ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 14 Φεβ 2020

Επεισοδιακή και αυτή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, της 12ης Φεβρουαρίου 2020. Σαφώς χαμηλότεροι οι τόνοι από την προηγούμενη, όμως, δεν έλειψαν οι έντονες κόντρες μεταξύ του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργο Κυρίτση, οι οποίες είχαν «άρωμα» και προσωπικής αντιπαράθεσης.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Νικηταράς κατηγόρησε τον κ. Κυρίτση ότι, «ξεπούλησε» την ΑΒΙΚΩ και παράλληλα πως, για τα περιβόητα 70 στρέμματα της περιοχής του Ναυτικού Ομίλου λειτούργησε εναντίον των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Από την πλευρά του ο κ. Κυρίτσης, υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας πως και σήμερα το ίδιο θα έπραττε, ενώ αντεπιτιθέμενος, άφησε υπονοούμενα για το τεχνικό γραφείο του δημάρχου!!!  Να σημειώσουμε πως, δεν άφησε εκτός των βολών του και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Καλλούδη, λέγοντάς του «όταν αποφασίσετε να γίνετε πρόεδρος θα σας σέβομαι…».

Καθαρά πολιτικές θέσεις επί των θεμάτων, εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Όραμα και Δράση» Ιωάννα Ρούφα και «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κική Μακρή, οι οποίες προέβησαν – ως όφειλαν – σε κριτική των επιλογών των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Να σημειώσουμε πως, η συζήτηση για τα 70 στρέμματα, ξεπέρασε τις έξι (6) ώρες!!!!

Τέλος, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι πως, για την προστασία και η διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διαχρονικά, οι τοπικές μας αρχές δεν έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο, με αποτέλεσμα αυτή να χάνεται σιγά σιγά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιστορία του τόπου μας και τις επόμενες γενιές.

Όσο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, οι απόψεις των δημοτικών μας παρατάξεων απέχουν παρασάγγας η μια της άλλης. Η κάθε παράταξη εμμένει στη δική της τη θέση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο και όχι σε ενιαίο μέτωπο, όπως επιτάσσει η κοινή λογική.  

 

Αναλυτικά

 

Οι επαφές του δημάρχου στην Αθήνα

Αρχικά, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπως, τη συμμετοχή του στην παρουσίαση του ημερολογίου του Ιπποκράτη, στο γραφείο πρωθυπουργού για το νέο νοσοκομείο, στο υπουργείο Γεωργίας για την παραχώρηση των δύο τεμαχίων στο Λινοπότι είτε στο δήμο είτε στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Υγείας για τα ίδια θέματα, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. απόδημου ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου των ελλήνων γιατρών της διασποράς, στη συνέχεια επισκέφθηκε το υφυπουργείο Τουρισμού σε κοινή σύσκεψη με τους δημάρχους Αστυπάλαιας και Πάτμου για την κρουαζιέρα αλλά και την αναγκαιότητα δικτύου μαρινών, συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό, ο οποίος, όπως είπε, είναι κατ’ αρχήν θετικός στο αίτημα του δήμου και υιοθετεί τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας. Τέλος, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της ένωσης περιφερειακών δήμων, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την πρόθεση της κυβέρνησης για την επαναφορά των λιμενικών ταμείων στο κράτος, όπου οι δήμαρχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική.

 

Για προσφυγικό – μεταναστευτικό

Το πρωί της Τετάρτης (12/2/2020), λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  ο δήμαρχος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που αφορούν στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα με τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου Θεόδωρου Πάχου και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και συλλόγων, όπου, όπως είπε, η δημοτική αρχή υιοθετεί την πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Κοινότητας Πυλίου για την συλλογή υπογραφών ενάντια στη δημιουργία κλειστής δομής και τίθεται μπροστάρης στην προσπάθεια ενεργοποίησης των δημοτών για τη συλλογή υπογραφών, θέτοντας στη διάθεση της Κοινότητας το σύνολο του μηχανισμού του δήμου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα στηρίξει τις νομικές προσπάθειες που ήδη έχουν αναληφθεί από τους φορείς. Αμέσως μετά, συγκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου, την οποία ενημέρωσε αναλυτικά για τις εξελίξεις, μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις για μετατροπή της υφιστάμενης δομής σε κλειστή και σε μεγαλύτερη έκταση. Όπως ανέφερε, η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και επαναβεβαίωσε τις θέσεις του δήμου, σύμφωνα και με τις αποφάσεις (κατά πλειοψηφία) του δημοτικού συμβουλίου. Ήτοι, όχι στη δημιουργία κλειστής δομής στην Κω και αποσυμφόρηση της υφιστάμενης.  Τέλος, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα συγκληθεί το Διαπαραταξιακό Όργανο του δήμου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αύριο Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, στις 18.00.

