ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 8 Μαρ 2019

Β. Παντελίκιζη: «Στόχος των εργαζόμενων είναι να κλείσει ο ΔΗΡΑΣ»

Ι. Ρούφα: «Η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Κ. Μακρή: «Είναι επικίνδυνο να μεταφέρετε την ευθύνη της διαχείρισης στους εργαζόμενους»Α. Πατούρης: «..τα προηγούμενα γραφεία ήταν τεκέδες. Αυτό ήταν το πρότυπο του ΔΗΡΑΣΚ»

Γ. Κυρίτσης: «Ο πλούτος του ΔΗΡΑΣΚ είναι η συχνότητα που κάποιοι θέλουν να την πάρουν»

 

Ιδιαίτερα σκληροί χαρακτηρισμοί, πρωτοφανείς για τα τοπικά μας δεδομένα, συμπεριλάμβανε η «συζήτηση» για  την έγκριση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου ΔΗΡΑΣΚ οι οποίες αφορούσαν στην έγκριση εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2018 και στην τροποποίηση της συστατικής πράξης της δημοτικής επιχείρησης (καταστατικό).

Β. Παντελίκιζη: «Στόχος των εργαζόμενων είναι να κλείσει ο ΔΗΡΑΣ»

Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του Μέσου Βάσω Παντελίκιζη, αναφέρθηκε ονομαστικά στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης (αμοιβές προσωπικού, πληρωμές σε ασφαλιστικά ταμεία και ταμεία του δημοσίου, πληρωμές στην digea, την αμοιβή λογιστή, επικοινωνίες, αναλώσιμα, καθώς και χρέη παρελθόντων ετών) χωρίς όμως να αναφερθεί και στα αντίστοιχα ποσά, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις της Ι. Ρούφα και της Κ. Μακρή. Ενημέρωσε όμως πως, τα έσοδα από τις διαφημίσεις για το 2018, ήταν 8.033 ευρώ και ακόμα πως, το ίδιο έτος έγιναν 1300 ρεπορτάζ και πάνω από 120 επικαιρότητες.

Μιλώντας για την ενημέρωση της κοινωνίας, εξέφρασε την άποψη πως, «…ενημέρωση που δεν θα την είχαν οι συμπολίτες μας και ρεπορτάζ που δεν θα είχαν δανειστεί τα άλλα τοπικά ΜΜΕ για να τα προβάλλουν στις σελίδες τους αν δεν είχε σηκώσει το φορτίο της παραγωγής του ΔΗΡΑΣΚ η μια και μοναδική εργαζόμενη, αρνούμενη να κάνει επίσχεση εργασίας, σεβόμενη τους συμπολίτες, σεβόμενη το Μέσο των Κώων. Αρνήθηκε να κλείσει ο Σταθμός, αρνήθηκε να σταματήσει η ενημέρωση των Κωων, συνέχισε να κάνει τη δουλειά της με αυταπάρνηση. Είναι η Μαρία Παπαζαχαρίου που όσο και να μην θέλει τα εύσημα, πρέπει να της αναγνωρίσουμε την αγάπη και το πάθος της για την επιχείρηση και τους συμπολίτες μας, την οποία της ανταποδίδουν καθημερινά. Πρέπει όμως να της την αναγνωρίσουν κι αυτοί που έκαναν την κατάσχεση στο δήμο εις χείρας τρίτου, με σκοπό να κατάσχουν τα 150.000 ευρώ της επιχορήγησης για να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι, γιατί, αν δεν κρατούσε τότε τον Σταθμό η Μαρία, δεν θα είχαν κάτι να κατάσχουν σήμερα. Θα είχαν κλείσει τον ΔΗΡΑΣ».

