Πολιτική Τετ 18 Νοε 2015

«Στην παράταξή μας δεν χωράνε πολιτικοί τακτικισμοί, δεν χωράει ο πολιτικός εμπαιγμός, δεν χωράει η μικροπολιτική»

 

Δήλωση της Επικεφαλής του Οράματος, Ιωάννας Ρούφα, κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξης:

«Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ως Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θεωρώ επιβεβλημένο να συνεχίσω να πολιτεύομαι με απόλυτη ειλικρίνεια προς τους συνδημότες μου, αγάπη για τον τόπο μου και πίστη στις αρχές μου.

Το ΟΡΑΜΑ, από το Σεπτέμβριο του 2014 μέσα από μία ανανεωμένη και συλλογική ηγεσία, γύρισε σελίδα. O νέος Κανονισμός λειτουργίας θεσμοθετεί τη συλλογικότητα, τη σύνθεση και την εξωστρέφεια. Το ΟΡΑΜΑ είναι ξανά στο προσκήνιο με αναθεωρημένη διακήρυξη αρχών και θέσεων.

Όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ «οι θέσεις μας πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες, σαφείς και ξεκάθαρες». Με βάση τις αρχές και τις θέσεις μας επιδιώκουμε να χτίσουμε μιαν σχέση εμπιστοσύνης με ολόκληρη την κοινωνία της Κω. Στην παράταξή μας δεν χωράνε πολιτικοί τακτικισμοί, δεν χωράει ο πολιτικός εμπαιγμός, δεν χωράει η μικροπολιτική.

Δεν χωράνε τα «παρών» για να μην πούμε όχι.

Δεν χωράνε  τα «παρών» για να μην πούμε ναι.

Δεν χωράνε προσωπικές στρατηγικές ούτε και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Δεν χωράνε ομαδοποιήσεις ούτε αλλαγή στάσης την τελευταία στιγμή.

Δεν χωράνε στρεβλές αντιλήψεις για μείζονα θέματα όπως η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Δεν χωράνε αναχρονιστικές αντιλήψεις που υποτιμούν τον πολιτικό ρόλο της γυναίκας.

Η παράταξή μας έχει θέσεις και προτάσεις τις οποίες, ισότιμα, συνδιαμορφώνουν όλα τα μέλη και όχι μόνον οι αιρετοί. Δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ένας ψηφοθηρικός - εκλογικός μηχανισμός, μια ανομοιογενής ομάδα, ένα μίγμα με λίγο απ’ όλα. Η παράταξη θα πορευτεί χωρίς να παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από τις αρχές της γιατί πολιτικά είναι δυνατή.

Οι πολίτες έχουν το απόλυτο δικαίωμα να μας επιλέξουν ή να μας απορρίψουν. Εγώ όμως δεν έχω το δικαίωμα να τους κοροϊδέψω.

Οι διαφοροποιήσεις που προέκυψαν σε επίπεδο Συλλογικών Οργάνων του Δήμου μας (Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο) από συναδέλφους εκλεγμένους με το Όραμα δεν επιτρέπουν την κοινή συμπόρευση καθώς αλλοιώνουν το στίγμα μας.

Με απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου, στη προσφορά του αλλά και στη διαφορετική άποψη, ζητώ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της παράταξης, τις παραιτήσεις εκείνων που έχουν, κατ’ επανάληψη, παρεκκλίνει από τις αρχές και τις θέσεις της παράταξης.

Αποδέχομαι δε και την ανεξαρτητοποίησή τους εφόσον θεωρούν ότι η θέση του δημοτικού συμβούλου εκχωρήθηκε και δεν κερδήθηκε συλλογικά από την παράταξη.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για την ομόφωνη εξουσιοδότησή τους καθώς και για το πείσμα αλλά και την πεποίθησή τους ότι το ΟΡΑΜΑ μέσα από τη νέα του συλλογικότητα δεν μπορεί παρά να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Με τιμή,

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Κω».

 

Zogas_dimitris