«Τα γεγονότα σας έχουν ξεπεράσει», είπε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος, προσθέτοντας πως, το μόνο που κάνει η δημοτική αρχή είναι να διαχειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα μήπως και γίνει κάτι. Άποψή του είναι πως, δεν υπάρχει κάτι να αποφασίσει το διαπαραταξιακό και πως, όλες οι ενέργειες είναι για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου γιατί είναι δέσμιοι των πολιτικών τους εξαρτήσεων .

«Τα ανακλαστικά μας είναι πολύ χαλαρά. Το πρόβλημα μας έχει ξεπεράσει. Έχουμε αυτοπαγιδευτεί», είπε η Ιωάννα Ρούφα, αναρωτώμενη, η επίταξη είναι το πρόβλημα; «Η κυβέρνηση υλοποιεί ακάθεκτη το συγκεκριμένο σχέδιό της, μας γράφει κανονικά. Μας το είπε ο κ. Μηταράκης. Δεν ξέρω εάν έχει νόημα να πάμε σε νέο κύκλο συζητήσεων», πρόσθεσε. Όσο για τη νομική υποστήριξη του δήμου,  ανέφερε πως ήδη  κάποιοι έχουν πάει στο ΣτΕ για το ΠΡΟΚΕΚΑ επί δημαρχίας Κυρίτση, αλλά η παράταξή της δεν το ψήφισε γιατί γνώριζαν ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. «Οι υπογραφές είναι οργανωμένο σχέδιο για εκτόνωση», σημείωσε, υπενθυμίζοντας τις 3500 υπογραφές για το Λινοπότι. «Αυτή η διαχείριση δεν οδηγεί πουθενά. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ο ευτελισμός του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάναμε πρόταση για αντιπροσωπεία να πάει εκεί και να μην κατέβουμε κάτω εάν δεν πάρουμε εγγυήσεις. Με διαπαραταξιακά και το χτύπημα της πλάτης του Πάχου μετά από τρεις μέρες, δεν λύνεται το πρόβλημα. Εμείς θα βάλουμε πλάτες εάν ξέρουμε πού πάμε» είπε, για να καταλήξει με το ερώτημα, ποιοι συμμετείχαν τελικά στη σύσκεψη που προανέφερε ο δήμαρχος. Ερώτημα το οποίο δεν απαντήθηκε.  

«Με επιστολή μας σχετικά με την επίταξη, καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση», είπε η Κική Μακρή, σημειώνοντας πως,  «από τις τοποθετήσεις σας φαίνεται ότι συνεχίζετε στην ίδια κατεύθυνση. Ενοχοποιείτε τα θύματα. Αφήσατε την αίσθηση στον Μηταράκη για χαλαρή αντίδραση. Επιμένουμε να πάρει το σώμα απόφαση καταδίκης της πράξης και ας αφήσουμε τις υπεκφυγές για διαπαραταξιακά κ.λ.π.» κατέληξε

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος, εξέφρασε την άποψη πως,  «η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει αισθητά στο θέμα της κλειστής δομής», χαρακτήρισε «κέρδος» την παρουσία του κ. Μηταράκη στο δημοτικό συμβούλιο, για να καταλήξει λέγοντας πως, οι υπογραφές, με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής, θα γίνουν χιλιάδες.

 

Η μαραθώνια συζήτηση για τα 70 στρέμματα

Τρία ήταν τα θέματα τα οποία αφορούσαν στο συγκεκριμένο θέμα: 1) Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 475/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, για τη διεκδίκηση από τον Δήμο Κω τμήματος εμβαδού 70.000 τ.μ. με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητας της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., (Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής), 2) λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση από τον Δήμο Κω του συγκεκριμένου τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, (συνεδρίαση της 19/01/2020) και 3) λήψη απόφασης για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κω και Τ.Ε.Ε. για την αξιοποίηση του εν λόγω τμήματος για τη σύνταξη μελετών ήπιας χρήσης.