Η κα Παντελίκιζη προχωρώντας παραπέρα, είπε: «Δεν τα κατάφεραν τότε να κλείσουν τον Σταθμό και προσπαθούν με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, αυτοί που λένε ότι είναι όμηροι, να κλείσουν το Σταθμό. Είναι όμηροι των δικών τους πράξεων γιατί, όταν τους κατέβαλε η επιχείρηση τα χρήματα για να επιστρέψουν και να εργαστούν, η μόνη τους προσπάθεια ήταν  να ψάχνουν τρόπους να κλείσουν το Μέσο και όχι να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για την αύξηση των εσόδων και την επιβίωσή του. Οι επιχειρήσεις επιχειρούν, δεν επιχορηγούνται από τους πολίτες. Οι κλήσεις απολογίας, πολλές. Αλλά πάντα τις ακολουθούσαν επίσχεση εργασίας, αγωγές, εξώδικα. Άρα, ο στόχος τους παραμένει ο ίδιος. Να κλείσουν τον Σταθμό. Γιατί άραγε;».

Η πρόεδρος της διοίκησης, αναφέρθηκε επί μακρόν στις προσπάθειες των εργαζόμενων «να κλείσουν τον Σταθμό», ενώ δεν παρέλειψε να συγκρίνει την τωρινή επιχορήγηση με την παλιά, ήτοι, τα τελευταία πέντε έτη ήταν συνολικά 750.000 ευρώ (150.000 ευρώ ανά έτος), ενώ επί «Οράματος» ήταν 500.000 ευρώ ανά έτος. «Το ποσό θα έφτανε στα 2,5 εκ. ευρώ στα πέντε έτη. Έγινε μια εξοικονόμηση χρημάτων 1.750.000 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολικά κτίρια, ειδικό νηπιαγωγείο και όχι μόνο. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν έμειναν στα χαρτιά, έγιναν πράξεις. Είναι τιμή μου που συμμετέχω στη δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γιώργο Κυρίτση».

 

Ι. Ρούφα: «Η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας»

Για «απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας» έκανε λόγο η κα Ρούφα, υπενθυμίζοντας πως, στην πρώτη του θητεία ο κ. Κυρίτσης προχώρησε στην τροποποίηση του ΦΕΚ, αυξάνοντας την επιχορήγηση του ΔΗΡΑΣΚ στα 600.000 ευρώ δυνητικά. «Από πού γλιτώσατε χρήματα; Έχετε κάνει τους εργαζόμενους λάστιχο, τους παίρνετε από τον ΔΗΡΑΣΚ, τους πάτε στο δήμο. Δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι από τον δήμο; Άρα, πώς γλίτωσε χρήματα ο δήμος; Από πού κάνατε οικονομία; Μήπως γλιτώσατε χρήματα από την περίοδο της επίσχεσης; Υπάρχει δεδικασμένο, όλα θα τα πληρώσετε» είπε αρχικά.

«Ποιοι ήθελαν να κλείσουν τον ΔΗΡΑΣ; Οι εργαζόμενοι; Καλά, δεν ντρεπόμαστε λιγάκι να το λέμε αυτό; Εσείς θέλατε να κλείσετε τον ΔΗΡΑΣ» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην περικοπή της επιχορήγησης, τονίζοντας πως, «το κάνατε αυτό, ενώ γνωρίζατε ότι χρειάζεστε 320.000 ευρώ για την μισθοδοσία», σημειώνοντας πως, τα χρέη της δημοτικής επιχείρησης είναι πάνω από 1 εκ. ευρώ ενώ εκκρεμούν και δικαστικές αποφάσεις. «Κατηγορείτε τους εργαζόμενους που πήγαν να πάρουν τους μισθούς που τους χρωστάτε από το 2015. Έχετε κατανοήσει σε τι κατάσταση έχετε φέρει και τους εργαζόμενους και το Μέσο; Εσείς πήρατε την απόφαση και τώρα σέρνεστε στην κυριολεξία να την ανακαλέσετε γιατί καταλάβατε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε αυτή σας η τακτική».

