Πολιτική Πεμ 3 Δεκ 2015

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και την Υπουργό Τουρισμού

 

 

Σειρά συναντήσεων είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων και υπουργούς της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από την κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, επιχειρώντας να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες λειτουργίας hot spot στο νησί της Κω.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Αθ. Παφίλη, ο οποίος έδειξε πλήρως ενημερωμένος για το πρόβλημα, κατανοώντας τις ανησυχίες και την αγωνία των πολιτών της Κω.

 Ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή, ο οποίος συμμερίστηκε απόλυτα τους προβληματισμούς και τις θέσεις του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού. Στη συνάντηση, που ήταν παρών και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στη δημιουργία κέντρου παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω, που αποτελεί τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε την ανάγκη να κλείσει οριστικά το ζήτημα της δημιουργίας hot spot στην Κω, αφού η συντήρηση του δημιουργεί προβλήματα στις κρατήσεις και στον τουρισμό. Ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλία και τόνισε ότι καμία χώρα δεν θα θυσίαζε τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό, προκειμένου να τον μετατρέψει σε ένα ανεξέλεγκτο κέντρο παραμονής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Στη συνέχεια ο κ. Κυρίτσης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία δεσμεύθηκε να αναδείξει το θέμα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ταυτίστηκε πλήρως με τις θέσεις του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Σήμερα το μεσημέρι στις 14.30, ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης θα έχει συνάντηση με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε δήλωση του ο κ. Κυρίτσης τονίζει:

‘’Το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων συμμερίζεται τις θέσεις και τις ανησυχίες του Δήμου Κω και των φορέων του νησιού.

Ζητήσαμε συνάντηση από τον Πρωθυπουργό και από τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να αναζητήσουμε με διάλογο και λογική.

Η λύση δεν είναι να μετατρέπεις τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, που είναι η Κως, σε ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο καταυλισμό.

Γνωρίζω ότι κάποιοι ακραίοι κύκλοι, που δεν ανέχονται τη διαφορετική άποψη, με έχουν στοχοποιήσει. Να τους ενημερώσω ότι δεν φοβάμαι και ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα της Κω να παραμείνει τουριστικός προορισμός.’’

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Zogas_dimitris