Ο δήμαρχος Κω αναλώθηκε επί μακρόν στο ιστορικό της υπόθεσης (εν πολλοίς είναι γνωστό και μέσα από τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του «Σ»), δίνοντας έμφαση στη θέση του πρώην δημάρχου Γ. Κυρίτση, όπως αυτή εκφράστηκε σε απαντητική επιστολή προς την ΕΤΑΔ (εταιρεία ακινήτων δημοσίου). Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2017 η ΕΤΑΔ απέστειλε επιστολή στο δήμο Κω ζητώντας  ενημέρωση για τις ενέργειες που είχε κάνει. Ο δήμος απάντησε στις 8/12/2017 λέγοντας πως δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια και εάν η ΕΤΑΔ επιθυμεί, δύναται να διαθέσει την έκταση και για τουριστική επένδυση. «Τους είπε εκποιήστε το, χτίστε ξενοδοχείο… Αυτό γίνεται την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο ξεπούλημα της ΑΒΙΚΩ. Ο δήμαρχος απέκρυψε την ανταλλαγή των εγγράφων με την ΕΤΑΔ. Αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, έχει μπει σε διαδικασία ξεπουλήματος της περιουσίας των Κώων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικηταράς, ενώ άφησε υπονοούμενα εναντίον του κ. Κυρίτση, λέγοντας ότι, την συγκεκριμένη περίοδο πήγαινε στην Αθήνα για συναντήσεις με Πατούλη και γερμανούς επενδυτές, ενώ δεν επισκέφθηκε ούτε μια φορά την ΕΤΑΔ… Αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (Σεπτέμβρης 2018), όπου – χωρίς να έχει ψηφιστεί – μπήκε ως απόφαση και η επικαιροποίηση της μελέτης του κολυμβητηρίου, χωρίς αυτή να αλλάξει έως σήμερα.  «Την ίδια περίοδο, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο ξεπούλημα της ΑΒΙΚΩ. Το 2015 ο κ. Κυρίτσης είχε πει, «για εμάς, η ΑΒΙΚΩ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς… έσχατο σημείο της αντίστασής μας … να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Το 2018 ξεπουλιέται με 1,5 εκ. ευρώ. Ξεπουλήθηκε με τον χειρότερο και πιο βάναυσο τρόπο. Το κτίριο κατεδαφίστηκε με άδεια κατεδάφισης από το τεχνικό γραφείο του τότε δημάρχου» είπε, για να καταλήξει ζητώντας από το Σώμα να ψηφίσει την ανάκληση της απόφασης.

Με αναφορά στον Μένωνα (συκοφάντη του Περικλή και του Φειδία) ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γ. Κυρίτσης, παρομοιάζοντας προφανώς τον εαυτό του ως Περικλή ή Φειδία και τον δήμαρχο ως Μένωνα.  Για την αλληλογραφία του με την ΕΤΑΔ είπε πως, όλα τα έγραφα ήταν πρωτοκολλημένα, ενώ σημείωσε πως, δεν αναφέρθηκαν άλλα έγγραφα  και επιστολές για διεκδίκηση δημοτικής περιουσίας, όπως λ.χ. προς Τσακαλώτο κ.λ.π   «Στην επιστολή μου προς την ΕΤΑΔ και σήμερα τα ίδια θα έγραφα. Δεν μπορείς να φουμάρεις τους πολίτες με ψέματα και υπερβολές» είπε, προσθέτοντας πως, όλα γίνονται για να «χτυπηθεί» ο ίδιος και μέσω αυτού, η παράταξή του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί κι εκείνος με τη σειρά του σε «ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας» (λ.χ. Αίγλη, Αμβροσία) χωρίς ο δήμος να παίρνει ούτε ένα σέντ, λέγοντας πως, θα το «κυνηγήσει» το θέμα και θα ζητήσει να καταλογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη που έχασε ο δήμος. Εκτιμά πως, η εισήγηση του δημάρχου δεν έχει να προσθέσει τίποτα και δεν περιέχει σχέδιο, ενώ σημείωσε πως, δεν ειπώθηκε τίποτα για τα ακίνητα που διεκδικούσε ο δήμος. «Επί πέντε χρόνια, παρά το ότι το θέμα εκκρεμούσε και πολεοδομικά και η υπόθεση ήταν στα δικαστήρια, δεν ασχοληθήκαμε με τα τριώροφα του τεχνικού γραφείου Νικηταρά ή για τα κτίρια μέσα στο δάσος και το κόψιμο των δέντρων για να χτιστούν οι μεζονέτες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα επαγγελματικά κάποιου. Είπα κάποτε, μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Τα αρχεία μας είναι πολύ μεγάλα και πολύ παλιά, αλλά δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ» είπε, για να καταλήξει λέγοντας με νόημα μια φράση του Μάρκ Τουαίην, «όλες οι πληροφορίες περί του θανάτου μου, διαψεύδονται. Εδώ θα είμαστε για να δημοσιοποιούμε όσα απεργάζεστε εναντίον του κωακού λαού».

