ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Τρι 3 Δεκ 2019

Ένταση, αντιπαραθέσεις & ασυνενοησία στο Δημοτικό συμβούλιο για το κλειστό των 2000+ θέσεων στο νησί (Καθένας τα δικά του…)

 

Όπως ήταν αναμενόμενο σε κλίμα ασυνεννοησίας και αλληλοκατηγοριών διεξήχθη η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω με κυρίαρχο θέμα τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό με την δημιουργία κλειστής δομής 2000 και… θέσεων.

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση των 5 δημάρχων των νησιών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: "Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τον σχεδιασμό που πρόσφατα ανακοίνωσε.

- Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της για το παραπάνω ζήτημα.

- Να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μας.

- Να αποσυμφόρηση άμεσα και μαζικά τα νησιά. 

- Να προβεί στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων".

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής τοποθετήθηκε η Δημοτική σύμβουλος Β. Πη (δεν έλειψαν βέβαια οι αλληλοαιχμές Νικηταρά-Κυρίτση όπως όταν κάτι σχολίασε ο δεύτερος την ώρα που μιλούσε ο πρώτος, καλώντας τον να το πει δυνατά και να αφήσει το κινητό…) Η κ. Πη διερωτήθηκε που ήταν ο κ. Νικηταράς όταν ο λαός της Κω και τα στελέχη της παράταξής της ήταν στο Πυλί κι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ για να μην γίνει το hot spot. Εξέφρασε για άλλη μια φορά την κάθετη αντίθεση της παράταξής της και σε αυτή τη δομή που ως μια φυλακή θα είναι βραδυφλεγής βόμβα για την Κω. Τονίζοντας ότι η Κως θα πρέπει να βγει από τον χάρτη όλων των δομών. Χρειάζεται μόνο για μία μικρή δομή προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών-προσφύγων μέχρι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα ή να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Η Επικ. της παράταξης Όραμα & Δράση Ι. Ρούφα κατηγόρησε την Δημ. Αρχή και τον Δήμαρχο ότι απαξιώνει την τοπική κοινωνία του Πυλίου από τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού συμβουλίου και δεν έφερε το θέμα στο Δημ. συμβούλιο. Ζήτησε έστω και τώρα να συγκληθεί το διαπαραταξιακό «κι εμείς θα βάλουμε πλάτη», όπως είπε χαρακτηριστικά ώστε να ληφθεί μια απόφαση που θα εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Αλλιώς όπως τόνισε σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα αποδειχθούμε μικροί και κατώτεροι των περιστάσεων…

Επίσης, ο Αν. Γραμματέας και Δημ. σύμβουλος του Οράματος & Δράση Γ. Φραγκούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τετελεσμένα που δημιούργησαν τα λάθη της προηγούμενης Δημ. αρχής αλλά και στην καθυστέρηση της τωρινής που έρχεται ετεροχρονισμένα να πάρει μια απόφαση η οποία δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η Κως χρειάζεται -τόνισε ο κ. Φραγκούλης- ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος από μηδενική βάση σε συνεργασία Δήμου-Κυβέρνησης-Περιφέρειας, τονίζοντας ότι υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις από την κλειστή δομή «ούτε φυλακή, αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι» προτείνοντας το όριο φιλοξενίας στη δομή αυτή να είναι τα 1.500 άτομα.

Αξιοσημείωτη και η τοποθέτηση του Προέδρου της Κοινότητας Πυλίου Θ. Πάχου ο οποίος τόνισε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις για το καλό του τόπου και να ληφθεί ομόφωνη απόφαση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα πριν να είναι αργά. «Κάποιοι εδώ μέσα μας έλεγαν ακροδεξιά στοιχεία όταν τρώγαμε τότε ξύλο στο Πυλί. Σήμερα ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του…» Τόνισε ότι θα πρέπει να πούμε όχι στον μειωμένο ΦΠΑ («τους το χαρίζουμε…») προκειμένου να φύγει αυτή η δομή από το Πυλί. Ενώ διαφώνησε με την πρόταση του κ. Φραγκούλη να τεθεί ως ανώτατο όριο τα 1.500 άτομα γιατί πάλι θα έχουμε υπεράριθμους, εκτιμώντας ότι το κλειστό των 2000+ θα γίνει… 10.000.

 

Τελικά το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή Κω πέρασε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής).

Δείτε παρακάτω το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, στη συνεδρίαση του της 2ας Δεκεμβρίου 2019, μετά από διαλογική συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στην Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη του νησιού μας ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών, ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί.

Δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός, πρόσφατα ανακοινώθηκε.
2.Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα.
3.Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Να αποσυμφορηθούν άμεσα και μαζικά τα νησιά.

Ζητάμε την συμπαράσταση του συνόλου των Δήμων όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.

Σε κάθε περίπτωση ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: http://www.aegeanews.gr/featured/304905/foto-vinteo-entasi-antiparatheseis-asynenoisia-sto-dimotiko-symvoulio-gia-kleisto-ton-2000-theseon-sto-nisi-kathenas-dika-tou/

 

 

Zogas_dimitris