α.Μ.: Ακριβώς.
Ερ: Κύριε Μαραγκέ, σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο στόλος σας;

Α.Μ.: Επειδή δουλεύουμε και το χειμώνα, τα αυτοκίνητα δεν τα αφήνουμε 6 μήνες και τα ξεκινάμε πριν την σεζόν. Είναι συντηρημένα άψογα, είναι σε άριστη κατάσταση. Περνάμε και τα ΚΤΕΟ και ελέγχους και τα πάντα γιατί μεταφέρουμε και τα παιδιά το χειμώνα. Όλα τα αυτοκίνητα είναι τελευταίας τεχνολογίας γιατί οι κανονισμοί έχουν αλλάξει πάρα πολύ, οπότε αναγκαζόμαστε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και όλα τα θέματα ασφάλειας που υπάρχουν.  

Ερ: Πόσα λεωφορεία έχετε;
Α.Μ.: Έχουμε 22 λεωφορεία από 50 μέχρι και 62 θέσεων, και 6 mini bus, με ένα από αυτά να έχει ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ.  

Ερ: Κάτι τελευταίο. καταργήθηκε η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και κατ’ επέκταση και η αστική συγκοινωνία. Εσείς ως Ανώνυμη Εταιρεία, τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε;
Α.Μ.: Εμείς είμαστε σε επαφή και με τον δήμο, έχουμε μιλήσει, και είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή το συγκεκριμένο έργο. Εντός εισαγωγικών να σας πω ότι, έχουμε την προτεραιότητα επειδή υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να αναλάβεις ένα τέτοιο έργο. Για το νησί της Κω, το ΚΤΕΛ έχει μια προτεραιότητα όπως π.χ. εκτελούμε χρόνια την συγκοινωνία, έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο, υπάρχει σταθμός, οπότε, έχουμε
και τα εφόδια έχουμε και τις επαφές που μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να αυξήσουμε τον στόλο μας, να φέρουμε και άλλα αυτοκίνητα, να εξυπηρετήσουμε την πόλη της Κω. Είμαστε έτοιμοι, απλά θεωρώ ότι θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις και με τον δήμο ώστε να φτιάξουμε ένα καλό κλίμα και να προχωρήσουμε στο να εκμεταλλευτούμε και εμείς αυτό το κομμάτι της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ.
Ερ: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

Α.Μ.: Για φέτος δεν νομίζω να προλάβουμε. Είναι πολύ λίγος ο χρόνος για να ετοιμαστούμε. Ίσως το λειτουργήσει ο δήμος φέτος και από το επόμενο να αναλάβουμε εμείς.
Ερ: Έχετε κάνει συζήτηση για το εάν ο στόλος του δήμου περιέλθει σε εσάς ή όχι;
Α.Μ.: Σίγουρα κάποια αυτοκίνητα θα φύγουν, γιατί έχουν ημερομηνία λήξεως, συμπληρώνουν το όριο ηλικίας τους. Κάποια, λοιπόν, θα φύγουν και αν κάποια μπορούμε να τα πάρουμε εμείς, εννοείται μαζί και με το έμψυχο υλικό, θα τα καταχωρήσουμε πάνω μας, θα τα πάρουμε εμείς.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Zogas_dimitris