«Θέατρο του παραλόγου», χαρακτήρισε την όλη διαδικασία η Ιωάννα Ρούφα. «Η απόφαση (του 2018), που δεν την ψηφίσαμε, είναι μια νίκη της δικής μας παράταξης. Είμαστε πιο κοντά σε αυτή την απόφαση παρά σε αυτή του κ. Νικηταρά, η οποία δεν λέει τίποτα. Είναι παιδαριώδης, ανούσια, επιδερμική. Είναι γελοιότητα να έρχεται μια τέτοια εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο» είπε, συμπληρώνοντας πως, το 2018,  «ψήφισαν άλλα πράγματα από αυτά που γράφτηκαν στα πρακτικά οι σύμβουλοι της πρώην δημοτικής αρχής και ο πρόεδρος ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τότε. Ψήφισαν όλοι την παραχώρηση κατά χρήση και την επικαιροποίηση της μελέτης του κολυμβητηρίου, κάτι που δεν ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΤΕΕ, ενώ αναρωτήθηκε, ποια είναι τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής, ποιο το διεκδικητικό της πλαίσιο; «Η απόφαση θα πρέπει να ανακληθεί, αλλά δεν είμαι σίγουρη εάν η απόφαση που εσείς θα εισηγηθείτε θα είναι καλύτερη από αυτήν που θα ανακαλέσετε. Γιατί η εισήγηση του κ. Νικηταρά είναι πραγματικά για κλάματα» κατέληξε.

«Θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε καθόλου για το θέμα, γιατί τις τόσες ώρες που αναλώσαμε να ακούμε τις φαγωμάρες μεταξύ σας, μια σαφή άποψη σχετικά με το τι θα γίνει με την τελευταία – μέχρι στιγμής – δημόσια έκταση δεν ακούσαμε» είπε η Κική Μακρή.

«Όμως», σημείωσε, «ερωτήματα μένουν για χρόνια αναπάντητα. Πώς από το 2002 μέχρι και σήμερα ή ίσως μέχρι το 2010 που σας ευνοούσε η πολιτική κατάσταση, δεν κάνατε τίποτα. Τι τελικά κάνατε όλοι εσείς; Για αυτό μιλούσατε τόση ώρα…» τόνισε, προσθέτοντας: «Μιλάτε εσείς για δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης; Που με τις πράξεις, αποφάσεις και την πολιτική θέση που έχετε και οι πριν και οι σημερινοί, παραχωρήσατε εκτάσεις, παραχωρήσατε κάθε σπιθαμή γης αιγιαλού και παραλίας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Ποιος από εσάς τολμάει να ορθώσει ανάστημα και να πει ότι δεν θέλουμε κανένα νταβατζή στο κεφάλι μας; Το αίτημα του λαού της Κω είναι να παραμείνει το ακίνητο στην δική του κτήση με δωρεάν χρήση χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό το αίτημα υιοθετούμε γι’ αυτό θα ψηφίσουμε την παραχώρηση».

Τελικά, η πρόταση για ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου (θέμα 1) πέρασε κατά πλειοψηφία (την καταψήφισε η παράταξη του Γ. Κυρίτση).

Η πρόταση για την διεκδίκηση της έκτασης από την ΕΤΑΔ πέρασε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του Γ. Κυρίτση να προτείνει την αλλαγή της προηγούμενης απόφασης (να παραμείνει ως έχει, με εξαίρεση της πρότασης για το κολυμβητήριο), την παράταξη της Ι. Ρούφα να προτείνει παραχώρηση κατά κυριότητα και όχι κατά χρήση και την παράταξη της Κ. Μακρή να λέει όχι στη συνδιαχείριση της περιοχής του δήμου με την ΕΤΑΔ, ζητώντας να εξασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού της Κω.

Να σημειώσουμε ότι, η πρόταση της δημοτικής αρχής, έχει ως εξής:  «Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, μετά την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 475/2018 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, να ζητήσει από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΕΤΑΔ, την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι την παραχώρηση σε ιδιώτη της έκτασης με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου και στη συνέχεια την κατάθεση πρότασης για την αξιοποίησή της από το δήμο Κω με παραχώρηση είτε κατά χρήση είτε κατά κυριότητα. Η πρόταση αξιοποίησης θα προκύψει μέσα από τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Κω και ΤΕΕ».

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

 

 

Zogas_dimitris