Συνεχίζοντας η κα Ρούφα, αναρωτήθηκε, αφού η διοίκηση ήθελε να αυξήσει τα έσοδα από τις διαφημίσεις, γιατί το πρώτο που έκανε ήταν να παροπλίσει τους εργαζόμενους; «Τι από όλα αυτά που είπατε δεν αντικρούεται από την απτή πραγματικότητα; Επιδιώκετε την αυτοαθώωσή σας, την ώρα που η δικαιοσύνη σας έχει καταδικάσει. Δηλαδή, όλα αυτά που έχετε κάνει, δεν σας έχουν προβληματίσει; Πήρατε μια απόφαση συνειδητή και επιβάλατε ζημία και αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω είναι το πώς το επιτρέπετε να γίνει αυτό και τι εγκαθιδρύει στην κοινωνία και στην ψυχολογία της. Ενοχοποιείτε τους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι είναι οι εγκληματίες και θέλετε να τους διαχωρίσετε; Επιβραβεύετε κάποιους που δεν κάνανε επίσχεση. Η επίσχεση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου από τη στιγμή που δεν πληρώνεται. Δεν γνωρίζατε από τη στιγμή που μειώσατε τον προϋπολογισμό ότι, αυτό θα επέλθει; Και λέτε στον κόσμο ότι, αν δίναμε την επιχορήγηση που έδινε η προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν θα είχε γλιτώσει ο δήμος αυτά τα χρήματα. Από πού τα γλιτώσατε; Δεν πληρώνει ο δήμος τους δημοσιογράφους που έχει στείλει στο ληξιαρχείο, στη δημοτική αστυνομία… που τους βάλατε εκεί για να μην φαίνονται και να μην ακούγονται; Δεν πληρώνει ο δήμος τις δικαστικές αποφάσεις; Δεν πληρώνει ο δήμος όλη αυτή την κακή λειτουργία; Πού είναι ο παιδικός σταθμός που θα κάνατε στην Κέφαλο; Όλα αυτά είναι πρακτική διοίκησης; Είναι φιλοσοφία; Είναι στάση πολιτική;».  

Τέλος, αφού αναρωτήθηκε εάν έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση έχει περιέλθει το Μέσο, κατέληξε: «Δεν υπάρχει τίποτα για να ψηφίσουμε, γιατί όλα είναι μηδενικά και υπάρχουν μόνο τεράστια χρέη, ευθύνες και αποφάσεις δικαστηρίων που σας ενοχοποιούν ως διοίκηση. Λυπάμαι που ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή δεν έχετε κατανοήσει τι ψηφίσατε και τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι επιλογές σας». 

Κ. Μακρή: «Είναι επικίνδυνο να μεταφέρετε την ευθύνη της διαχείρισης στους εργαζόμενους»

«Το ότι εμμένετε στην επιχειρηματολογία που αναπτύξατε αρχικά όταν ξετυλίγατε το κουβάρι της επίθεσης εναντίον των εργαζόμενων και στην τακτική σας να απαξιώσετε και να κλείσετε τελικά ένα Μέσο, δείχνει και το πόσο επικίνδυνοι είσαστε, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που έχετε η οποία δεν αλλάζει» είπε η κα Μακρή, προσθέτοντας: «Αυτά τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματολογείτε με έναν λαϊκισμό απαράδεκτο».

Συνεχίζοντας την κριτική της, ανέφερε πως, η δημοτική αρχή γνώριζε εξ’ αρχής το πώς λειτουργεί το Μέσο, το λειτουργικό του κόστος, την οικονομική συγκυρία, κ.λ.π. «Εδώ, κάνετε το μαύρο άσπρο και θέλετε να μας πείσετε για το αντίθετο. Το επιχείρημά σας ότι, θα μπορούσε η διαφήμιση να ανταπεξέλθει σε αυτό το έξοδο, απορρίπτεται. Το άλλο επικίνδυνο για εμάς είναι ότι, μετακυλύετε στους εργαζόμενους την ευθύνη διοίκησης του Μέσου. Την πολιτική ευθύνη την έχετε εσείς. Εσείς ήσασταν που δεν ανταποκριθήκατε στα καλέσματα για συζήτηση και διαβούλευση με τους εργαζόμενους, ακόμα και σε προτάσεις τους… Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε να μεταφέρετε την ευθύνη της διαχείρισης στους εργαζόμενους» τόνισε.

