ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Πολιτική Παρ 17 Φεβ 2017

Γ. Κυρίτσης: «Το μήνυμα είναι ένα: Η ενότητα αυτή την περίοδο είναι το σημαντικότερο ζητούμενο από όλους μας»

 

Αναμενόμενο ήταν να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο το θέμα της δημιουργίας Προαναχωρησιακού Κέντρου μεταναστών στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης στο Πυλί. Εκτός της επιστολής του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κρητικού*, στο προεδρείο εστάλη και επιστολή από το σύλλογο Ενεργών Πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος.   

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή διότι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Μυλωνάς, για να συζητηθεί ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει το αίτημα να υπογράφεται από 21 πολίτες. Ο εκπρόσωπος των πολιτών Μιχάλης Γιωργαλλής, κατέθεσε τις υπογραφές στη γραμματεία, αλλά θεωρήθηκε εκπρόθεσμη η κίνηση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, αφού τόνισε πως, ούτε ο ίδιος δέχεται τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, πρότεινε να συζητηθεί το θέμα άμεσα με τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και πολιτών, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού εάν θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης. «Το μήνυμα είναι ένα: Η ενότητα αυτή την περίοδο είναι το σημαντικότερο ζητούμενο από όλους μας. Η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και η ανάδειξη της ζημίας η οποία γίνεται στο νησί με τις επιλογές αυτές» είπε, προσθέτοντας πως, η συνάντηση με τους φορείς θα γίνει είτε αύριο Παρασκευή, είτε την προσεχή Δευτέρα.

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα πρότεινε εκ μέρους του «Οράματος» ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βασιλειάδης, σημειώνοντας πως, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, καλό θα ήταν να γίνει την ημέρα που θα βρίσκεται στην Κω η Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. 

Την αντίθεσή του στη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου εξέφρασε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το νησί μας, όπως είπε.

Τη χαρά του εξέφρασε ο Γιάννης Ζερβός διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος ακολουθεί μια τακτική ακριβώς στον αντίποδα της τακτικής που ακολούθησε όταν είχαμε την εξαγγελία για την ίδρυση του hot spot. Συμφώνησε δε, με την πρόταση του δημάρχου για επαφή με την κοινωνία προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή απόφαση.  

Τέλος, η κα Κική Μακρή, επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξής της, δηλαδή, όχι στα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων – μεταναστών, ναι στα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας τα οποία θα είναι και στελεχωμένα και με σύγχρονες υποδομές για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία του κέντρου, εξέφρασαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καλλούδης και Σωτήρης Μαραγκός.

Εν κατακλείδι, μετά από ψηφοφορία, πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου, οπότε, αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία σύσκεψης με τους φορείς.

 

*Η επιστολή του Γιάννη Κρητικού

«κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κω,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε πρόχειρα, αυθαίρετα και αυταρχικά την ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου στο νησί μας. Μία φυλακή δηλαδή όπου θα μεταφέρονται λαθρομετανάστες από παντού.

Η κυβέρνηση και οι τοπικοί της βουλευτές για μια ακόμα φορά αγνόησαν τη θέληση της τοπικής μας κοινωνίας. Θέτουν σε κίνδυνο την τουριστική σεζόν που σε λίγο αρχίζει και βάζουν ταφόπλακα στην όποια ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης είχε ο τόπος μας.

Και καλά η κυβέρνηση! Εμείς ως Δημοτική αρχή τι πράττουμε; Δεν θα αντιδράσουμε; Θα το δεχθούμε και αυτό όπως δεχθήκαμε όλα τα προηγούμενα με μια απλή διαμαρτυρία και ένα δελτίο τύπου; Ακόμα περιμένουμε να μας εγκρίνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ίδρυση του hot spot! Μένουμε ικανοποιημένοι από τη στάση μας; Η στάση μας αυτή συμβαδίζει με τη βούληση του Κωακού λαού τον οποία και εκπροσωπούμε; Μέχρι σήμερα έφεραν κάποιο αποτέλεσμα οι χλιαρές αντιδράσεις μας;

Κρίνοντας από τις εξελίξεις, η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ούτε που μας υπολογίζει. Γι’ αυτό, οι στιγμές επιβάλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις μαζί με τον λαό της Κω για να αποτρέψουμε εξελίξεις για τις οποίες δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει η ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα! Αντί να συζητήσουμε τα όποια θέματα έχουμε στην 4η πρόσκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ας συζητήσουμε αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο θέμα. Καλέστε εκτάκτως και τους φορείς του νησιού για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το σχέδιο δράσης.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ‘ως εδώ’!

Γιάννης Κρητικός
Δημοτικός Σύμβουλος

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας».

Zogas_dimitris