ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 18 Σεπ 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέκτησε την εξουσία με τις εκλογές στις 25.01.2015, είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρον τη δυσαρέσκεια των πολιτών που είχαν υποστεί τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, των δυο πρώτων μνημονίων. Με χαρακτηριστική πολιτική ανευθυνότητα διακήρυττε ότι θα τα καταργούσε όλα και ότι η χώρα θα πορευόταν, όπως πριν την κρίση, χωρίς μνημόνια, εν ειρήνη και ευημερία.

   Η αλήθεια είναι πλέον γνωστή: επί μήνες ο Βαρουφάκης κορόιδευε το σύμπαν και κάθε άλλο παρά διαπραγμάτευση έκανε. Το επιβεβαίωσε ο Τσακαλώτος χωρίς να μασάει τα λόγια του: "Δεν είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες".

     Άλλωστε, κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και η "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ" διαπραγμάτευση που θα έκανε υπερήφανους τους Έλληνες, κατέληξε, μετά την καταστροφική καθυστέρηση των πέντε μηνών, σε δημοψήφισμα, capital controls, κλείσιμο τραπεζών, στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου με πιο επώδυνους όρους από τα δύο πρώτα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σκληρά δαιμονοποιήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Τσίπρας προσφεύγει σ' αυτές τις δεύτερες, μέσα στον ίδιο χρόνο, καταστροφικές για την οικονομία εκλογές όσο γίνεται πιο σύντομα, πριν οι δύστυχοι ψηφοφόροι αισθανθούν στο πετσί τους τα επώδυνα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

        Οι σημαντικότερες καταστροφικές συνέπειες της, για πρώτη φορά, αριστερής διακυβέρνησης είναι:

1. Οικονομία: Ο ελληνικός λαός, με τις επί πέντε χρόνια θυσίες του, έφερε την οικονομία σε ένα σημείο ισορροπίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έδωσε μία κλωτσιά και αυτή κατρακύλησε μέχρις εκεί που βρισκόταν. Τώρα, ο ελληνικός λαός καλείται να  ανέβει πάλι μέχρι την κορυφή του βουνού.

2. Παιδεία: Έχουν γραφεί πολλά για το, όπως έχει αποκληθεί, "σκοτεινό και αδίστακτο υπουργικό δίδυμο" Μπαλτά και Κουράκη στο Υπουργείο Παιδείας. Σαν "έτοιμο από καιρό", το μαρξιστικό αυτό δίδυμο άρχισε αμέσως, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την κατεδάφιση όσων είχαν διορθώσει από τον καταστρεπτικό "νόμο - πλαίσιο" του 1982 οι κυρίες Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου. Προσπάθησαν να καταστήσουν πάλι τους πανεπιστημιακούς χώρους άσυλο για τους αντιεξουσιαστές και άλλους μπαχαλάκηδες.

3. Μεταναστευτικό: Δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ως Υπουργού Μετανάστευσης. Είχε μακρά πορεία ως ακροαριστερή ακτιβίστρια και δικηγόρος - συνήγορος υπεράσπισης των δικαιωμάτων μεταναστών, τοξικομανών, τρομοκρατών κλπ. Τη δραστηριότητα αυτή θεώρησε ότι μπορούσε να συνεχίσει ως υπουργός, υπερασπιζόμενη όχι τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και το δημόσιο συμφέρον, αλλά τα δικαιώματα των μεταναστών, πάντα δε υπό το πνεύμα των αριστερών ιδεοληψιών της. 

Η κ. Χριστοδουλοπούλου κατάργησε τα καταλύματα της Αμυγδαλέζας, όπου οι μετανάστες είχαν μία στοιχειώδη στέγαση και διατροφή, χωρίς να νοιάζεται για την μετέπειτα στέγασή τους και σίτισή τους. Και όταν οι μετανάστες γέμισαν τις πλατείες της πρωτεύουσας, είπε το περίφημο: "απλώς λιάζονται για λίγες μέρες στις πλατείες και μετά εξαφανίζονται", προκαλώντας γενική θυμηδία. Θα μας λείψει η Τασία!

4. Ασφάλεια: Ούτε η τοποθέτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου ως Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν τυχαία. Και εκείνος ήταν συνήγορος τρομοκρατών και πάσης φύσης εγκληματιών υπό το πρίσμα των αριστερών ιδεοληψιών του. 'Έτσι, πρώτο μέλημά του ήταν η αθρόα αποφυλάκιση βαρυποινιτών (γνωστός ως νόμος Παρασκευοπούλου)

Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, σε άρθρο του στην "Καθημερινή" της 26.7.15, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα ως "το χειρότερο υπουργικό συνονθύλευμα που γνώρισε τούτη η χώρα".

    Ο παλαίμαχος αριστερός διανοούμενος και αγωνιστής (επί πέντε χρόνια φυλακές και εξορίες) Δημήτρης Ραφτόπουλος, σε άρθρο–συνέντευξη στην "Καθημερινή" της 30.8.15 γράφει: "Επιμένουν στο ψέμα, τον άκρατο λαϊκισμό και την κρατικιστική τους ιδεοληψία. Πρόκειται για τη χειρότερη κυβέρνηση της Δημοκρατίας, και την πιο παλαβή".

Στην τρέχουσα κατάσταση, μόνο η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως κόμμα ευθύνης, έχοντας κάνει αυστηρά  την  αυτοκριτική μας, ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε θεματοφύλακες της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, αποδεχόμενοι κάθε τι  θετικό που γίνεται και απορρίπτοντας παράλληλα ότι  φέρνει σε κίνδυνο την πορεία αυτή.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!

Zogas_dimitris