Εξηγώντας τα περί λαϊκισμού, είπε: «Είχατε αναφέρει ότι θα εξοικονομηθούν πόροι για να χτιστούν σχολεία. Στην ημερίδα της Β’ ΕΛΜΕ, ακούσαμε ότι, αυτό το είπε ο δήμαρχος χωρίς να το σκεφτεί, δεν το εννοούσε. Όμως, έρχεστε εσείς πάλι σήμερα και ξαναλέτε ότι, η μείωση της επιχορήγησης έγινε για να εξοικονομηθεί χρήμα. Δηλαδή λέτε ότι, το έξοδο δημιουργείται στο δήμο από την υποχρέωσή του να καταβάλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, κόστος είναι ο εργαζόμενος. Να ποια είναι η πολιτική σας κατεύθυνση και η στρατηγική σας, που λέει ότι, ο εργαζόμενος είναι κόστος, είναι εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα του δήμου, για να γίνει ο δήμος πιο καλός επιχειρηματίας και να υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα. Κόβετε τη μπουκιά από το στόμα των εργαζομένων για να δώσετε σε κάποιους άλλους. Τι κάνετε; Ανακυκλώνετε τη φτώχεια; Αυτό θέλετε να ψηφίσουμε, αυτή τη λογική; Δεν μπορούσε να ψηφίσουμε κάτι στη λογική και στην κατεύθυνση του οποίου είμαστε αντίθετοι» κατέληξε.

Α. Πατούρης: «..τα προηγούμενα γραφεία ήταν τεκέδες. Αυτό ήταν το πρότυπο του ΔΗΡΑΣΚ»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του μέλους του δ.σ. του ΔΗΡΑΣΚ Αριστοτέλη Πατούρη, ο οποίος επιτέθηκε στην κα Μακρή, λέγοντας πως, δεν μπορεί να την παρακολουθήσει διότι, «κάνει συνειρμούς και κάτι επιχειρηματολογίες οι οποίες είναι όχι πονεμένες, είναι στιγματισμένες από την πολιτική της κουλτούρα». «Κυρία Μακρή ξετυλίξατε μια επιχειρηματολογία η οποία ήταν εντελώς έωλη. Θέλετε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ το χρόνο και οι άνθρωποι αυτοί να μην δουλεύουν με το πρόσχημα ότι τους κατοχυρώνει η νομοθεσία;» είπε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Παράλληλα, επιτέθηκε στους εργαζόμενους, λέγοντας πως, «τα προηγούμενα γραφεία ήταν τεκέδες. Αυτό ήταν το πρότυπο του ΔΗΡΑΣΚ που είχαν αναπτύξει οι προηγούμενοι… Μιλούσαμε για τρώγλη, μιλούσαμε για χαλκείο εκεί μέσα… Άμα θέλετε να τα δίνετε (τα 500.000 ευρώ), να τα δίνετε από την τσέπη σας και αυτή την μπουρδολογία που αναπτύξατε σήμερα, αυτό το ανακάτεμα στο μπλέντερ και τις παλινδρομήσεις στην επιχειρηματολογία σας, αφήστε τα, κρατήστε τα». Καταλήγοντας, είπε πως, είχαν κάνει ένα μοντέλο λειτουργίας του Μέσου, ενώ όταν είχαν αναλάβει δεν βρήκαν αποδείξεις είσπραξης, καρτέλες, τιμολόγια κ.