ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1930

Πολιτική Τετ 25 Φεβ 2015

«Η πρώτη δημόσια παρουσίαση της ανακαινισμένης  αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στους πολίτες μας, θέλουμε να έχει μια νέα διάσταση και ένα ευρύτερο περιεχόμενο και θεωρούμε χρήσιμο να απευθυνθούμε στην Λυκειακή  μας κοινότητα που είναι οι αυριανοί δημότες μας» έγραφε η πρόσκληση του προέδρου του Σώματος Νίκου Μυλωνά.

Με αυτό το σκεπτικό και με αφορμή ότι, φέτος είναι η επέτειος των 100 χρόνων από την δημοσίευση της θεωρίας της σχετικότητας και σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία του ΟΗΕ γιορτάζεται το γεγονός με διάφορες εκδηλώσεις, η δημοτική αρχή απεύθυνε κάλεσμα στα λύκεια του νησιού, καλώντας «περίπου 30 μαθητές της Β’ ή της Γ’ Λυκείου», όπου, όπως αναφερόταν στο σχετικό κάλεσμα,  «θα προβάλουμε ένα ντοκιμαντέρ 15 -20 λεπτά και μετά ή πριν οι συνοδοί καθηγητές θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τους μαθητές για την σημασία της θεωρίας της σχετικότητας στην ζωή μας. Η διαδικασία που θα κρατήσει συνολικά 30 - 40 λεπτά».

«Δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε πολιτικά το γεγονός. Το μήνυμα που θέλουμε να πάει στην κοινωνία μας είναι σαφές: ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο ανοίγονται στην νέα γενιά: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ. Η αίθουσα του Δ.Σ. υποδέχεται τιμητικά τους αυριανούς δημότες με μια παρουσίαση ενός παγκοσμίου επιστημονικού γεγονότος σηματοδοτώντας ότι η πολιτική είναι δύναμη που ανοίγει ορίζοντες στην κοινωνία μας στην επιστήμη, στον κόσμο, στο μέλλον». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την παρουσία μαθητών, καθηγητών, του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων.

 

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Γ. Κυρίτση

«Η αίθουσα θα είναι προσβάσιμη σε πολίτες και φορείς του νησιού»

 

«Φίλες και Φίλοι

Κύριε Πρόεδρε

Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω στη νέα αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τους νέους και τις νέες της Κω. Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με το άνοιγμα στο κοινό της ανακαινισμένης αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή η αίθουσα δεν θα αποτελεί πλέον άβατο, δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μαυσωλείου. Θα είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και τη συμμετοχή. Θα είναι προσβάσιμη σε πολίτες και φορείς του νησιού. Δεν θα λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, θα φιλοξενήσει το θεσμό της Ώρας του Δημότη, θα φιλοξενεί εκδηλώσεις λόγου, την Επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης. Ακόμα και ιδιαίτερα σημαντικές συνεντεύξεις τύπου, όχι μόνο του Δήμου αλλά και φορέων του νησιού. Αυτή η αίθουσα ανήκει σε όλους τους πολίτες της Κω. Και είναι αντάξια τους. Σύγχρονη και λειτουργική. Σήμερα, σε αυτή την αίθουσα θα πρωταγωνιστήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της Κω. Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας στην Κω. Δεν υπάρχει μόνο ένας ισχυρός συμβολισμός σε αυτή την πρωτοβουλία. Υπάρχει και ουσιαστικό περιεχόμενο. Η σημερινή εκδήλωση συνδέεται με μια κορυφαία στιγμή στην ανθρώπινη εξέλιξη. Η θεωρία της σχετικότητας συνδέεται με τη γνώση, την επιστημονική πρόοδο και εξέλιξη. Η γνώση είναι αυτή που κινεί και αλλάζει τον κόσμο. Η γνώση είναι αυτή που δημιουργεί ενεργούς και συνειδητοποιημένους πολίτες. Στο τρίγωνο της γνώσης, στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην καινοτομία πρέπει να προσανατολιστεί η παιδεία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση. Είναι ένα μήνυμα, με αποδέκτη την κοινωνία της Κω.

Η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πλέον την υποδομή και τις δυνατότητες να αποτελεί ένα ανοιχτό, ζωντανό και δημοκρατικό κύτταρο.

Ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Σε αυτούς άλλωστε ανήκει. Αυτοί είναι όχι οι δυνητικοί αλλά οι πραγματικοί της χρήστες. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε διαρκώς.

Καλή αρχή. Καλό ξεκίνημα».

 

{gallery}1930{/gallery}
Zogas_dimitris