ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Δευ 16 Μαϊ 2016

Η Πολιτική Γραμματεία της παράταξης #Δίεση, αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου να μετακινήσει έξι υπαλλήλους του ΔΗΡΑΣΚ σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

#Δίεση : Η καμπάνα του Εφετείου δεν θα αργήσει να ακουστεί!

Η απόφαση μετακίνησης των έξι εργαζομένων του ΔΗΡΑΣΚ σε υπηρεσίες του δήμου καταδεικνύει ότι ο μοναδικός στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η στελεχική αποψίλωση του ραδιοτηλεοπτικού μέσου και η βίαιη μετατροπή του σε ελεγχόμενο παραμάγαζο δημοτικής προπαγάνδας.

Επιπλέον, το ανεδαφικό αφήγημα του δημάρχου, αυτό που συσχέτιζε την ανάγκη εξυγίανσης του ΔΗΡΑΣΚ με την εξοικονόμηση πόρων επ’ ωφελεία των δημοτών, καταρρέει με πάταγο. Η μισθοδοσία των έξι μετακινούμενων υπαλλήλων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου, στον ίδιο βαθμό που αυτός επιβαρυνόταν μέχρι πρότινος μέσω της ετήσιας επιχορήγησης του σταθμού. Στην ουσία, αν κανείς συνυπολογίσει και τις ενεργές συμβάσεις του ΔΗΡΑΣΚ με διάφορους εξωτερικούς συνεργάτες αντιλαμβάνεται ότι το έμμεσο κόστος του σταθμού αυξάνεται κατακόρυφα.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που σύντομα θα αναδειχθεί πλήρως με την επικείμενη δικαίωση των 13ών εργαζομένων από το Εφετείο, είναι το ύψος της προκληθείσης ζημίας που υπέστη (και συνεχίζει να υφίσταται) ο δήμος, εξαιτίας των τραγελαφικών χειρισμών της διοίκησης του σταθμού και της δημοτικής αρχής.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου, νόμιμοι και ενεργοί υπάλληλοι μιας δημοτικής επιχείρησης αναμένεται να αποζημιωθούν, νομίμως και στο ακέραιο, για εργασία την οποία ουδέποτε προσέφεραν, εξαιτίας της αυταρχικής στάσης που επέδειξε απέναντί τους η διοίκηση.

Οι δημότες της Κω να είναι βέβαιοι ότι η #Δίεση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου η ευθύνη της αποζημίωσης των υπαλλήλων να καταλογιστεί εξολοκλήρου στους πολιτικούς υπεύθυνους αυτού του πρωτοφανούς διοικητικού και πολιτικού φιάσκου.

Η αυθαιρεσία, η αντιδημοκρατικότητα και η αλαζονεία έχουν και τα όριά τους.

Σε καιρό ανελέητης κρίσης, ο σεβασμός προς τα χρήματα των δημοτών και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος οφείλουν να είναι απαράβατοι πολιτικοί και ηθικοί κανόνες.

Οι δημότες της Κω να είναι επίσης σίγουροι ότι σε τρία χρόνια, όταν πια η δημοτική αρχή θα αποτελεί οριστική παρένθεση για τον τόπο, ο ΔΗΡΑΣΚ θα επαναλειτουργήσει όπως αρμόζει στην ιστορία του και στην πολύχρονη κοινωνική προσφορά του. Σύγχρονος, ανοιχτός στην αντίθετη άποψη, και ελεύθερος από κάθε είδους αγκύλωση ή άλλη εξάρτηση.

Η φωνή των δημοτών της Κω δεν θα σωπάσει έτσι εύκολα, ας το καταλάβουν αυτό όλοι.

 

# Γραφείο Τύπου

 

Zogas_dimitris