ά. «Ψάχνουμε ακόμα να βρούμε μηχανήματα, να βρούμε καταγραφή… και έρχονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι, εξ αριστερών μου, να μας κατηγορήσουν ότι έχουμε ισοπεδώσει ποιο; Το ισοπεδωμένο; Σε ποιους τα λέτε. Σε αφελείς; Είστε βαθιά νυχτωμένοι».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του Μέσου η πρόεδρος, είπε πως, «για το 2018,  τα έξοδα για το προσωπικό είναι 143.591 ευρώ». Όσο για τα έσοδα από διαφημίσεις όταν ανέλαβε τη διοίκηση, ήταν 16.000 ευρώ, «αλλά εργαζόντουσαν 14 άτομα, ενώ τώρα στο τμήμα διαφημίσεων κάνουν κι άλλες δουλειές και είναι μόνο 1 άτομο», συμπληρώνοντας πως, τότε, οι αμοιβές του προσωπικού ήταν 340.000 ευρώ. «Ήταν πολύ εύκολο να μαζέψουν πολλά έσοδα από τις διαφημίσεις, ήταν πάρα πολλά τα άτομα, μπορούσαν να τρέξουν όλοι στις διαφημίσεις» σημείωσε.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Όσο για το δεύτερο θέμα, της τροποποίησης του καταστατικού, ακολουθήθηκε περίπου η ίδια αντιμετώπιση, με την κα Παντελίκιζη να αναφέρει πως, η τροποποίηση του καταστατικού είχε περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το 2016 με αντίστοιχη πρόταση 300.000 ευρώ, αλλά δεν την είχε εγκρίνει ο Επίτροπος. Ενημέρωσε πως, ζητά την τροποποίηση του άρθρου 7 (ποιού όμως ΦΕΚ, δεν ανέφερε), για επιπλέον εφάπαξ επιχορήγηση με 300.000 ευρώ για πληρωμή οφειλών, χωρίς όμως να αναφέρει αναλυτικά το ποιες είναι αυτές οι οφειλές. Η κα Ρούφα, αφού ζήτησε αποσαφήνιση του τι ψηφίστηκε στο δ.σ. του ΔΗΡΑΣ και επεσήμανε πως, τα 300.000 ευρώ «δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο», έκανε λόγο για «απέλπιδα κίνηση που δεν ξέρουμε αν θα περάσει», για να καταλήξει καταθέτοντας την εξής πρόταση: «Ψηφίζουμε την επαναφορά της επιχορήγησης τουλάχιστον σε ότι αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων, με ετήσια χρηματοδότηση 320.000 ευρώ».

Από την πλευρά της η κα Μακρή, ανέφερε πως, η ευθύνη για τη λειτουργία του ΔΗΡΑΣ μοιράζεται σε όλες τις δημοτικές αρχές, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη πρότασή της, ήτοι, να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να πληρώνονται μέσα από τους ΚΑΠ. «Μπορεί η θέση μας να μην ικανοποιεί τους εργαζόμενους, όμως εμείς στεκόμαστε σταθερά δίπλα στο δικαίωμά τους για εξόφληση των οφειλών τους χθες… Η λύση  αυτού του ζητήματος θα είναι, η μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις μόνιμες σε θέσεις ή σε οργανισμό που μπορεί να δημιουργήσει ο δήμος, που μέσα από εκεί μπορεί να δίνεται το δικαίωμα της ύπαρξης δημοτικού Μέσου».  

Γ. Κυρίτσης: «Ο πλούτος του ΔΗΡΑΣΚ είναι η συχνότητα που κάποιοι θέλουν να την πάρουν»

Το θέμα έκλεισε ο δήμαρχος, ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε εν πολλοίς στο «ιστορικό» του ΔΗΡΑΣ, μη εξαιρώντας την προσπάθεια του κ. Καΐσερλη για «αυτοδιαχείριση του Μέσου» με την οποία συμφωνούσε και ο ίδιος, που όμως δεν πέτυχε, ενώ ανέφερε πως, χρέη προς Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ, υπάρχουν από το 2010. Τόνισε πως, κάθε χρόνο υπήρχε καθυστέρηση 2-3 μηνών στη μισθοδοσία των εργαζόμενων, όμως, «το 2015 εξανέστησαν μέχρι να έρθει η έγκριση του Επιτρόπου, η οποία καθυστέρησε γιατί σε μας έλαχε ο κλήρος να κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι πριν από εμάς» είπε, αναφερόμενος στην επιβαλλόμενη αλλαγή του καταστατικού. Αναρωτήθηκε δε «είναι εργαζόμενος αυτός που από τον Απρίλιο του 2015 είναι σε επίσχεση; Γιατί θα πρέπει ο πολίτης της Κω να τον πληρώσει αφού δεν είναι εργαζόμενος, έχει και επιχείρηση… Εάν η νομοθεσία το κρίνει, θα πληρωθεί». Συμπλήρωσε δε πως, «στη λογική της αύξησης της επιχορήγησης, δεν δέχονται να πληρωθούν από την επιχορήγηση οι εν επισχέσει ευρισκόμενοι, αλλά προχωρούν σε κατάσχεση εις βάρος του δήμου για να μην πληρωθούν οι πραγματικά εργαζόμενοι».   

Δεν παρέλειψε να σημειώσει πως, στην πρώτη του συνάντηση με τους εργαζόμενους (Κυριακή των Βαΐων του 2015) για να βρεθεί συμβιβαστική λύση, οι μόνοι που είχαν καταθέσει πρόταση ήταν η Μαρία Πολίτου και ο Ντίνος Γιαννάκος, όπως επίσης πως, εκείνη την περίοδο μεγάλοι επιχειρηματικοί εκδοτικοί όμιλοι έκλειναν τα Μέσα τους και απέλυαν εργαζόμενους. «Εμείς λέμε ότι, οι άνθρωποι που δουλεύουν πρέπει να πληρώνονται και μέχρι να δούμε αν υπάρξει η νομοθεσία, να τακτοποιηθούν όλοι και να μη χάσει κανείς τη δουλειά του».

Εν κατακλείδι, ο δήμαρχος υποστήριξε πως, «το Μέσο πρέπει να επιβιώσει, γιατί κάποιοι άλλοι επιβουλεύοντο εξ αρχής τη συχνότητα. Ο πλούτος του είναι η συχνότητα, κάποιοι ήθελαν να την πάρουν. Δεν θα την χαρίσουμε σε κανέναν, θα την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια», ενημερώνοντας πως, έκανε πρόταση στο υπ. Εσωτερικών να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να δίνει το δικαίωμα στους δήμους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις επιχειρήσεών τους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Όσο για τη δικαστική διαμάχη, υποστήριξε πως, η πρόεδρος δεν έχει ποτέ προσφύγει κατά εργαζόμενου, αλλά η διοίκηση του Μέσου αμυνόμενη έκανε αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις προς ΙΚΑ και Δ.Ο.Υ. προκειμένου να μην μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, για να μπορεί να δοθεί η επιχορήγηση, γιατί, για να βγει το πρώτο ένταλμα θα πρέπει να έχουν μπει σε ρύθμιση οι υποχρεώσεις. Αύριο θα μπουν οι 150.000 ευρώ για να βγει η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και τα υπόλοιπα θα πάνε να τα κατάσχουν αυτοί που δεν δουλεύουν» είπε, προσθέτοντας πως, με την επιπλέον επιχορήγηση των 300.000 ευρώ, «θα φύγει ο βραχνάς των υποχρεώσεων προς ΙΚΑ, προς Δ.Ο.Υ, προς τρίτους και μετά να δούμε τι θα γίνει με το Μέσο. Αυτή είναι η πρόταση, αυτά καλύπτουν τα λεφτά. Και βέβαια, επειδή θα κατάσχουν τα 130.000 ευρώ, να δοθούν και κάποια άλλα να πληρωθούν οι άνθρωποι που δουλεύουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε στην παλιά επιχορήγηση, δεν την εγκρίνει κανένας. Και αν εγκριθούν τα 300.000, χαριστικά θα εγκριθούν. Λέμε αυτό που λέει η κα Αχτσιόγλου, ότι δηλαδή, δεν αρνούμαστε τα δεδουλευμένα, το Μέσο κάνει κάθε προσπάθεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Zogas_dimitris